Kvalitetne avtopralnice v Ljubljani
hehe mogoce je stos v tem, da mam avto zunaj, torej pod milim nebom in lepo dez pere avto. pa nevem, kaj se vsi vozite po blatnih cestah vsaki dan, evo jaz sem nazadnje avto opral mislim da julija lani pa zgleda, kot da je bil opran kak teden nazaj. aja edino sipe mam spucane, ko mi jih gospodicne na pumpi ocistijo 🙂
Avto je priporocljivo prat 1 krat na tedn al pa na dva tedna, ker razni pticji dreki in podobno skodjo laku.
Tut pozimi je treba avto avto prat zarad soli – predvsem podvozje.
In ceprou avtopralnce niso prevec nezne do avtov pozimi prou pridejo. Jst sm najbl zadovln s petrolovo na tavelki pumpi na trzaski. In ce ze gres v avtopralnco ene 2 krat na zimo se splaca vzet in pranje podvozja (!) in voskanje.
Modri lev – zaloška, AC – Baragova 5 aja PeterL pa v avtopralnici gre na avto max. 30% čiste vode ostala je stara prefiltrirana ne vem kako lahko osebno higieno enačiš z pranjem avtomobila. Jaz perem po potrebi cca. na vsake 3 mesece pa ni bilo z nobenim avtom še nič narobe, notranjost pa malo večkrat. Če pa kdo je z pokrova motorja ali pa strehe je pa njegov problem.
He-he
A ti si pa eden tistih, ki vsako nedeljo dopoldne pere svoj avto. In vsak dan hodi s krpico okli avta in vedno nekaj drgne. :))) To so vcasih delal, ko ni imel vsak avto doma na dvorišču, in to so delal samo za to, da so sosedje videli, da ima on avto…
Za vto je čisto dovolj, da se ga opere 2x letno (spomladi in jeseni) ročno in temeljito. Avtomatske avtopralnice so eno sranje…
rad bi videl junaka, ki si upa vsak drug teden eno leto zapored peljati nov avto v avtomatsko avtopralnico. uporabljajo tako mocne sampone, da se jim na dalec ognem. tudi pranje z reciklirano (slano) vodo mi ni prevec po volji. pa obvezno voskanje prednje sipe…itd.
svoj mali voz operem na roke dvakrat na mesec. se mi zdi, da ne pretiravam. tisti, ki ga enkrat na leto ste bolj lenobe kot karkoli drugega. najbrz tudi olje menjate takrat ko ga zmanjka, rednih servisov ne poznate k mehankarju pa greste takrat, ko ostanete na cesti?!
gre se za odnos in red. po avtu, sploh notranjosti, se lepo vidi kaksnega znacaja je lastnik:)
Guinnessu dam čisto prav, zakaj bi moral bit avto umazan in zanemarjen, sama se veliko prevozim, ne vozim po makedamu pa je avto vseeno umazan, nevem kako bi zgledal če bi ga nazadnje oprala julija lansko leto. Zaradi takšnih prašičev rajši ne gledam več rabljenih avtomobilov in sem rajši kupila novega. Uf kakšen smrad, mogoče sem gledala celo katerega izmed vas.
o.k. malce zasmehljivosti Tomaz ne skodi. sicer ne trdim verjetno pa mislis, da si pravi moski, ker prides pozno zvecer domov, vrzes umazane nogavice pod kavc, odpres pivo, glasno rignes in gres nato v istih gatah v posteljo. poznam ljudi, ki perejo avto samo takrat, ko morajo enkrat na leto k tašči in so po znacaju, zanimivo, ravno taksni. pomoznosti vecino drgnjenja opravi spet zena. kar se mi zdi sploh ponizevalno.
kolegi katerih avto ni videl sesalca imajo, spet zanimivo, prav tako neurejeno stanovanje.
ne predstavljam si namrec, da bi se vsak dan uro, dve clovek brez tezav vozil v svinjaku potem pa prisel v urejen domac koticek. samo svinjo neurejenost ne moti.
sam si soncnega dopoldneva z veseljem vzamem poldrugo uro casa za drgnjenje plocevine. ko sem se zivel pri starsih je bil v soboto to odlicen izgovor za umik iz bajte, kjer je mama tedensko vneto izvajala pomladansko ciscenje…:-)
glede rabljenih avtomobilov se popolnoma strinjam z Nataso. plocevina niti ni tak problem. bolj me moti, ker se potem taksna ignoranca pozna tudi na masini.
No, jaz pa vsakodnevno doma izvajam spomladansko čiščenje, avto pa perem 2-krat letno. Notranjost posesam in zbrišem enkrat mesečno (približno), z zunanjim pranjem pa ne pretiravam.
Samski kolega ima stanovanje kot svinjak (kupi posode, prahu – skratka bljak), avto je pa redno vzdrževan in pran vsak teden.
No, težko bi posploševali.
Sicer pa, enkrat sem slišala: Clean car – sick mind ;)))))))))
Pozdravljejni,
Jaz perem pozimi avto v avtopralnici, ker je premrzlo, poleti pa ga na 14 dni perem ročno sam. Če se mi da, ga enkrat ali celo dvakrat letno spoliram. Lani sem prodal 10 let star avto in je imel lak kot nov. Me pa zanima, kako bo sedaj, ko smo v EU, ker kot sem zasledil, v Nemčiji ne smeš prati avta doma, ampak samo na za to določenih mestih, tako da bomo razni domači pralci ostali brez dela ali pa bomo hodili prat na žetone.
Ponavadi je zunajnost zelo varljiva…velikokrat se skriva za čedno zunajnostjo pravi svinjak.
Jaz osebno ne vidim, da je kaj narobe če avto pereš vsakih 14 dni, oziroma 2x temeljito na leto, mislim na zunajnost seveda.
Če imaš recimo temno avto občutljive barve (moder avto), kajti nuca pogosto pranje, če je takoj umazan od cvetnega prahu, ali ko se posuši jutranja rosa ali kaplje. Tudi vetrobransko steklo je takoja zasvinjano, čim se pelješ po hitri cesti ali avtocesti od raznega mrčesa.
Za notrajnost pa itak sproti skrbim po potrebi( pobriše se z vlažno krpo, posesa). Če skozi okno pogledaš nima nič notri nametanga, je tko kot bi bil nov.
Človeka se sodi po notrajnosti, ne pa po obleki. 🙂
oj folk nemote verjet sem kupu nov avto in sem ga peljal na vic v avtopralnico in se sploh ne potrudijo zanj ter obenem imajo se odnos tak da ni za nikamor res sem bil razucaran feltne se bile se kar umazane pa se nakoncu je bil vs mokerpotem sem pa danes zjutraj peljal iz smeri viškega pokopališča proti dobravi po cesti dolomickega odreda in sem na desni strani videl avtopralnico mel sem svinski avto pa sem ga dal oprat zraven je tudi rocna pralnica vendar je bila zaprta zato sem ga dal na krtace prat sam pristop pralca je bil zelo lep in dober ter ko je pral avto je bilo videti da to oblada pranje na koncu je avto tudi ubrisal ter namazal mu je kolesa avto je bil ko nov to se mi se ni zgodilo da bi se kdo potrudil tako za moj avto. PELTE AVTO TJA PRAT NEBO VAM ZAL
LP gapi
Ta avtopralnica je zelo zanimiva – obstaja 2 leti, avto pridejo oprat kar na dom, s seboj pripeljejo tudi vodo, čistijo pa sicer tudi na suho – nekakšno čistilo uporabljajo, za katerega mi ni čisto jasno, kako deluje. Imam pa sicer zelo dobre izkušnje z njimi – so mladi ljudje, ki se potrudijo v tistem, kar počnejo: Mobilna ročna avtopralnica Car