Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style kvalitetne, elegantne hlače

kvalitetne, elegantne hlače

ki lepo stojijo, kje jih kupite
raje dam za hlače 50eur kot pa 20eur, samo da so kvalitetne

Meni osebno najbolj ustrezajo hlače iz Dorothy Perkins. Ko naletim na model, ki mi ustreza, jih nakupim več. Tudi na Next sem naletela na nekaj odličnih modelov.

Emporium, kjer so vse znamke na kupu. Hlač kolikor hočeš. Marella, MaxMara itd.

Imam dobre hlace iz poceni trgovin in slabe iz dragih, ni to pravilo, ampak pravilo pa je, da ko kupujes hlace, moras material pretipat, prevohat, prebrat sestavo, pranje in podobno, skratka naredit eno celostno analizo, kolikor jo pac lahko v trgovini.

In ne smes gulit enih hlac, tudi dvojih ne, moras jih imeti vec in nosit malo ene, malo druge, tretje…,tako se ohranijo vec let.

Kako ti stojijo, je pa odvisno od postave. Meni zdaj, ko sem se zredila, vse hlace stojijo kot ulite, prej sem imela pa nocne more z nakupom hlac in sem raje nosila ali krila ali pajkice.

Imam dobre hlace iz poceni trgovin in slabe iz dragih, ni to pravilo, ampak pravilo pa je, da ko kupujes hlace, moras material pretipat, prevohat, prebrat sestavo, pranje in podobno, skratka naredit eno celostno analizo, kolikor jo pac lahko v trgovini.

In ne smes gulit enih hlac, tudi dvojih ne, moras jih imeti vec in nosit malo ene, malo druge, tretje…,tako se ohranijo vec let.

Kako ti stojijo, je pa odvisno od postave. Meni zdaj, ko sem se zredila, vse hlace stojijo kot ulite, prej sem imela pa nocne more z nakupom hlac in sem raje nosila ali krila ali pajkice.
[/quote]

Kako dobro si to opisala. Resnično, cena ali znamka nista indikator kakovosti. 🙂

Sama rada kupim v Commi, Luni, Black Label od S.oliverja, včasih Zara ampak tukaj ni kakovosti, vedno je kaj s kakšim šivom narobe ali pa se kje kaj raztegne ipd. Včasih najdem kakšne take, ki izgledajo kar solidno v Orsay-u za manjši denar. Iskreno, najraje pa počakam do razprodaj in kupim takrat, če imam še srečo da moja velikost ostane.

Nuna Lie v Italiji

Kako dobro si to opisala. Resnično, cena ali znamka nista indikator kakovosti. 🙂

Sama rada kupim v Commi, Luni, Black Label od S.oliverja, včasih Zara ampak tukaj ni kakovosti, vedno je kaj s kakšim šivom narobe ali pa se kje kaj raztegne ipd. Včasih najdem kakšne take, ki izgledajo kar solidno v Orsay-u za manjši denar. Iskreno, najraje pa počakam do razprodaj in kupim takrat, če imam še srečo da moja velikost ostane.
[/quote]

Podobno razmišljam.
Ampak ker je dobre hlače res težko kupiti, vse raje nosim krila. Še najraje obleke.
Po 40. nosim hlače redko. Veliko bolje se počutim v krilih.
Tudi doma.

Podobno razmišljam.
Ampak ker je dobre hlače res težko kupiti, vse raje nosim krila. Še najraje obleke.
Po 40. nosim hlače redko. Veliko bolje se počutim v krilih.
Tudi doma.
[/quote]

Tudi jaz imam vsaj 50% časa krilo, pa nisem še 30. 🙂 Se mi zdi zelo ženstveno, lepo. Pa še skriješ marsikakšno “napako” oz. povzdigneš prednosti.

Freddy https://freddy.si/

Včasih je bil Lidl bolj kakovosten glede oblačil. Zadnje čase, pa ni več – ali pa ni glede določenih oblačil. Mam pižamo – hlače od tam in čiste viskoze. Eno staro par let, kot nova, pa je nosim poleti, kupim novo, spet samo hlače, pa je že po prvem pranjih muckasta, taka čudna. Kvaliteta, razlika kot noč in dan. Sedaj v Lidlu zaradi tega ne kupujem več toliko zaradi tega. Oblačila iz Hoferja so kvalitetnejša, samo spet je treba vedeti katera. Bolj kvalitetna od tistega iz New Yorkerja. Čeprav New Yorker, spet odvisno kaj kupiš.

Sem kupila iz viskoze za 3 evre tanko poletno jopico. Že na leta jo imam, nič zmuckana, res lepa. Kupim enako v New Yorkerju, zmuckana že po prvem pranju…. Sedaj takih jopic iz viskoze v Hoferju sploh več ni… ali pa so pobrane, ne vem, ker to pridejo enkrat na sezono….

So imeli pa spet v Lidlu majice iz viskoze, ampak te sem kupila, ampak zanič kvaliteta. Sem kupila v Hoferju eno belo, dobra kvaliteta, nič zmuckana, spet pred leti. Sem sedaj eno kupila, je spet takoj zmuckana….

Ni vse zanič kar kupiš, samo včasih je bila res boljša kvaliteta…. Pol že točno veš česa ne boš kupil, ko bo spet prišlo…. novo sezono. Škoda k so tolk zajebali s temi viskoznimi stvarmi….

Tko da v Hoferju in Lidlu lahko kupiš kvalitetno zadeva AMPAK ne moreš vedeti prej….

Poglej Esprit, kar ima na razprodajah. Ima sicer malo večje cifre, tako da moraš načeloma vzeti eno manjšo. Trgovina je v cityparku (se prav spomnim???) in greš lahko tja pomerit, potem pa primerjaš ceno na netu, če je ugodnejša.

Freddy pa nikakor ne kupujte, ker se raztrgajo in razpadejo po par pranjih. Če zdržijo 6 nošenj, je top. Navadne črne so se mi raztrgale med korakom (ne po šivu), vojaške na kolenu ter usnjene pa je cel kos imitacije odpadel iz riti. Ene pa stanejo nekaj čez 100 EUR. Vse kolegice, ki jih imajo, se jim je isto zgodilo.

Druga katastrofa so Fracomina kavbojke. Prav tako lepe in top zgledajo, ampak se trgajo med korakom (spet ne po šivu in to se mi je zgodilo pri vsaj treh), ene so mi pošile na riti prečno med žepom in šivom in tretje na kolenu.

Podobna zgodba je z Desquared kavbojkami, ki stanejo okrog 800 EUR. Prav tako so mi počile v koraku (ne po šivu). To se zgodi izključno z originali. Ponaredki iz Turčije so pa baje top. Spet poznam več ljudi, ki se jim je isto zgodilo in so kupili kopijo istega modela. Original se je strgal po enem letu in kopija je po treh letih kot nova.

Opozorilo velja tudi za Philipp Plain. Na hlačah (cene so caa 2000 EUR) in majčkah s kratkimi rokavi (cena caa 500 EUR) odpadejo kamni po prvem pranju, medtem ko je kopija po treh letih kot nova. Neverjetno. Zgleda da je nočna izmena boljša od dnevne 🙂

Toliko, da vas opozorim kaj nikakor ne 🙂

Sem pozabila na Calzedonio… Sem kupila Superga legice in so se po dveh nošenjih raztrgale – raztrgale so se po šivu pri strani in cela stran z logotipom je odpadla kot da je bila zalepljena z lepilom in ne zašivana. Mislim da te legice stanejo od 25-30 EUR kar za enkratno uporabo ni malo.

New Report

Close