Kvalitetne torbice
Zanimivo, same hude firme nabavljate.
In kaj pomeni, da je torbica “visoke kvalitete”? Da jo lahko nosiš 10 let?
Jaz imam izpred 15 – 25 let par torbic Marjete Grošelj, ja, zelo kvalitetne (pa takrat še ne tako grozljivo drage), tako da so šle prej iz mode kot so se obrabila, pa še naveličala sem se jih. Jih imam spravljene, če bodo mogoče še kdaj za nosit.
Zdaj si pa že precej let kupujem torbice iz umetnega usnja, v eni manjši trgovinici, kjer imajo krasne modele. Ko jih znižajo, so tam nekje okoli 30 evrov, običajno si kupim eno spomladi/poleti in eno jeseni. Kakšno nosim tudi več kot eno sezono, kvaliteta je čisto ok, če se kakšne naveličam, jo pa brez slabe vesti dam stran. Od torbic za par 100 evrov se najbrž ne bi tako lahko ločila …
Ja za ostale ne vem ampak za torbice Louis Vuitton so dejansko večne..Po dolgoletnem nošenju je še sedaj taka kot da bi jo ravno kupila. Dejansko cena, ki jo plačaš da kvaliteto, eleganco in modeli so večni. Ne gre nikoli iz mode. Cene pač grejo od eno do več slovenskih plač ampak je pa to znamka visoke mode, ki jo kupujejo v večini znani in bogati. Če si jo pač full želiš pa si jo lahko kupi vsak 🙂
Kupujem v Bosni, imaš milijon torbic, plagiate kar si zmisliš, imaš pa tudi italijanske no-name torbice, usnjene ali ne usnjene in jaz te kupujem. Usnjene imam bolj klasične, da so dalj časa nosljive, tiste bolj v trendu pa za 20€ za par let. Itak se večinoma naveličaš, imaš eno na katero se navežeš, ostale pa končajo v omari in zakaj bi dal celo plačo za torbico in imel samo eno, če je tako fletno menjat in imet za vsako sezono po 2-3 torbice?
Jst jih pa ravno zaradi tistih LV logotipov,poštepanih po celi površini tiste plastike ali umetnega ledra, teh logotipov vidnih že iz avjona, in ko vidim kašni omejenci jih nosijo tudi na avjone, (LOL, to je šele smešno ko enega takega gledaš naprimer ko potuješ v poslovnem razredu na sosednjem sedežu, ko torbico priveže poleg sebe na stol, LOL), ne kupujem ker me ta kultnost odbija 🙂 Pa si jih lahko privoščim, samo je nimam, pa če kdo za menoj teče in mi jo sili naj jo vzmamem ( jah, enkrat je pa res eden črn ku noč v Vatikanu tekel za turistkami in jim jih turil – zavijejo jih v belo culo in ko se obvestijo da so policaji blizu, zavežejo in bežijo. Isto je v Benetkah. Že iz tega razloga me odbija, ker vem, da si tavelike originale po par tisoč eur kupujejo samo poševnookci v Evropi in Rusi -vsi ostali pa kupujete ponaredke, oziroma mi ni do take torbe, ko vem, da jih celo morje jih kupuje na tržnici ala Arizona v Bosni… Razvrednotenje vaše znamke torej na eni strani, na drugi strani a znak, da je to znamka za ljudi z najmanj MOM.
Jaz imam tudi najraje Guess. Ali ima kdo že izkušnje s spletnim nakupom torbice? Jaz razmišljam, da bi kar tu kupila: https://bag.si/kategorija/torbice/?filter_znamka=guess&query_type_znamka=or
Za vsako informacijo bom hvaležna.