Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kvalitetne znamke oblačil

kvalitetne znamke oblačil

Sita sem tega, da je postala tekstilna industrija tako zanič.

Zadnje čase kar kupim se vse hitro zmucka, raztegne ali skrči, barve obledijo, na sploh so cunje hitro nosljive samo še za doma.

Odločila sem se, da raje investiram več, samo da bo za nekaj časa mir.
Se mi zdi, da kar naprej hodim po trgovinah in nekaj kupujem, pa nikoli nimam nič lepega za obleč.

Katere znamke oblačil so zares kvalitetne in se splača investirat? Vaša mnenja in izkušnje dobrodošle.

Meni odgovarja Esprit in S Oliver.
Najbolj kvalitetna oblačila pa si kupujem v Angliji preko spleta.
Prisegam na angleško kvaliteto.

Katere znamke npr.?
Kako ti ustrezajo velikosti?

A prosim poves preko katere strani narocas? In katere znamke kupujes? Hvala?

jaz nosim Marc O Polo, Tommy Hilfiger, nekaj Opus, Esprit, Tom Tailor in S Oliver. Se nic ne mucka in razteguje.

Long tall Sally, Mark&Spencer, Next, Dorothy Parkins

Zaradi moje višine, nad 180, kupujem oblačila, ki so mi prav, hlače dolžine 36 ali 38, pri nas jih težko dobiš.
Številke pa tako… Pogledaš tabele, pogledaš mnenja kupcev in vse lepo piše ali je številka regularna ali bolje kupiti malce večje, malce manjše… Angleške številke so prej večje kot manjše.
Sem že tudi kaj nazaj poslala, vendar sedaj po tolikih letih točno vem kakšno številko kje naj naročim.

tudi pri nas podobne znamke in podobne izkušnje … če kupiš na razprodajah pa cene sploh niso več tako zelo visoke.
prejšnji teden sem kupila navadne bombažne otroške majce, dolg rokav Tom Taylor po 6€, moške hlače zelo ok po 30€, srajce 15€ … vse super kvaliteta.

Kupujem izključno na razprodajah in znižane zadeve – zdaj, ko imamo internet, je to še najmanjši problem. Imaš tudi drage firme z norimi popusti in dobiš lepe, kakovostne stvari za isto ceno kot v kaki šodr trgovini. Če si blizu outleta, se splača pogledat tudi tja, sploh če nosiš manj pogosto cifro. Jaz imam polno kavbojk od tam po ceni 5, 10, 15 evrov.

Za casual so mi najbolj všeč Tom Taylor, S.Oliver, Marc O polo. Kavbojke Next in Tom Taylor.

Za poslovno Max Mara Weekend in Almira Sadar. Seveda kupljeno na razprodajah…

Oprostite, ampak Tom Taylor je prav nikakva znamka oz. kvaliteta. Trikrat sem kupila njihove majcke – vse tri so imel kmalu luknjice. Aja, pa mozeva majica tudi, poleg tega, da je bila vsa zamaknjena. Pa nic od tega ni bilo kupljeno na razprodaji – je bila nova kolekcija. Skratka poden! S’Oliver je malo malo boljsa, ampak ne pa spet ne vem kaj.

Se strinjam. Meni je Tom Taylor nizka kvaliteta. Madonca, a ljudje samo v Kiku kupujejo, ali kako.

Nimam veliko Tom Taylorja, ker mi slog ne ustreza, sem pa kupovala za otroke in tistih nekaj kosov, kar imam, je lepo krojenih, lepo izdelanih, tudi po več letih nošenja so še okej. Mama ima njihovo puhovko – izgleda prav šik, ker je super kroj.

Kar pa recimo ne morem reči za bistveno dražjo firmo Deha, kjer je bila majica po prvem pranju neprimerna za nadaljno uporabo, ker se je cela zamaknila – stranski šiv je bil nekje na sredini hrbta oziroma trebuha, kapuca pa na ramenu namesto na hrbtu. Očitno sem kupila zadnjo iz serije, ko jim je že zmanjkovalo blaga in so ga narobe rezali 🙂

Street one, S Oliver, Esprit so še kar v redu znamke. Tom Taylor po izkušnjah ni vreden nakupa. Tudi Zara ni kvalitetna. Zelo v redu so kakšna casual oblačila od proizvajalcev, ki primarno proizvajajo športna oblačila (adidas, nike).

Sem malo preklikala, pri Dorothy Perkins in Marks&Spencer ne vidim opcije dostave v Slovenijo, a se da kljub temu?
Sama sem že nekaj naročala pri Nextu, pa iščem še kakšne podobne spletne trgovine… mi je živa groza hodit po trgovinah 🙁

Sem malo preklikala, pri Dorothy Perkins in Marks&Spencer ne vidim opcije dostave v Slovenijo, a se da kljub temu?
Sama sem že nekaj naročala pri Nextu, pa iščem še kakšne podobne spletne trgovine… mi je živa groza hodit po trgovinah :([/quote]

Marks&Spencer imaš v LJ, Dorothy Parkins pa res ni opcije za SLO. Sicer pa ti dve znamki kupujem, ko sem na potovanjih. Esprit, Next in Long Tall Sally pa preko spleta in predvsem na znižanjih, razen kavbojke kupim za cca 80€ in ne čakam na znižanja.

http://Www.asos.com poglej, ce tam najdes kaj zanimivega.
http://Www.soliver.com – dostava je res ekspresna – v treh dneh.
http://Www.houseoffraser.co.uk – tu imajo nekaj D.Perkins

Za kavbojke in črne hlače sem nedolgo nazaj odkrila Salso (Salsa jeans) stojijo super, ko dobiš model, ki ti ustreza naročiš preko neta, za bluze je Nara Camicie še vedno zakon (lahko kupiš tudi pulije, malo bolj posebne majce-tanjše, majice brez rokavov), glede debelejših majic je Tommy Hilfiger kvaliteta, za bolj fino so Marella, Max Mara.
Guess, Benetton, Sisley, Stefanel, …ni več, kar je bilo.
Aja, zadnjič sem preko spleta naročila Gazoil srajco, se lepo lika, je lepa in zakon :).

dobr, zdej si napisala da TT ni kvaliteta (čeprav jaz ne morem skritizirat niti enega kosa, ki sem ga pri njih kupila, vse je zdržalo dolgo in bilo za ceno, ki sem jo plačala, več kot odlično) … zakaj ne odgovoriš na vpeašanje? kaj kupuješ, ne kaj ne kupuješ …

Mene tudi cudi, da vam je Tom Tailor nekvaliteten. Jaz imam od njih par jeans hlac in so mi super. In njihovo puhovko, topla in lep kroj, nimam pripomb. Imam pa res vse kupljeno v tujino no.

dobr, zdej si napisala da TT ni kvaliteta (čeprav jaz ne morem skritizirat niti enega kosa, ki sem ga pri njih kupila, vse je zdržalo dolgo in bilo za ceno, ki sem jo plačala, več kot odlično) … zakaj ne odgovoriš na vpeašanje? kaj kupuješ, ne kaj ne kupuješ …[/quote]
Sem ti napisala par strani zgoraj (poglej tu). Kupujem razlicno( ne maram sopingiranja), bluze kupujem posebej krojene za vecje prsi(s tem si najbrz ne mores pomagati), majcke pa imam trenutno vecina soliver. TT majice so poden, pa to niso samo moje izkusnje, pac pa vecine mojih sodelavcev. Zato ta znamka nima kaj iskati med kvalitetnimi znamkami. Sicer pa nisem mahnjena na znamke in bi kupila karkoli, samo da je primerno moji postavi in ni pofl. Ce pa za kao neko znamko placas ne malo, potem pa je zanic, me pa res razjezi. Torej zakaj se pa ti pravzaprav razburjas?

Tudi jaz sem včasih kaj kupila pri Nara Camice, zdaj pa te znamke pri nas ne vidim več. Se je pa pojavila nova(??) trgovina z imenom 7 Cmaiche (ali nekaj podobnega, ena je v Supernovi na Rudniku, LJ). A je to isto?

za žensko definitvno, JONES. čevlji pa ecco

dobr, zdej si napisala da TT ni kvaliteta (čeprav jaz ne morem skritizirat niti enega kosa, ki sem ga pri njih kupila, vse je zdržalo dolgo in bilo za ceno, ki sem jo plačala, več kot odlično) … zakaj ne odgovoriš na vpeašanje? kaj kupuješ, ne kaj ne kupuješ …[/quote]
Sem ti napisala par strani zgoraj (poglej tu). Kupujem razlicno( ne maram sopingiranja), bluze kupujem posebej krojene za vecje prsi(s tem si najbrz ne mores pomagati), majcke pa imam trenutno vecina soliver. TT majice so poden, pa to niso samo moje izkusnje, pac pa vecine mojih sodelavcev. Zato ta znamka nima kaj iskati med kvalitetnimi znamkami. Sicer pa nisem mahnjena na znamke in bi kupila karkoli, samo da je primerno moji postavi in ni pofl. Ce pa za kao neko znamko placas ne malo, potem pa je zanic, me pa res razjezi. Torej zakaj se pa ti pravzaprav razburjas?[/quote]

Meni se zdi, da so Tom Tailor hlače še kar uredu, pa kakšne bunde tud. Majčke so pa res živ podn (tanek bombaž, hitro se naredijo luknjice in velikokrat se šivi zavihajo, da majčke sploh ne moreš več zlikat.

Tudi jaz sem včasih kaj kupila pri Nara Camice, zdaj pa te znamke pri nas ne vidim več. Se je pa pojavila nova(??) trgovina z imenom 7 Cmaiche (ali nekaj podobnega, ena je v Supernovi na Rudniku, LJ). A je to isto?[/quote]

Sori popravljam 7camicie

Sem ti napisala par strani zgoraj (poglej tu). Kupujem razlicno( ne maram sopingiranja), bluze kupujem posebej krojene za vecje prsi(s tem si najbrz ne mores pomagati), majcke pa imam trenutno vecina soliver. TT majice so poden, pa to niso samo moje izkusnje, pac pa vecine mojih sodelavcev. Zato ta znamka nima kaj iskati med kvalitetnimi znamkami. Sicer pa nisem mahnjena na znamke in bi kupila karkoli, samo da je primerno moji postavi in ni pofl. Ce pa za kao neko znamko placas ne malo, potem pa je zanic, me pa res razjezi. Torej zakaj se pa ti pravzaprav razburjas?[/quote]

si ti čist ok?

pod tvojim nikom v tej temi ne vidim predlogov za dobre firme …

končno smo prišli do razloga, zakaj ti neka znamka ne sede … ker nima kroja za tvojo postavo oz. široko oprsje … no sej to je tudi lahko razlog za zavračanje določene znamke 🙂

razburjam se ne, ampak če že nekaj kritiziraš, potem vsaj napiši boljši predlog.

New Report

Close