kvalitetne znamke oblačil
Tudi jaz sem včasih kaj kupila pri Nara Camice, zdaj pa te znamke pri nas ne vidim več. Se je pa pojavila nova(??) trgovina z imenom 7 Cmaiche (ali nekaj podobnega, ena je v Supernovi na Rudniku, LJ). A je to isto?[/quote]
Sori popravljam 7camicie[/quote]
Ni isto, stanujem ob meji, tako da veliko kupujem v IT, čeprav imamo trgovino tudi pri nas, imam tri pulije te znamke, jih stalno nosim, so kot novi, se lepo prilegajo, tanjše majice so navadne z dodatki (polši iz satena, nesimetričen izrez, je lepo in kvalitetno.
Majice v tem stilu:
http://www.naracamicieonline.com/{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BDenske{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20bluze?product_id=216&limit=100
ni treba likat, se lepo prilegajo, so elegantne in hkrati športne
http://www.nara-camicie.it/wp/portfolio/donna-55/
oddala prehitro, kupujem pa na razprodaji (cca 30 – 40 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje), je pa res da nosim enko, tako da ni problem s št.
Sem ti napisala par strani zgoraj (poglej tu). Kupujem razlicno( ne maram sopingiranja), bluze kupujem posebej krojene za vecje prsi(s tem si najbrz ne mores pomagati), majcke pa imam trenutno vecina soliver. TT majice so poden, pa to niso samo moje izkusnje, pac pa vecine mojih sodelavcev. Zato ta znamka nima kaj iskati med kvalitetnimi znamkami. Sicer pa nisem mahnjena na znamke in bi kupila karkoli, samo da je primerno moji postavi in ni pofl. Ce pa za kao neko znamko placas ne malo, potem pa je zanic, me pa res razjezi. Torej zakaj se pa ti pravzaprav razburjas?[/quote]
si ti čist ok?
pod tvojim nikom v tej temi ne vidim predlogov za dobre firme …
končno smo prišli do razloga, zakaj ti neka znamka ne sede … ker nima kroja za tvojo postavo oz. široko oprsje … no sej to je tudi lahko razlog za zavračanje določene znamke
razburjam se ne, ampak če že nekaj kritiziraš, potem vsaj napiši boljši predlog.[/quote]
Imas res tezave? Res ni pod tem nickom, je pa pod ‘poglej tu’. In kaj te tako boli, ce trdim, da je TT poden? Mogoce to prodajas?:-) Glej, nisem edina. Pa prodajaj boljso robo, pa je. Sicer mi pa dol visi za znamke. Ne glede na to ali je kaj za mojo postavo ali ne, kvaliteta blaga, sivov se vseeno vidi, a ne? Da ti razjasnim pogled – jaz imam tezave samo pri bluzah – zato pa ne grem v naro camice ali kam drugam, bombazne majice z elastanom pa niso noben problem. Ce je seveda kvaliteta prava. Ne pa da imas po dveh pranjih ze luknjice, sive cisto postrani, robovi pa se raztegnejo in obrnejo. To pac ni kvaliteta. Tako, zdaj se pa skuliraj in rajsi poisci kaj na tistih straneh, pa kupi, ce se bos zato bolje pocutila
Avtorica, imaš prav. Sedaj je poplava nekih nizkocenovnih oblačil. Če imaš službo kjer moraš bit lepo oblečen, nimaš kaj iskati v Mani, C&A. Je pa res, da je cena tista ki potegne in danes nizkocenovni ponudniki dosti bolje živijo kot tisti z dragimi izdelki.
Sama kupujem kar v C&A, pa v takih firmah. Imam delo v domači firmi, kjer je dovolj če nosim čist puli in kavbojke ter škornje. Škoda mi je dajati za neke drage čevlje ala Ecco, ker me cena in kvaliteta ne prepričata.
Če pa bi imela neko delovno mesto, kjer bi morala biti zelo urejena, bi hodila na razprodaje v Italijo. Svakinja hodi v Palmanovo, imajo ugodne cene (ko so razprodaje) in zelo lepa oblačila.
si ti čist ok?
pod tvojim nikom v tej temi ne vidim predlogov za dobre firme …
končno smo prišli do razloga, zakaj ti neka znamka ne sede … ker nima kroja za tvojo postavo oz. široko oprsje … no sej to je tudi lahko razlog za zavračanje določene znamke
razburjam se ne, ampak če že nekaj kritiziraš, potem vsaj napiši boljši predlog.[/quote]
Imas res tezave? Res ni pod tem nickom, je pa pod ‘poglej tu’. In kaj te tako boli, ce trdim, da je TT poden? Mogoce to prodajas?:-) Glej, nisem edina. Pa prodajaj boljso robo, pa je. Sicer mi pa dol visi za znamke. Ne glede na to ali je kaj za mojo postavo ali ne, kvaliteta blaga, sivov se vseeno vidi, a ne? Da ti razjasnim pogled – jaz imam tezave samo pri bluzah – zato pa ne grem v naro camice ali kam drugam, bombazne majice z elastanom pa niso noben problem. Ce je seveda kvaliteta prava. Ne pa da imas po dveh pranjih ze luknjice, sive cisto postrani, robovi pa se raztegnejo in obrnejo. To pac ni kvaliteta. Tako, zdaj se pa skuliraj in rajsi poisci kaj na tistih straneh, pa kupi, ce se bos zato bolje pocutila :-)[/quote]
ja “tvoji” predlogi so res povsem drugačni
vse to je narejeno v isti fabrki v bangladešu, kambodži, vietnamu … nameit
če imaš slabo izkušnjo z enim kosom še ne pomeni, da je komplet znamka zanič ..
Imas res tezave? Res ni pod tem nickom, je pa pod ‘poglej tu’. In kaj te tako boli, ce trdim, da je TT poden? Mogoce to prodajas?:-) Glej, nisem edina. Pa prodajaj boljso robo, pa je. Sicer mi pa dol visi za znamke. Ne glede na to ali je kaj za mojo postavo ali ne, kvaliteta blaga, sivov se vseeno vidi, a ne? Da ti razjasnim pogled – jaz imam tezave samo pri bluzah – zato pa ne grem v naro camice ali kam drugam, bombazne majice z elastanom pa niso noben problem. Ce je seveda kvaliteta prava. Ne pa da imas po dveh pranjih ze luknjice, sive cisto postrani, robovi pa se raztegnejo in obrnejo. To pac ni kvaliteta. Tako, zdaj se pa skuliraj in rajsi poisci kaj na tistih straneh, pa kupi, ce se bos zato bolje pocutila :-)[/quote]
če imaš slabo izkušnjo z enim kosom še ne pomeni, da je komplet znamka zanič ..[/quote]
Daj, dihaj ze enkrat, no! Jaz konkretno imam slabe izkusnje s 4 majicami, moja sodelavka z dvemq, druga spet z eno, tretja s hlacami…kaj sedaj? Cudno nakljucje mogoce? Res, glede na to, da smo kupovali v razlicnih trgovinah, razlicne modele in v razlicnem casovnem obdobju! Ja, se vcasih zgodi, da naletis na zanic robo, samo se nikjer ni bilo to tako pogosto. Pa glede na to, da to ni bila roba, ki jo dobis za par evrckov, pac pa nekaj vec, lahko upraviceno pricakujem, da bo vseeno zdrzala vsaj malenkost dlje. Se mogoce ne strinjas?
Da je vse to narejeno v Banladesu &co..- mi je jasno, samo ene zadeve so vseeno boljse kot druge, pa celo za nizjo ceno kot pa ta tvoj TT! Get over it! Kupuj ti tvoj TT dalje, jaz ga pac ne bom vec ( pa je vcasih to res bila dobra kvaliteta), ker ni vredna denarja! Tudi na razprodajah ne!
če imaš slabo izkušnjo z enim kosom še ne pomeni, da je komplet znamka zanič ..[/quote]
Daj, dihaj ze enkrat, no! Jaz konkretno imam slabe izkusnje s 4 majicami, moja sodelavka z dvemq, druga spet z eno, tretja s hlacami…kaj sedaj? Cudno nakljucje mogoce? Res, glede na to, da smo kupovali v razlicnih trgovinah, razlicne modele in v razlicnem casovnem obdobju! Ja, se vcasih zgodi, da naletis na zanic robo, samo se nikjer ni bilo to tako pogosto. Pa glede na to, da to ni bila roba, ki jo dobis za par evrckov, pac pa nekaj vec, lahko upraviceno pricakujem, da bo vseeno zdrzala vsaj malenkost dlje. Se mogoce ne strinjas?
Da je vse to narejeno v Banladesu &co..- mi je jasno, samo ene zadeve so vseeno boljse kot druge, pa celo za nizjo ceno kot pa ta tvoj TT! Get over it! Kupuj ti tvoj TT dalje, jaz ga pac ne bom vec ( pa je vcasih to res bila dobra kvaliteta), ker ni vredna denarja! Tudi na razprodajah ne!
Meni se tudi zdi, da kvaliteta oblačil resnično pada. Pa niti ne oblačil ampak takanin in pletenin iz katerih so narejene.
Sama sem recimo prepričana, da so bile pajkice, kupljene pred par leti iz veliko kvalitetnejšega blaga kot so sedaj za isti letni čas. Sedaj se takoj strgajo na kolenih – govora je o dekliških pajkicah.
Tudi sama sem razočarana nad Tom Taylor, ki naj bi bila neka huda znamka – otroške stvari so obup, sploh majice, trenirke. Malo boljši je SOliver. Prav tako sem razočarana nad znamko Kanz in Osh Kosh. Tudi dražja oblačila za otroke, pa ful slaba kvaliteta.
Včasih v Kiku dobim boljšo robo…resno.
Pozdravljeni! A ima kdo iskusnje z trgovino Dstreet sedež imajo na Poljskem. Sem naročil dve ženski jakni vendar ene ni bilo v paketu. Se z njimi poskušam sporazumet vendar ni odgovora, če dobim napišejo, da vrnem izdekek. Izdelka pa ni bilo v paketu a zahtevajo vračilo izdelka. Je kdo ki ima iskusnje z nakupom trgovina Dstreet.
Zadnje case se najvec kupujem v spletnih trgovinah in najvec na Bestsecret, gledam znizanja, izberem kar mi je vsec in cakam znizanje ali pa, ve rabim hitro, gledam tiste s 70-80% popustom. Vcasih pride kaksna res bedna stvar, to pac vrnem, vecina je pa ok in za zmerno ceno. Podobno z Aboutyou, Eobutev, Zalando in se kaj.
Dobre firme za moške so recimo Finamore za srajce, PT Torino in Incotex za hlače, Gran Sasso za pletenine, Moorer, Valstar, Montecore in Herno za jakne in bunde, Canali za obleke in plašče, Scarosso in Crockett&Jones za čevlje, Les Chaussettes Rouge za štunfe, Perofil za perilo.
Nobenih vidnih oznak firme nikjer, umirjeni, brezčasni kroji in dizajni, naravni materiali visoke kakovosti, narejeno v Evropi.
Na dolgi rok se ne splača kupovati poceni, ampak kupovati manj, pa tisto premišljeno in dobro in da potem merkaš.
In ne splača se več kupovati v fizičnih štacunah, ker dobiš samo še cenen kitajski pofl in fast fashion. Online sčasoma najdeš vendorje za vse in naštudiraš njihov ritem popustov in ta drage zimske kose npr. kupiš marca za pol cene, itak nisi žrtev modnih trendov in nima tok veze iz katere sezone je kos.
anonimno8409, 20.09.2024 ob 23:40
Dobre firme za moške so recimo Finamore za srajce, PT Torino in Incotex za hlače, Gran Sasso za pletenine, Moorer, Valstar, Montecore in Herno za jakne in bunde, Canali za obleke in plašče, Scarosso in Crockett&Jones za čevlje, Les Chaussettes Rouge za štunfe, Perofil za perilo.
Nobenih vidnih oznak firme nikjer, umirjeni, brezčasni kroji in dizajni, naravni materiali visoke kakovosti, narejeno v Evropi.
Na dolgi rok se ne splača kupovati poceni, ampak kupovati manj, pa tisto premišljeno in dobro in da potem merkaš.
In ne splača se več kupovati v fizičnih štacunah, ker dobiš samo še cenen kitajski pofl in fast fashion. Online sčasoma najdeš vendorje za vse in naštudiraš njihov ritem popustov in ta drage zimske kose npr. kupiš marca za pol cene, itak nisi žrtev modnih trendov in nima tok veze iz katere sezone je kos.
Zimske kose kupujes poleti, ne marca, poletne pa kupujes pozimi!
Letos januarja sem kupila usnjene sandale za 30€, ce se ne motim, so bili celo 28€, redna cena krepko cez 100.
Julija sem kupila pravo puhovko za 58€, znizano iz 300 in usnjene, toplo podlozene, chelsa gleznjarje za 48€, znizane iz 180.
Menim,da ni nekega pravila glede kvalitete kar se oblačil tiče.Imam različne blagovne znamke in je vse odvisno od materialov ,ki jih proizvajalci oblačil uporabljajo.Materiali so zelo velik faktor pri trajanju oblačil,če je blago postano oz.zaležano potem se to pozna na oblačilih kjer so luknjice ali poroznost ter prožnost tkanine.Se mi je ze dogajalo,da so nove stvari bile v takem stanju nato sem vprašala mojo šiviljo zakaj se to zgodi ,mi je lepo razložila ,da proizvajalci večkrat uporabljajo zaležane tkanine oz.blago bog si ga vedi kako je to skladiščeno itd.skratka tu se začne ,pa je lahko priznana ali pa tudi ne blagovna znamka.Včasih sem potrošila kar veliko denarja za oblačila različnih proizvajalcev ,veliko jih se imam in so še vedno nosljiva kljub temu,da so stara tudi 10 let ,ampak je slog oblačil tako trajnostno naravnan,da jih lahko vedno oblečem .
ne marca, 21.09.2024 ob 07:44
Zimske kose kupujes poleti, ne marca, poletne pa kupujes pozimi!
Letos januarja sem kupila usnjene sandale za 30€, ce se ne motim, so bili celo 28€, redna cena krepko cez 100.
Julija sem kupila pravo puhovko za 58€, znizano iz 300 in usnjene, toplo podlozene, chelsa gleznjarje za 48€, znizane iz 180.
“Zimske kose kupujes poleti, ne marca, poletne pa kupujes pozimi!”
Pri online trgovinah ni tako, vsaj za moška oblačila ne, poleti ni več najbolj prodajanih številk in barv, ali pa sploh izdelka ni več, pa tudi če bi bil, ne bi bil julija nič cenejši kot marca.
Trgovine dajo marca popust na zimske stvari (septembra pa na poletne) in jih hočejo čimprej prodati, če si naročen na njihove mailinge, takrat dobiš obvestilo in dobiš 30-50% bolj ugodno.
Včasih se da pa še dodatno pršparat s še 10%, ki ga večina spletnih trgovin daje na prvi nakup pri njih, tako da lahko prideš na 55% nižjo ceno.
anonimno8409, 21.09.2024 ob 12:50
“Zimske kose kupujes poleti, ne marca, poletne pa kupujes pozimi!”
Pri online trgovinah ni tako, vsaj za moška oblačila ne, poleti ni več najbolj prodajanih številk in barv, ali pa sploh izdelka ni več, pa tudi če bi bil, ne bi bil julija nič cenejši kot marca.
Trgovine dajo marca popust na zimske stvari (septembra pa na poletne) in jih hočejo čimprej prodati, če si naročen na njihove mailinge, takrat dobiš obvestilo in dobiš 30-50% bolj ugodno.
Včasih se da pa še dodatno pršparat s še 10%, ki ga večina spletnih trgovin daje na prvi nakup pri njih, tako da lahko prideš na 55% nižjo ceno.
Ravno v spletnih trgovinah je poleti zimska roba izjemno znizana, pozimi pa poletna, tudi moska, ne samo zenska.
Kar zadeva najboljse kose, ce ti je kaksna stvar ekstra vsec, jo kupis ne glede na znizanje, drugace pa, koliko novih oblacil danes dejansko potrebujes? Vecinoma je tako, da to bi pa radi imeli, da bi kaj potrebovali, se niti ne dogaja. In pri vsej nepregledni in enormni ponudbi, sploh vec ne ves, kaj bi kupil, ker je vsega prevec. Na ekstra znizanjih za 70-80% je robe res manj, a je bolj pregledno in lazje izberes kos zase. Ce ga pa ni, itak nobene skode, ker ne gre za nobeno potrebo po novi puhovki ali gleznjarjih, ampak samo za ‘lacne oci’.