Kvalitetno rdečilo za ustnice
Moje izkušnje:
Shiseido: neobstojna, več je je bilo na kozarcih kot na ustnicah
L’Oréal: neprijeten občutek na ustih (kot da bi jih zategovalo), izsušuje, srednje obstojna (pušča sledi na kozarcih), njihovi odtenki mi povečini niso všeč, ker naredijo preveč umeten videz
Mac: svinčnik za ustnice uporabljen namesto šminke. Super obstojnost, ne pušča sledi, normalen občutek na ustnicah, vendar noro izsuši ustnice in je zato popolnoma neuporaben za celodnevno rabo. Za uro ali dve zelo OK.
Lancome: rahlo zategnjen občutek, srednje obstojna, pušča sledi, ne izsuši
Evo, jaz sem obsedena z sminkami. Moje ustnice so vedno nasminkane. Doma z labelo, zunaj pa z barvno sminko.
Predal imam poln smink, razlicnih znamk. In pri vseh me moti to, da je moj kozarec vedno umazan. Obstojnost pa seveda, drazja je, daljsa je obstojnost.
Mama prodaja te farmasi izdelke in sem za foro narocila najprej sminko. Res obstojna, ne izsusi ustnic. Rekla sem, da kupujem samo se te sminke. Potem drugic je bil v akciji lipgloss. Sicer imam slabe izkusnje z lipglosi, ker imam vedno ful mastne ustnice in izredno pazim, da se z roko slucajno ne potegnem po ustnici, ker imam filing, da bom vse razmazala po obrazu -.-
Ampak suprise.. Farmasi lipglossi so mi se boljsi od njihove sminke. So pa mat in imas obcutek suhih ustnic. Drzi pa res neverjetno dolgo, po jedi si sicer obnovim, drugace pa na kozarcih ni nobene sledi, mojemu naenkrat ni vec tezav dat ljubcka – sem mu mogla najprej na roki dokazat.. Haha
V glavnem mi ta lipgloss drzi na ustnicah okoli 6ur v popolnosti (ce samo pijem, pri konkretni jedi se mi malo zabrise na notranjem delu ustnic).
Sprobat morem se njihove barvice za ustnice. Pomoje drugih znamk sploh ne bom vec kupovala, razen ce mi katera kolegica pove in dokaze, da je nasla se kaj tako dobrega.
No, moji mami pa recimo niso vsec farmasi sminke. Ona ima pa rada mastno sminko in nima rada obcutka suhih ustnic. Torej, si mislim, da tudi tebi ne bi bilo vsec. Ceprav ustnic nimam izsusenih, je pa med nosenjem sminke tak obcutek.
Prvo pravilo – v Mullerju poglej, komu se prepustiš, ker če se promotorjem, potem te bodo peljali samo k svoji znamki in ne boš mogla izbirati še pri drugih. Predlagam ti, da najprej sama malo pogledaš okoli, da sploh vidiš ponudbo, šele nato prosiš za pomoč. Vedi, da je pri vsaki znamki kar nekaj različnih šmink in že pri eni znamki imaš dosti za pogledat.
Če si v Lj, poskusi še v Nami, kjer praviloma ni takšne gužve in ni toliko napadalnih promotorjev. Sicer pa praviloma delajo promotorji za eno blagovno znamko, drugače pa: L’Oreal: YSL, Lancome, Givenchy, ipd.; Estee Lauder; potem pa LVMH oz pri nas Promands: Guerlain, Dior, a ti že imajo svoje promotorje za posamezno znamko.
Drugo, zavedaj se, da šminka ne more biti ekstremno obstojna in ekstremno vlažilna istočasno. Žal. Enako velja za večino kozmetike.
Predlagam ti, da pogledaš naslednje znamke:
– Guerlain Rouge G – letos so nove zunaj, izbereš šminko in posebej okvir. Imam prejšnjo verzijo in so izjemno pigmentirane in obstojne. Jaz navijam za te.
– Dior Rouge
– Chanel Rouge Coco (Ne Allure, ki je sicer obstojnejša, ampak suha)
– YSL Rouge pur Couture
Bolj negovalne, posledično manj obstojne:
– Guerlain Kiss Kiss
– Dior Addict
To so višji cenovni rang, seveda pa imaš tudi pri srednje cenovnih dobre variante – Rimmel, Bourjois, L’Oreal, ipd.
Od glossov pa glej za tiste Lip Tint ali kaj podobnega, ki niso lepljivo glosasti in v bistvu kar malo pobarvajo ustnice, torej so obarvane tudi, ko glos gre dol. Vem, da jih ima YSL, kolekcije se pa blazno menjajo, tako da tam vprašaj.