Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kvašene štručke

Kvašene štručke

Rada bi spekla štručke, polnjene s sirom in šunko ali slanino (nekaj takšnega, kar lahko dobimo v trgovini ali še boljše). Zanima me ali je za to treba zamesiti testo za kruh in kako vi to počnete.
Sestavine, kako razvaljate, napolnite, kako dolgo mora vzhajati. Predvsem me skrbi glede testa, da ne bi dala prevec kvasa in da bi vzhajalo dovolj dolgo. Na zalost zaenkrat se nimam ventilatorske pecice, zato em zanima tudi cas pecenja.
Hvala!

Zamesiš običajno testo za kruh in ga pustiš pokritega in na toplejšem mestu vzhajati, da podvoji volumen. Nato ga pregneteš in razvaljaš 1 cm debelo. Narežeš ga na pravokotnike cca 5 krat 10 cm. Na prvo tretjino naložiš, nakockano šunko in sir ali pač po želji in nato zviješ v rolice bolj na tesno. Polagaš jih na pomokan pekač in pustiš še malo vzhajati. Pred peko jih namažeš z mlekom ali jajcem in jih daš v ogreto pečico na cca 180 stopinj. Odvisno kako močno ti peče pečica, povečaš ali zmanjšaš temperaturo. Pečeš jih kakšnih 25 minut, da postanejo lepo rjave tudi spodaj. Pečene naložiš na mrežo, pokriješ z vlažnim prtičem, da malo “popustijo”, nato pa jih zaviješ v prt in pustiš, da se počasi ohlajajo. Vlažen prtič seveda prej odstraniš.
Jaz jih tako pečem že kar dolgo in moji se jih ne morejo najesti. Pravijo, da je boljše kot pica. Če pa jih malo namažeš še s kečapom preden naložiš šunko in sir pa dobiš take štručke kot jih imajo pri “sosedu” pod imenom Hyper.
Le pogumno se loti. Uspeh je zagotovljen.

Bo pa kakšna druga še dala kak nasvet. Eden ti bo že ustrezal ni vrag…..

LP

Julija

Jaz jih pa delam takole:

Bolj enostavna varianta pa je iz Pečjakovega kvašenega testa za pico. To testo je naravnost odlično za razne kifečke. Odtajaš, razvaljaš v krog, raztežeš na ustrezno število kosov (odvisno kako velike štručke želiš) da dobiš trikotnike. Nadevaš, zaviješ, premažeš (jaz take stvari mažem z rumenjakom z dodatkom nekaj kapljic vode) in spečeš. Tako kot piše Julya. Sama sem do sedaj delala vedno samo navadne (so odlične za pomagakanje v kakšne pomakice), bom pa tudi probala filat. Ste me malo zdražile s tem receptom.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

New Report

Close