Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kvašeni flancati

kvašeni flancati

Saj vem, receptov na netu je ogromno toda jaz bi rada vašega:)
Mi lahko zaupate vaš najbolj enostaven recept za kvašene flancate?

Hvala!

Meni uspejo tile iz Odprte kuhinje:

Flancati

30 g svežega kvasa
500 g moke (najbolje pol gladke, pol ostre)
Četrt žličke soli
4 rumenjaki
30-50 g sladkorja
1 vanilin sladkor
Limonina lupinica
2 žlici ruma
Pol dl raztopljenega masla
Po želji 1 žlica kisle smetane
2-2,5 dl toplega mleka
Sladkor v prahu za posip

– zamesi kvasec in pusti, da vzhaja
– vse sestavine v Multipracticu zmešaj (testo mora biti precej mehko), daj v posodo za vzhajanje in pusti vzhajati (jaz posodo položim na drugo, napolnjeno z vročo vodo), da testo naraste na dvakratno količino
– razvaljaj, naredi flancate
– položi jih na pomokan prtič, pokrij z drugim prtičem in pusti vzhajati 15 minut
– obrni, pusti še 15 minut
– ocvri v vročem olju – z nazadnje vzhajano stranjo navzdol, približno 2-3 minute na vsaki strani (ko se olje razgreje, še manj)
– odcedi na papirnati brisački, posuj z mletim sladkorjem

Imam podoben recept le da je s celimi jajci, pa me zanima v čem je “fora”, da se da v testo samo rumenjake?

Jaz žal nimam pojma 🙂

če daš samo rumenjake, je boljše testo, če daš cela jajca je testo *gumasto*

NAJLEPŠA HVALA!!
Bom naredila po tem receptu in poročan kako mi bo uspelo (če mi sploh bo:))

Lep pozdrav!

Vsem ostalim pa se še vedno priporočam za kakšen recept in nasvet.

poročam*** (se opravičujem za napako)

Jaz dam v testo vedno tudi beljake, saj se mi zdi škoda jih zavreči. Beljaki naj bi naredili testo bolj trdo, čeprav so moji flancati kljub beljakom odlični. Pojemo jih še isti dan, tako da nimajo časa postati trdi.

New Report

Close