Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kvašeno listnato testo

kvašeno listnato testo

Našla sem en zanimiv recept za češnjevo pecivo, kjer piše, da uporabimo kvašeno listnato testo. Seveda pa nič o tem, kako se ga naredi :-((
A se ga lahko kupi tudi v trgovini (jaz poznam samo listnato in vlečeno)?? No, če pa ima slučajno katera še recept pri roki, se toplo propiročam.

Hvala in lp.
n.

Ta recept bi tudi jaz rada, ker sem zadnje dni prvič sploh slišala za to testo.

Kvašeno listnato testo prodajajo v trgovinah, Pečjak ga ima zagotovo, ker imam trenutno v zamrzovalniku en kos:))
Odtališ in delaš po navodilih, enostavno.
Seveda se ga da narediti tudi doma (morda se bo oglasila Babi ali kaka druga z linkom), je pa kar zamudno. Recept je tudi v knjigi Dr. Oetkerja (mislim da je naslov Sladice – vaš ponos ali pa ena novejša)

Sam ga narediš enako kot pa listnato, zamešiš kvašeno testo(vzhajan) ga razvaljaš ne najbolj tanko, daš nasredo na 1 kg testa cca. 30 dag masla v kocki v katero vmešaš 2 žlici moke, potem pokriješ iz 1 strani nato iz 2, 3 in še zadnje strani, tako, da pokriješ maslo, previdno razvaljaš in ponoviš postopek zlaganja in………to narediš 4-5 x, potem pa ga uporabiš tako kot pa testo……………….mam še bolj natančna navodila, ki jih nimam ob sebi…….mislim, pa da je potrebno testo med posameznimi valjanji dati za 20 minut v hladilnik…….to pa nisem prepričana……….

Hej!
Tako, kot je povedala Kroki.Natancen recpt:

kvaseno testo: 21dag moke,sol, 2 rumenjaka,1 jajce, sok od pol limone, 4 dag surovega masla, 2 dag kvasa, 1/ 16 l mleka(koliko je to- ne vem;naredim bolj po obcutku)

kocka:21 dag moke,17 dag surovega masla

Kvaseno masleno testo delamo enako kot listnato testo.

Kvaseno testo naj vzhaja najprej v skledi na hladnem, ko pa je predelano z masleno kocko, pa na deski.

Vsakokrat naj pociva pol ure, zadnjic malo dlje.

Je kar zamudno in ce nisi prav vesc, je tisto valjanje, da se maslena kocka lepo sprime z ostalim testom, kar resno opravilo.Pa maslo se ne sme pregrevati od rok; zato rezemo z lesenim nozem in potem je treba se malo potolci.

Sama sem odkrila Pecjakovo kvaseno listnato testo lani in moram reci, da je zelo v redu. Zlasti poleti se obdelave tega testa raje ne lotim.

S tem Pecjakovim sem naredila tudi zelenjavnega polza(nekje sem opisala).
Skratka , se obnese in je testo res dobro. Lp Babi

Tudi Bo frost ga ima. Zelo dobro in zeeelo kalorično :-(…. O.K., saj vem, da ni nihče vprašal po kcal…

Punce hvala. Sem še enkrat šla na iskalnik in našla tole:

Se mi zdi, da bo res najbolj pametno it v trgovino, je preveč komplicirano :-))

lp n.

Da mora v hladilnik.Jaz s tem testom delam tanko poticko.Veliko bolj dobra je in ne suši se.

New Report

Close