Kviz Milijonar – včeraj duhovščina sramota
Je morda še kdo gledal včeraj milijonarja? Sem negativno presenečena. Bili so iz prosvete in sem bila prepričana, da to pa bo, ker so zelo razgledani in izobraženi, potem pa taka?!??!?!?!? Pa nimam nič proti njim, proti veri, sem verna, hodim v cerkev, trudiim se živeti evangelij, ločujem vero in Cerkev, samo tole včeraj …. Mene bi bilo sram
Npr.
nadaljujte slov. ljudsko
kadar boš na rajžo šel …..
kiks
koliko ur ima teden
kiks
kako se še drugače imenuje polna luna (ščip, mlaj, krajec ….)
kiks
to je imel en
drugi pa
bienale na koliko časa se nekaj ponavlja
kisk
a se kdo heca?!?!??!?!?
Uf, ne vem, zakaj sem sploh to napisala, zato, ker sem bila in sem res šokirana pa ja to vsak ve, no .
luna se povezuje tuidi s tem, kdaj je velika noč, pa da ne pozna ščipa mlaja
dan ima 24 ur teden sedem dni pa računat ja vsak zna
itd itd
no ne čisto. direktor zavoda stanislava al ne vem kaj, neka nuna morda, en k študira za duhovnika pa nek glavni od minoritov, ravno ta je ta, ki ni vedel …..
mah saj ni važno morda sem naredila krivico. ni važno, kdo je bil, gre za napačne odgovore na vpašanja na katere bi po mojem znal vsak ogovoriti.
lepo prosim no množiti znamo a ne ….
no ne čisto. direktor zavoda stanislava al ne vem kaj, neka nuna morda, en k študira za duhovnika pa nek glavni od minoritov, ravno ta je ta, ki ni vedel …..
mah saj ni važno morda sem naredila krivico. ni važno, kdo je bil, gre za napačne odgovore na vpašanja na katere bi po mojem znal vsak ogovoriti.
lepo prosim no množiti znamo a ne ….
[/quote]
Saj imaš prav, ja. Mene si tudi zmedla s prosveto. Se strinjam s tabo glede tega, da če človek ne ve, koliko ur ima teden in si ne zna izračunat, je res žalostno.
saj milijonar je zabavna oddaja, tud Bobovnik je cvetka, ki mu ni para. Kakšne pa on spušča iz oddaje v oddajo, jaz se zabavam, včeraj pa je bilo sploh oh in sploh. Planet TV je itak TV, ki ¨preseneča¨. Mene zabava na poseben način. Ni pa milijonar poučen, le razkrinka marsikaterega samozvanega pametnjakoviča.
V naslovu pišeš o duhovščini, potem pa o prosveti.
Poznaš sploh te pojme? Duhovščini lahko rečeš tudi kler. Z zaposlenimi v prosveti pa mislimo na učitelje oz. na zaposlene v šolstvu in izobraževanju.
Duhovščina ni kar avtomatsko prosveta.
[/quote]
Nekaj od teh je bilo sicer povezanih z nekimi katoliškimi “izobraževalnimi” zavodi, kolikor razumem, ampak verjetno ne vsi. Mogoče je zato tako napisala. Ampak ja, vsi so pa bili kler, koliko razumem, to je boljši opis.
jst sem pogled se ta zajebava…, namesto 168 je rekel 148, s tem, da je računal očividno in si vzel čas, sm je pozabil dodat +2, pri 2×7….. 24×7, pa še pohitel je 148, takoj zadnji odgovor, tako da ga še bobovnik ni mogel ustavit, čeprav ga je hotel.
Za ščip mu je pa publika pomagala, kar bi po neki logiki moral vedeti, če mu je cerkev kot dom. Rekel je, da je bil ne nekih misijah, tako, da je možno, da je bil še vedno pod vtisom tistga okolja in ga je vse skupaj orng zmedlo, pobrkalo v glavi in je čist zaštekal, saj je možakar zgledal čist skuliran tip.
Sem gledala, ja. Avtorica hoče povedati, da je bilo tam tudi nekaj izobraževalcev iz zavoda sv.Stanislava. Torej je res prosveta.
Sem bila presenečena nad že naštetim neznanjem. Pa je Bobovnik res hotel pomagati. Če drugega ne, bi morali vsaj duhovniki poznati balado njihovega vrstnika Aškerca – Brodnik. Šumi šumi Sava, po nebu ščip plava …
Nič čudnega. Hodil je vendar v naše šole!
[/quote]
Kaj pa je narobe z našimi šolami? Dajejo ogromno znanja, na nekaterih področjih smo primerljivi z najboljšimi izobraževalnimi sistemi na svetu.
Res pa je, da je od posameznika odvisno, koliko tega znanja nabere v svojo malho. Nekateri odmahajo z bolj prazno v življenje … Zato pa toliko bolj zavzeto kritizirajo.