Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek L-karnitin

L-karnitin

Kakšne so vaše izkušnje oz. kakšno je vaše mnenje o L-karnitinu? Telovadim popoldne 40 minut na eliptiku in to 4x na teden. Prijatelj mi je svetoval, da začnem jemati L-karnitin. Moj cilj je izguba trebuha in 4 kg. Je to kaj škodljivega?

Preizkusi pa nam poročaj! 🙂 L-karnitin naj bi baje povzročal večjo porabo maščob, izdelan pa je iz govejih produktov. Bljak!

treba je delati vaje in ene samo biti na epileptiku

Men je tudi moj svetoval L-karnitin (bil je bilder), pa ga vedno pozabim vzeti – ga imam na kapsulah. Je pa rekel, da so ti v prosti prodaji (DM…) bolj blagi, tiste, ki se dobijo po fitnesih mi je pa odsvetoval. Ne moreš pa omejiti kje boš shujšala – lahko ti pobere boke ali npr. prsa – ni nujno da samo trebuh.

nekaj o L-karnitin-u:

Dodatek L- karnitina ima lahko pozitiven vpliv pri hujšanju, kadar je to v kombinaciji z zmanjšanim energijskim vnosom in fizično aktivnostjo, saj pospešuje izrabo maščobnih kislin. L- karnitin podpira tudi delovanje srca in srčnega utripa. Pomagal naj bi tudi ljudem, ki imajo angino pektoris, aritmijo in srčne okvare.Na nizko- kaloričnih dietah je nepogrešljiv, saj vpliva na zmanjšanje apetita in utrujenosti.
Poleg naštetih lastnosti L- Carnitine zavira apetit, je ugoden za zdravje in zato izredno priporočljiv za vse, ki želijo na zdrav način izgubiti odvečno telesno maščobo.
Na splošno velja, da je za splošno zdravje in za pomoč pri lažjemu doseganju zastavljenih ciljev na fitness treningih dovolj 2 do 4 g l-karnitina dnevno. L-karnitin je na voljo v tabletah, kapsulah ali v tekoči obliki. Nekaj l-karnitina lahko zaužijete tudi s hrano. Največ ga je v rdečem mesu in mlečnih izdelkih, dobra izbira pa so tudi oreščki, semena, artičoke, beluši, brokoli, brstični ohrovt, česen, gorčica, zelena, peteršilj, marelice, banane, ajda, koruza, ovseni kosmiči, riževi otrobirženi in polnozrnati izdelki.

Prehranski viri L- karnitina
L- karnitin se nahaja v mesu, rastline ga večinoma ne vsebujejo, ali pa v izredno majhnih količinah. Ljudje z normalnim načinom prehranjevanja dodatkov ne potrebujejo, prav tako ni predpisan priporočen dnevni vnos za L- karnitin.

Živilo Vsebnost L- karnitina (mg/100 g)
jagnjetina 190
govedina 143
svinjina 25
perutnina 13
ribe 3 – 10
jajca 0,8
gobe 2,6
korenje 0,4
riž 0,3
banana, paradižnik 0,1

stranski učinki(če ga jemlješ v tekoči obliki),če se predoziraš mogoče driska,drugače jih pa ni…
lp

Katere znamke pa priporočate in v kakšni obliki?

naj te letnica 57 ne zavede,zato smo na TI:)

Kaj priporočaš za rekreativca, recimo kolo v hrib 40 min, ker ne vem za katerega proizvajalca naj se odločim. Hvala TI

jaz osebno,ko sem šel iz mase na par mesečno kuro sem jemal od Ultimate….imajo pač vrhunske stvari…
Tablete se dostikrat ne absorbirajo popolnoma,zato sem ga imel v tekočini…

Jaz jemljem vedno tekočega, od Scitec Nutrition.

Okus ni najboljši, ampak res dela.

seveda dela,ampak:
1.ob pravilni prehrani
2.pravilni trening
mišljeno je za vse proizvajalce L-karnitin-a…

New Report

Close