Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis LABOD-kratka poezija

LABOD-kratka poezija

Lepo pozdravljeni!

Ker so bili dnevi dežja in opazovanja narave in živali Vam pošiljam pesem za v ocenitev,….

LABOD

Bel labod se na vodni gladini
vrača v njegovo srebrno kraljestvo.
Ob jezeru stoji bela breza, ki se
s svojimi zelenimi listi
dotika vodne gladine in zakriva življenje.
Sence Lune so se prikradle na laboda
in mu odtrgale peruti življenja.
Našla sem ga, ko je v obupu
izgubil poslednje moči.

Pozdrav!
Pesem ni nič posebnega, neizvirne metafore, ob prebiranju ne začutiš ničesar!
Pa brez zamere!
LP

Hm meni tudi nic ni pomenila. Nic nisem zacutila. Zal je to pesem ki se zdi da je bila napisana v minuti brez vpletanja custev…Meni je zelo zal, ampak pesem je slaba v vseh pogledih!

Lahko prosim za pojasnitev oz od kje Vam tako mnenje ali gre za mnenje laika ali gre za strokovno mnenje????

Meni osebno je psem všeč ker je moderno izvedbena in ker je le vtis trenutnih občutijo ob gledanju predvidevam kakšnega jezera kjer se je avtor oz avtorica spominjal ali pa doživel lepe trenutke. Prav rada bi prebrala še kar nekaj podobnih momenatalno nerezerviranih pesmi, zato smantha oz kdorkoli v akcijo in napišite še več. Čas romantičnih baladic v sonetni obliki itd je pa že kar nekaj časa v pozabi, no ja modernistični kajne.

Zanima pa me tudi kaj je merilo dobre pesmi za zgornji dve ki sta opisali da je pesem v negativnem nivoju, skratka veliko inspirativnih trenutkov in ne pozabite da si močno želim odgovora vseh ,….

Gre za recimo temu strokovno mnenje, čeprav dipl.pisateljev/pesnikov ne poznamo v Slo., zato je oznaka “strokovno” odveč…
Umetnost je pravzaprav zanimiva zaradi svoje raznolikosti in neštetih čustev, ki jih vzbuja.
Zgoraj opisano je samo moje mnenje, zame je Poezija tista, ki šokira-kakorkoli že, pa ritem, izredne metafore in rime…
Zatorej Samantha piši, ne oziraj se na druge, to je zlata lastnost umetnikov, bi si pa vsaj lahko poiskala izvirnejše ime…ali tudi ne, morda se s Samantho karakterno ujemata…
LP

New Report

Close