Lačna, revna inv.upokojenka prosim za pomoč zame in dve muce
Imam invladisko pokojnino 410 evrov, položnice na minimumu, pa vseeno je to 200 evrov na mesec.Najem se samo takrat ko je penzija, potem pa jem riž v kocki za juho v vodi in krompir, če je. Težko si kaj privoščim,sploh ne milke za 5 evrov. . Dp penzije pa tudi kock za juho več nimam. Sem lačna. Kdor tega ne verjame naj ne bere. Če mi lahko kdo nakaže po 5 10 evrov, da bi šla v pon v trgovino. Če mi 10 ljudi nakaže po 5 evrov ali po 10 pa sem rešena do petka do penzije. Nisem prevarantka, kak prevarant se bo ukvarjal s 5 evri, oni hočejo tisoče evrov.Imam tudi dva muca, ki sem ju pobrala s ceste in za njiju najprej kupim hrano , ko je penzija.Reveža bi tudi rada kaj dobrega pojedla.Prijateljica, ki je sicer tudi bolj revna mi je dejala, da bom sedaj vložila na csd za socialno pomoč. In če bi mi kdo sedaj pomagal ne vem, kako naj to speljem, saj če bi kdo nakazal na moj trr potem bodo na sociali rekli, da imam dohodke. Mogoče če bi nakazali na drug trr ali poslali po pošti, ali kupili zame v trgovini preko spleta pa bi mi šel kdo tja iskat. Sem iz grosuplja blizu. Če bi lahko kdo kaj kupil za mucka, tam je dm, se lahko tako kupi, naročič preo spleta pa plačaš in je za prevzem. Kar lahko mi bo zelo prav prišlo. Hvala.Svojih osebnih podatkov preko spleta se seveda ne upam dat tukaj javno. Če bi kdo pomagal lahko prosim napišite vaš mail.
lačna upokojenka, 23.11.2024 ob 10:41
Imam invladisko pokojnino 410 evrov, položnice na minimumu, pa vseeno je to 200 evrov na mesec.Najem se samo takrat ko je penzija, potem pa jem riž v kocki za juho v vodi in krompir, če je. Težko si kaj privoščim,sploh ne milke za 5 evrov. . Dp penzije pa tudi kock za juho več nimam. Sem lačna. Kdor tega ne verjame naj ne bere. Če mi lahko kdo nakaže po 5 10 evrov, da bi šla v pon v trgovino. Če mi 10 ljudi nakaže po 5 evrov ali po 10 pa sem rešena do petka do penzije. Nisem prevarantka, kak prevarant se bo ukvarjal s 5 evri, oni hočejo tisoče evrov.Imam tudi dva muca, ki sem ju pobrala s ceste in za njiju najprej kupim hrano , ko je penzija.Reveža bi tudi rada kaj dobrega pojedla.Prijateljica, ki je sicer tudi bolj revna mi je dejala, da bom sedaj vložila na csd za socialno pomoč. In če bi mi kdo sedaj pomagal ne vem, kako naj to speljem, saj če bi kdo nakazal na moj trr potem bodo na sociali rekli, da imam dohodke. Mogoče če bi nakazali na drug trr ali poslali po pošti, ali kupili zame v trgovini preko spleta pa bi mi šel kdo tja iskat. Sem iz grosuplja blizu. Če bi lahko kdo kaj kupil za mucka, tam je dm, se lahko tako kupi, naročič preo spleta pa plačaš in je za prevzem. Kar lahko mi bo zelo prav prišlo. Hvala.Svojih osebnih podatkov preko spleta se seveda ne upam dat tukaj javno. Če bi kdo pomagal lahko prosim napišite vaš mail.
in zakaj ne zaprosiš za varstveni dodatek???
Do varstvenega dodatka je torej lahko upravičena oseba (državljan RS ali tujec z dovoljenjem za stalno prebivanje in stalnim prebivališčem v RS), ki ima tudi ustrezen status (ali status trajno nezaposljive osebe ali status osebe, ki je trajno nezmožna za delo, ali starost nad 63 let (ženske) oziroma od 65 let (moški) in da oseba ni delovno aktivna) in katere lastni dohodek ne presega 620,18 EUR (velja trenutno in za samsko osebo, ki živi sama) in na strani katere ni mogoče ugotoviti obstoja krivdnega razloga.
Zaprosite za varstveni dodatek, ker Vam pripada!
..https://www.nadlani.si/novice/varstveni-dodatek-2024-vse-kar-morate-vedeti/
Lahko tudi oddate vlogo za izredno pomoč.
S tem denarjem je res nemogoče preživet. Si se obrnila na Center za socialno delo? Si že prejela enkratno socialno pomoč? Si že bila na Karitasu in podobnih organizacijah? Glede na številne prevare ljudi, ki so bili večkrat opeharjeni in prevarani, tudi preko društev, ki so javno delovala, ne verjamem, da se bo našlo dosti ljudi, ki bodo donirali kar tako, brez nekega dokaza, da res težko živiš. Prav tako lahko npr. obljubiš, da boš ljudem, ki bodo zainteresirani, da ti pomagajo, pošlješ slikan znesek invalidske pokojnine. Osebne podatke pa boš tako ali tako dala, če hočeš, da ti ljudje nakažejo znesek (no, vsaj jaz ne bi nakazovala preko flika). Tako človek lahko pride k tebi na vrata in ti da denar. Le na takšne in podobne načine ljudje lahko zaupajo.
Šnelca_783, 23.11.2024 ob 11:12
Zaprosite za varstveni dodatek, ker Vam pripada!
..https://www.nadlani.si/novice/varstveni-dodatek-2024-vse-kar-morate-vedeti/
Lahko tudi oddate vlogo za izredno pomoč.
prokleta golazen ničvredna slovenska, spizdi če že nočeš pomagat. tudi sam sem bil enkrat v taki situaciji jebem vam mater.
slo golazen že pametuje, 23.11.2024 ob 11:50
slo budale že pametujejo. ženska rabi denar takoj, da bo šla v pon v trgovino,a ti šnela to kapiraš al ne pa drugi bedaki, ki povrhu vsega še natolcujejo da gre za lažnivo zadevo. če v pon zaprosi za varstveni dodatek ga bo dobila enkrat hm februarja marca mogoče junija, prokleto budalo slovensko zabito. isto vse vrste soc pomoči. kot razumem ona nima avta in s kom naj gre pol na karitas pa rdeči križ lj se smešit pa fehtat. mogoče je malo invalidka in ne more rok uporabljat kot zdrav človek, kako bo nesla vrečko težko 10 kil na avtobus, če že ima upokojensko karto. in napisala je, da se ne upa izpostaviti, da drugi napišite svoj mail javno in vam bo osebno odgovorila nazaj.
prokleta golazen ničvredna slovenska, spizdi če že nočeš pomagat. tudi sam sem bil enkrat v taki situaciji jebem vam mater.
Nič ne pametujem.
Sama vedno pomagam, direkt. In v okolici. Ne čakam 2 meseca.
Nisem pa iz njenega konca da bi ji lahko pomagala, verjamem pa da bo kdo s foruma priskočil na pomoč.
Če si iz LJ, pa brž v akcijo 🙂
Imam mail, ki je ime in priimek in imam redko ime in se ga tukaj ne upam napisati. Prosim napišite vi svoj mail in vam odpišem. Imam nevrološko bolezen, tudi težko tipkam in se motim. Hvala za ponujeno pomoč. A tukaj ki berete verjamete meni, kako težko se jaz tukaj izpostavljam. Meni hodijo drugi po trgovinah in vse urejajo zame, to ni problem, za to imam vse zrihtano, ampak denar moram pa jaz dati, ki ga pa nimam. Pomagata mi dve osebi, ki sta tudi sami upokojeni s 500 evriv pokojnine. Pa v bloku, veliki stroški.
lačna upokojenka, 23.11.2024 ob 12:14
Imam mail, ki je ime in priimek in imam redko ime in se ga tukaj ne upam napisati. Prosim napišite vi svoj mail in vam odpišem. Imam nevrološko bolezen, tudi težko tipkam in se motim. Hvala za ponujeno pomoč. A tukaj ki berete verjamete meni, kako težko se jaz tukaj izpostavljam. Meni hodijo drugi po trgovinah in vse urejajo zame, to ni problem, za to imam vse zrihtano, ampak denar moram pa jaz dati, ki ga pa nimam. Pomagata mi dve osebi, ki sta tudi sami upokojeni s 500 evriv pokojnine. Pa v bloku, veliki stroški.
piši na [email protected]
Zdaj pa, korak bližje boš morala tudi ti narediti, če želiš pomoč. Poslušaj pa tudi te, ki ti dajejo nasvete na daljši čas, tole je samo trenutno.
Če želiš se oglasi.
https://www.cnn.com/2024/03/20/economy/economy-immigration-surge/index.html
So ga poradirali globalna cenzura.
V Slo imamo ogromno prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati – tako ali drugače. Prepričana sem, da je marsikdo pripravljen prispevati tako dobrine kot tudi denar, da bi le-ta imel pravi doprinos k gospe, ki pa sigurno v Slo ni osamljena oz. jih je vedno več. Meni ni težko kupiti hrano ali dati eur, če sem prepričana, ta bo to doseglo dotično osebo. Nikoli pa ne bi nakazala denarja nekomu, ki z njim morebiti ne zna ravnati. Gospa resnično ne more preživeti s to pokojnino, ampak bi predlagala, da se ji oglasi kak prostovoljec, v trgovini blizu nje se da napisati, da se zbirajo sredstva, ki se tudi porabijo za to osebo in verjemite, mi “čistokrvni Slovenčki”, znamo poskrbeti zase in tudi drugim nam ni težko pomagati. To je najmanj, kar lahko naredimo za sočloveka v stiski, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo sami rabili pomoč in PROSIM, ni potrebno, da nam očitate kar koli. Če lahko pomagaš, pomagaj, drugače preberi in pusti brez žaljivih komentarjev.
Ce nas hoce tale @lačna upokojenka nategniti ali ne, me ne zanima.
Moj mail bo sel do
ko mi poslje podatke, prispevam upokojenki, brez vprasanj in brez zahtev.
Nekoč je Primož preveril vsakega, ki je bil v stiski, potem smo pa prispevali po svojih močeh. Če bodo novi lastniki šli v akcijo, bom rade volje prispevala. Na žalost so se kasneje pojavili goljufi. Nekateri pomoči sploh niso potrebovali, drugi so jokali, da nimajo ničesar za obleči, potem so podarjena oblačila in belo tehniko prodajali.
Gospa ima kar nekaj možnosti za pomoč. Precej nasvetov je že dobila. Kot rečeno, če bo lastnik foruma preveril prosilko, bom brez zadržkov med donatorji.