Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lahko dam kri?

lahko dam kri?

Spet so me klicali na krvodajalsko akcijo, pa ne vem, če smem iti, sem se pred tremi tedni cepila proti klopnemu meningitisu.

Še to, sem danes v Delu prebrala, da jim ravno za mojo krvno skupino O+ primanjkuje ne vem kakšnih eritrocitov. A katera ve a je to normalni odvzem krvi ali je to tisto, ko si nekaj ur tam in ti samo eritrocite ven poberejo ali kako že? Nekaj podobnega, kot če ti samo plazno ven pobirajo…

Še zadnje vprašanje: tisti dan ti pripada dopust. Pa me zanima ali to krije država ali tvoj delodajalec – to zanima pa mojo sosedo, ki ima svojo firmo…

Ne, meni so pojasnili, da po cepljenju ne morem dati krvi – so rekli, naj ene 2 meseca počakam.

Za drugo vprašanje ti žal ne znam odgovoriti.

Glede stroška – daš zahtevek za refundacijo na ZZZS in dobi povrnjeno.

a ne bi bilo enostavneje dvignit telefona in povedat da si bila cepljena takrat in takrat pa ti bodo povedali ali vseeno prit ali ne.

Kateri je obrazec za refundacijo, če katera ve?

Odgovor na drugo vprašanje – gre za normalen odvzem krvi.

Isti kot za refundacijo nege, bolniške ipd.

Tukaj imaš tudi obrezce:

Refundacija za darovanje krvi. kaj čisto vse je treba plačat, ali kaj. Jaz sem kri darovala 35 krat, in v zadnjih letih dobim o,42 centov za 3 dc krvi.Toliko kot je avtobusna karta, pa mi nobena refundacija ne povrne dobrega občutka in dobrega počutja. To meji pa že na prodajanje krvi. Bolan, s težko boleznijo, bi šel, pa še refundacijo zahteval.Dej ostani doma, pa zakone študiraj, takih vitezi krvodajalstva ne potrebujemo v svojih vrstah. Pika in konec debate. Sramota kaj takega vprašat. Pa lahko nakladate kar hočete.

New Report

Close