Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lahko dam kri?

Lahko dam kri?

Grem lahko na krvodajalsko, kljub temu, da jemljem Retafer, ker sem imela HB 116 dober mesec nazaj? Res bi rada šla, moja krvna skupina primanjkuje.

Hvala.

Ne. Ostani doma, dokler se ti hemoglobin ne popravi.

Imet moraš najmanj 120 HB.

ZAČETEK NOVEMBRA SEM IMELA SPLOŠNI ANESTEZIJO IN SO ME ZADNJIČ ZAVRNILI DO KDAJ MORAM POČAKAT HB SEM IMALA 124′?

Jaz sem klicala in so rekli da zdaj imajo ravno gužvo, da bomo pa drug teden ali pa čez 14 dni ravno tako dobrodošli!

Pri nas je krvodajalska akcija v pon.
Jaz nimam pojma koliko imam HB

Kakor jaz vem niti ne sprašujejo za to
Saj kako bi pa oni vedeli?

ja nič ne sprašujejo, vzamejo vzorček krvi iz prsta in naredijo hitri test za Hb. Tako potem vedo, koliko imaš hemoglobina, meja, da ti kri sploh vzamejo, pa je 120.

LP, mali slonček.

Sprašujejo ne, pa saj ti vzamejo kri za določitev krvne skupine in izmerijo HB. Je pa spodnja meja 125. Če je manj, praviloma ne moreš dat krvi.

Če jemlješ Retafer, potem je bil že nekakšen problem s slabokrvnostjo… Jaz bi na tvojem mestu naslednjih 6 mesecev delala na tem, da si napolnim zaloge železa (Retafer, rdeče meso), potem pa razmišljala o krvodajalstvu… Brez veze nekaj rinit z glavo skozi zid, če nimaš dovolj železa, zakaj bi ga prezgodaj dajala še drugim? Raje nagovori kakšnega zdravega mladca, naj gre dat kri namesto tebe 🙂

New Report

Close