Lahko kaj napišete o izkušnjah s tableti coaxil?
Tašča je do zdaj jemala tablete leksaurin – zdaj, ko ji je umrl mož, 3 x na dan, mislim da 1,25mg. Ker je rahlo depresivna, ji je zdravnik dal še coaxil 12.5 mg, vendar teh nekako ni sprejela (že v glavi in tudi sicer ji ne naredijo dobro). Res jih še ne je dolgo, pa vseeno. Pravi tudi, da zaradi njih ne more spati – že dolgo let mora zaradi tinitisa jemati tudi uspavalne tablete, potem je še tablete za pritisk, pa še ene … skratka že brez teh se mi zdi, da je same tablete. Kaj menite o coaxilu – je poleg lexaurina potreben ali naj raje je samo leksaurin, pa te mogoče malo močnejše, ker pravi, da jih dobro prenaša? Hvala.
Jah, ampak od nič te pa tudi lahko pobere od žalosti. Naj je tablete, če jih je predpisal zdravnik, že ve, zakaj jih je. Koliko škodljivih stvari zaužijemo čez dan, pa se ne sprašujemo o njih. Predpisan antidepresiv ne škoduje jetrom, milsim, da se ne izloča skoznje. Antidepresiv ni isto kot pomirjevalo (Lexaurin). Slednjih se lahko navadiš, ker občutiš njihov blažilen, pomirjevalni učinek. Antidepresivov se ne moreš navadit, ker njihovega učinka neposredno ne občutiš. Antiderpesivi delujejo na daljši rok (volja do življenja in dela), pomirjevala pa kratkoročno (za hipno sprostitev).
Jaz jemljem Lexsaurin 6mg. in Coaxsil, Coaxsil je Antidepresiv, da te postavi v boljše stanje, da ne bi več potreboval toliko velikega odmerka pomirjeval kot je Lexsaurin. No, jaz razmeroma z tvojo taščo jemljem veliko večjo dozo ampak to zaradi moje bolezni, ki me je vse skupaj zelo šokiralo. Tako, da tvoji tašči priporočam, da jemlje Coaxsil, ker se bo boljše počutila. Tudi jaz jemljem zdravila za spanje Mirzaten. In še ostala zdravila moram jemati pa bog pomagaj, če je tako…
lp,