Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek LAHKO KOSILO

LAHKO KOSILO

Živjo, dejte mi prosim predlagat, kaj naj pripravim za 10 ljudi kot nekaj lahkega, lahko kosilce? Aja, pogrevat ne morem, tako da bo postreženo hladno: Sem mislila kako solato z rižem, ampak ta pojem samo poznam, kako in s čim jo narediti pa ne. Prosim za nasvete in kak recept HVALA!!!!!

Kakšno naribano zelje/zelena solata, noter pa kuhan krompir vmešan. Zraven kakšni zelenjavni ali drugi zrezki mogoče pa pohan oslic. Al pa kaka zelenjavna enolončnica, mimeštrica zmiksana. Zelenjavni narastek..skratka lahko je vse kjer uporabiš pretežno zelenjavo, za sladico pa narezano sadje naprimer.

Aja mogoče pa riževa solata: skuhan riž,pol pa vmešaš koruzo,tuno,kumarce,majonezo..

Če se nisi delala solate z rižem, potem jo tudi zdaj rajši ne. Kaj če se ponesreči in bo 10 folka videlo, da ne znaš kuhat?

Nekaj nasvetov:

– krompirjeva solata + zelje in hrenovke, klobase

– običajni narezek (salame, jajca, siri, kumarice….)

– francoska solata in meso

– rižev narastek in kompot

Jaz riževo solato delam na dva načina.

Prvi način je, da dam notri kuhano jajce, na kocke narezano puranjo šunko, na kocke narezano kislo jabolko, na kocke narezan sir, grah in kuhan korenček. Ter seveda riž, sol, poper, kis in olivno olje.

Drugi način pa je, zelena, rumana in rdeča paprika, češnjev paradižnik, sesekljan sveži peteršilj, riž, kis, sol, poper, olivno olje.

https://www.facebook.com/actio.si

Jaz pa sem ravno prejle naredila riževo solato. Nimaš kaj falit. Noter daj, kar imaš v hladilniku.

Jaz sem danes dala noter (vse na drobno narezano): paradižnik, kuhani jajci, mocarelo, koruzo, malo balzamičnega kisa, nato pa dala noter ohlajen riž, ter dodala cca 3 žlice majoneze. Odlično.

Francoska solata (lahko tudi riževa, testeninska, zelnja….) in kuhana šunka ali pečena svinjska rebra.

Vse to se lahko postreže hladno.

Lahko kosilo je recimo:

– svinjski zrezki in cvetačnobrokolijev pire, zrezke potolčeš na hitro prepražiš, dodaš proti koncu samo malo česna in rožmarina, soli in popra, nč več; za pire, pa samo ene 10 minut prekuhaš cvetke cvetače in brokolija, rahlo odcediš, da notri ostane žlica, dve vode, s paličnim zmiksaš in dodaš sol, malo česna in žličko olivnega olja, zraven pa še zelena solata;

– široki rezanci s tartufato, samo skuhaš, zabeliš z malo olivnega olja ali z malo smetane in dodaš pogreto tartufato, zraven pa solata z motovilcem in fižolom;

– rižota z gobami, prepražiš malo čebule na olju, dodaš gobice, če so s konzerve, dodaš zelo hitro tudi riž, zaliješ z juho in kuhaš cca 20 min, če so sveže pa malo prej podinstaš, zraven pa bi pasala kakšna pesa v solati s kumino, ali pa paradižnik s čebulo in fižolom,

Si spregledala, da bo postregla hladno jed? Da nima možnosti pogret?

Vseeno pa upam, da bodo tvoji nasveti komu prav prišli.

Če je to lahko kosilo, potem ni čudno, da je toliko ljudi predebelih…

Če je to lahko kosilo, potem ni čudno, da je toliko ljudi predebelih…[/quote]

Saj se ni treba nažret. ni ti treba požret enormne količine. Krompirjeva solata s čebulo in olivnim oljem je eno samo zdravje.

Kuhan jajček domače kure – eno samo zdravje.

Vse te sestavine – pa malo miganja – ENO SAMO ZDRAVJE!

M,mmmmm domača slastna klobasica, potempa en dober seks……ttooooooooo je zdravje. In smeh!

Če je to lahko kosilo, potem ni čudno, da je toliko ljudi predebelih…[/quote]

Saj se ni treba nažret. ni ti treba požret enormne količine. Krompirjeva solata s čebulo in olivnim oljem je eno samo zdravje.

Kuhan jajček domače kure – eno samo zdravje.

Vse te sestavine – pa malo miganja – ENO SAMO ZDRAVJE!

M,mmmmm domača slastna klobasica, potempa en dober seks……ttooooooooo je zdravje. In smeh![/quote] Dober si. Sem se prisrčno nasmejal

ups, ja, oprostite prosim, sem res spregledala.

Kot hladno lahko jed pa bi priporočala:

– solate raznih vrst take bolj bogate, na primer: rukola, motovilec, rdeči radič, beli radič, endivija, pa malo belega zelja vmes, rdečega fižola, kak češnjevec narezan na četrtinke, pa kaka olivca vmes, pa kaka kockica sira (men najbolj paše mozzarella) ali pa potreseno s parmezanom, nekaj polnozrnatega kruha zraven, za posladek, če je izvedljivo pa kakšne piškote, narezano suho sadje, ali pa oreški, mandlji, lešniki, orehi, s sadjem (jabolka in hruške sta najboljša izbira)

– ali pa hladna polenta, ki jo skuhaš prej, jo narežeš na rezine in gor nalagaš kar si želiš, lahko je kakšna hladna omaka, ali pa koščki sira, pršuta, ali pa mozzarella in češnjevec, ali pa postrežeš zraven tuno, lahko pa tudi polento že skuhaš s popečenimi koščki pršuta noter (kar je izjemno dobro tudi hladno) in prirediš eno bolj bogato recimo zeljno solato s fižolom.

– pripraviš razna nabodalca, z mesom, paprikami, češnjevci, sirom, in postrežeš s kruhom

– meni osebno je odličen mrzli piščanec z bogato solato, kruhom in malo vinčka…

idej imam ničkoliko, ne vem pa kaj ti je všeč, najbrž pa je itak prepozno….

New Report

Close