Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Lahko ločite kavbojke za 50€ in 200+€

Lahko ločite kavbojke za 50€ in 200+€

Gledam malo po spletu pa vidim da vizualnih razlik ni. Kavbojke – strgan model prodajajo celo po 400€. Tako da če bi se nekateri s tako dragimi hlačami radi postavljali, si raje kupite nakit, uro ali telefon, ker so že hlače iz kika za 15€ skoraj identične

S tem se ti tolazis, ker si tistih za 400 ne moreš privoščiti. Pa ne udrihaj zdaj, da tudi če bi imela denar ne bi dala toliko za kavbojke!

Jaz že precej časa postavljam zgorno mejo za obleko in čevlje – koliko še dam in koliko se mi zdi afnanje. Za kavbojke je moja zgornja meja 100€, pa ponavadi počakam na kakšne akcije in za ta denar dobim tudi tiste znižane z 200 ali 150.
Sem dala tudi že več, včasih. Zdaj pa ne bi, se mi zdi trapasto.

Za strgane kavbojke ne dam niti centa, kaj šele 15 ali celo 400 e. Never.

Jaz jih kupujem tiste po 19, 99 in potem jih dam mojemu 4 mesečnemu kužku, da jih zrihta. Cena takoj poskoči na 150€.

Seveda ločim. Poleg tega ne vem, zakaj bi v Kiku kupila kavbojke za 20 evrov, če jih v outletu dobim za 20 evrov znižane s 150 evrov.
Ravno ta teden sem si dala duška, za 7 kosov oblačil (puhovka, dvoje hlač, dve obleki, džeki, adidaske), ki bi po polni ceni prišli okoli 1300 evrov, sem plačala 270 evrov. Okej, v Kiku bi dala 150 evrov, ampak verjemite, da bi bila razlika na pogled večja kot teh 100 evrov.

In kateri outlet in kje je to bil?

Toliko so tudi v osnovi vredne, 20 EUR in nič več.

Imam kavbojke , ene deset, dvanajst parov, v rangu od 30 do 100€, vec tudi jaz ne bi dala za jeans , dražje so salsa in pepe jeans, hilfiger, res super jeans, manj drage please,esprit, cross in soliver, dober jeans, potem pa cenejše beneton, jeans kar dober, solidne tudi kvl in only za 30€ tudi presenetljivo dober. Cenejsih nimam, na otip , ceprav cena ni vedno pokazatelj, mi niso prav fajn orsay, taillywaill, ca in hm. Se enkrat, jenas pri tistih za okrog 100€ je res super, je razlika pri nossenju od drugih, rečte, kar čte. Aja, pa ene znizane na 30 sem zadnjic kupila v gstar outlet in so suuuuuuper, dbest. So pa moje kavbojke vse razlicnih tipoc, ene ozke, ene naravnost krojene, ene bolj deške.

Toliko so tudi v osnovi vredne, 20 EUR in nič več.
[/quote]

Ne bi smele biti … znam tudi sama šivat in za 20 evrov komaj nabaviš material, kje je potem še delo.

Največje razlike so pri končni dodelavi, samemu rezanju blaga, zanesljivosti šivov, pa kakšne dodatne okrasne podrobnosti.
Ni pa žal pravilo, da več denarja pomeni več muzike.
G star modeli tudi meni lepo pašejo. Pa so videti čisto navadne kavbojke.

In kateri outlet in kje je to bil?
[/quote]

Tega imaš na netu na stotine in stotine strani. Ne bom delala reklame za nikogar.

Dober jeans je tisti izpred 30, 40 let. Imam ene take kavbojke še (carrera). Tole kar prodajajo danes, z elastanom vmes in ne vem še čim, nima z jeansom nobene veze.

Tega imaš na netu na stotine in stotine strani. Ne bom delala reklame za nikogar.
[/quote]

Torej bla, bla bla…. sprašujem te točno v katerem outletu si kupovala. In navedba ni reklama.

Ne bi smele biti … znam tudi sama šivat in za 20 evrov komaj nabaviš material, kje je potem še delo.
[/quote]

To kar ti pises ni primerjivo z masovno proizvodnjo, material, delo itd. tam se šiva 50 kavbojk na uro ena oseba, ki dobi par dolarjev na dan in to v najboljšem primeru.
Nobene kavbojke niso vredne več kot 50 EUR v maloprodaji, nobene. Proizvodni strošek kavbojk za 25 ali 200 EUR v maloprodaji je praktično skoraj enak, zelo malo odstopanja.

To kar ti pises ni primerjivo z masovno proizvodnjo, material, delo itd. tam se šiva 50 kavbojk na uro ena oseba, ki dobi par dolarjev na dan in to v najboljšem primeru.
Nobene kavbojke niso vredne več kot 50 EUR v maloprodaji, nobene. Proizvodni strošek kavbojk za 25 ali 200 EUR v maloprodaji je praktično skoraj enak, zelo malo odstopanja.
[/quote]

Proizvodni stroški se vseeno razlikujejo nekoliko bolj, če se ti ljubi malo poguglat, boš izvedela, zakaj. Že način šivanja je eden hiter, drugi zamudnejši in zahteva dražje stroje ter bolje usposobljene šivilje.

Na splošno bi težko rekla, da je kateri koli drag izdelek na svetu vreden toliko, kot plačamo zanj.

Torej bla, bla bla…. sprašujem te točno v katerem outletu si kupovala. In navedba ni reklama.
[/quote]

Se zdaj bolje počutiš, ker si prepričana, da ni res? Potem te bom pa še toliko raje pustila v nevednosti 🙂

Se zdaj bolje počutiš, ker si prepričana, da ni res? Potem te bom pa še toliko raje pustila v nevednosti 🙂
[/quote]

Mene prav nič ne moti, če pišeš, kar pišeš in si verjameš.
Le smešna si s svojim nakladanjem, kako oh in sploh robo kupuješ po tako nizkih cenah, ne zmoreš pa tega pokazati in se izgovarjaš z banalnimi izgovori.

Moje razmišljanje.
Za začetek naj poudarim, da denar ni problem. Moji dohodki so nadpovprečni in če BI HOTELA, bi si lahko kupila nekaj parov tudi za 400 eur.
Ampak si NE. Ker mi ni pomembno. Oblačila v glavnem znosim do konca (sezona ali dve), nato pa so že izven mode, meni nezanimiva, sprana ipd.
Raje imam več poceni kosov kot dva dražja. Ker delam z ljudmi, imam v omari cca. toliko oblačil, da se mi v sezoni (npr. jesen) ista kombinacija ne ponovi vsaj 50 dni.
Kupujem to, kar mi je všeč in mi pristoji. Na znamko ne gledam. Vedno sem urejena, čeprav za kavbojke ne dam več kot 50 eur, za čevlje pa ne več kot 60.
Jaz osebno razlike ne opazim! Razen če ravno vidim napis ali logotip.
Osebno si raje kupim kakšno dražjo ruto ali kos nakita.
Ampak to sem jaz in to je moje mnenje.

Na prvi pogled ni nobene očitne razlike. Če boš šla mimo mene po ulici, me bom ločila, ali imaš cenene ali pregrešno drage hlače. Če pa ene in druge pogledaš malo natančneje in ju primeš v roke, se seveda opazi razlika. Že na otip so drugačne, torej kvaliteta materijala, pa natančnost izdelave, ponavadi tiste dražje tudi lepše pristajajo, torej so lepše krojene (ne vedno, a pogosto), ko ene in druge nekajkrat opereš in nekaj časa nosiš, pa vsekakor lahko ločiš ene od drugih. Tiste poceni se dokaj hitro uničijo in izgubijo obliko, medtem ko so dražje dosti bolj obstojne. Seveda obstajajo redke izjeme. Sem tudi sama že kupila kavbojke v Italiji za 20€ še v srednji šoli (pred 15 leti) in sem jih nosila nekaj let, stalno sem jih imela na riti, pa se niso uničile ali izgubile oblike. Še ko sem se od njih končno poslovila, sem se zgolj zato, ker so res bile že hudo iz mode in ne zato, ker bi bile oguljene.

Tako je.

Proizvodni stroški se vseeno razlikujejo nekoliko bolj, če se ti ljubi malo poguglat, boš izvedela, zakaj. Že način šivanja je eden hiter, drugi zamudnejši in zahteva dražje stroje ter bolje usposobljene šivilje.

Na splošno bi težko rekla, da je kateri koli drag izdelek na svetu vreden toliko, kot plačamo zanj.
[/quote]

To so izjeme, ki jih je tako malo da niti ni omembe vredno. Bistvena razlika v ceni je posledica blagovne znamke. To kar se dela made in Bangladesh, China itd. je samo stvar nians.

Ne klobasaj. Če ti dam dve sliki kavbojk, enih za 200€ in enih za 50€ ne boš ločila, razen če boš šla po spletu brskat

Ne gre za to da si ne bi mogel kupit, ker nisem neumen, da bi nekaj kupoval zato ker je dražje. Kavbojke nad 100€ so nateg, in bravo tistemu ki uspešno lupi naivno populacijo

[/quote]

Tega kar je na netu “na stotine in stotine” strani, so v 99 % žal sami fejki. Dobri, ampak še vedno fejki. Strani pa tako prefinjeno narejene, da povprečen človek brez pardona nasede. Seveda vsak od njih sveto prepričan in trdi, da ni fejk.

New Report

Close