Lahko ločite kavbojke za 50€ in 200+€
To so izjeme, ki jih je tako malo da niti ni omembe vredno. Bistvena razlika v ceni je posledica blagovne znamke. To kar se dela made in Bangladesh, China itd. je samo stvar nians.
[/quote]
Blagovne znamke, ki upam, da delavce plačuje bolje, ki plača tudi oblikovalca, in kot sem napisala, kljub blagu, ki ga nabavi v istih tovarnah, kavbojke sešije bolj strokovno.
In še enkrat poudarim, kar tako prikladno spregledaš: ne govorimo o realni ceni, ampak o razliki. Sem napisala, da je redko katera draga stvar vredna svoje cene.
Tega kar je na netu “na stotine in stotine” strani, so v 99 % žal sami fejki. Dobri, ampak še vedno fejki. Strani pa tako prefinjeno narejene, da povprečen človek brez pardona nasede. Seveda vsak od njih sveto prepričan in trdi, da ni fejk.
[/quote]
Kot rečeno, če te ta dejstva tolažijo, be my guest. Verodostojnost prodajalca je namreč mogoče preveriti.
Blagovne znamke, ki upam, da delavce plačuje bolje, ki plača tudi oblikovalca, in kot sem napisala, kljub blagu, ki ga nabavi v istih tovarnah, kavbojke sešije bolj strokovno.
In še enkrat poudarim, kar tako prikladno spregledaš: ne govorimo o realni ceni, ampak o razliki. Sem napisala, da je redko katera draga stvar vredna svoje cene.
[/quote]
Ti sploh vsaj približno veš kako delujejo blagovne znamke, lastniki blagovnih znamk in tekstilna industrija?
Tega kar je na netu “na stotine in stotine” strani, so v 99 % žal sami fejki. Dobri, ampak še vedno fejki. Strani pa tako prefinjeno narejene, da povprečen človek brez pardona nasede. Seveda vsak od njih sveto prepričan in trdi, da ni fejk.
[/quote]
znižano iz 150 EUR na 20 EUR niso 99% fejki. so 100% fejki. ampak ne rečejo zastonj blagor ubogim na duhu.
Res je to.
Nacseti niti jaz ne locim kaj dosti, v svoji omari pa ze na otip locim. Sekar pozna.
Pozna se tudi razlika med danasnjimi in tistimi izpred 30 let, imam par njih se s Ponte Rosso in je jeans boljsi od danasnjih 100 in vec €€.
[/quote]
To kar je večina današnjega jeansa nima niti najmanjše veze s pravim jeansom. Vse kar je nad 50 EUR so res morda neke izjeme od izjem, da bi bilo smiselno plačati 100-150 EUR, ki se jih lahko presteje na prste ene roke.
Drugače pa edini pravi jeans je bil od Levi’s, Wrangler in Lee. Kakšen elastan, poliester ipd. neumnosti neki LOL
Votek in nit iz 100 % bombaža in to je to.
Seveda se pozna razlika. Samo enkrat sem si privoščila kavbojke za 200 evrov – ko to primeš v roke, jih nočeš več izpustit. Ves drug jeans je grob, hrapav, ta pa je bil tak mehak, malo debelejši, čudoviti okrasni šivi. Sešito kot je treba, pranje se ni nič poznalo. Drugače kupujem v Newyorkerju, H&M in podobnih trgovinah. Dam 20 evrov, vedoč, da je za kratek čas. V tem je razlika. Črn jeans je že po treh pranjih obledel, da ni za nikamor. Imam doma kakšnih 20 kavbojk, pa vse krneki. Ni za obleč, škoda mi je pa vreč stran. In tako kupujem vedno nove, ko rabim malo lepše – neobledele, nesprane.