Lahko nekomu odpustite
iDesi 🏍, 12.11.2024 ob 17:55
WD40, 12.11.2024 ob 17:28
crazyfrog, 12.11.2024 ob 17:05
WD40, 12.11.2024 ob 17:02
Dobro vprašanje. Nimam kaj odpuščat, ker nikomur ne zaupam. Nekako pričakujem najslabše v ljudeh… nisem razočaran.
Si pa očaran tu in tam, kr priznaj😜
Bil parkrat, že dolgo ne več. Se pa bojim vsiljivih ljudi. Ponavadi nimajo dobrih namenov.
@ desi, glede na poenostavljanje za laike… ti si potemtakem profi? Se baviš s tem?
Ker če se ne, in če drži da moraš zadevo res razumet da jo lahko enostavno razložiš laikom….pojma nimaš 😀
Sem bil po sili razmer prisiljen naštudirat določen del te kolobocije. Je pa moje znanje sila omejeno na ozek segment, ki se je dotikal mojega problema. V tem sem raven doktorjem znanosti in z dolgim stažem izkušenj. A nimam njihove “širine”. Ta del mi pa manjka, če govorimo iskreno in kritično.
Mogoče nekoč tudi ti postaneš pezde in širino boš imel na dlani.
..https://youtu.be/5FgpwwM2Bnw?si=gdfDRKbnBtnD9GL2..
Nima nč s temo, sam vsakič ko pridem v to temo se mi ta poje.. evo iz srca za vas😁💐
Grenivka422, 12.11.2024 ob 17:55
WD40, 12.11.2024 ob 17:41
Grenivka422, 12.11.2024 ob 17:34
daisycutter, 12.11.2024 ob 10:05
Odpustim, jasno, gojenje zamer je brez veze.
Ne spustim pa te osebe več blizu – se pravi v moj intimni krog. Sva še naprej znanca, se pozdraviva, greva na kofe,klepetava, ni problema – ni pa več prijateljstva v pravem pomenu besede,
Podobno kot dejzi, samo da pri meni ne gre tako lahko. Ni variante, da pozabiš hudobije. Kako? Slabe izkušnje so vedno del nas do konca življenja. Niti ne gre za zamere, gre za to, da je nekdo tebe zlorabil, te poškodoval, te ranil, dušo, srce, morda ti vzel dostojanstvo, varnost, zaščito itd. Ni tako preprosto.
To je stvar ega. Večji kot je ego bolj si misliš da se spravljajo nate. Bolj jemlješ osebno. Hec je v tem da večini ne pomenimo ničesar. Ponavadi smo kolateralne žrtve. Dejansko je zelo malo osebnih napadov… ponavadi od primerkov s prevelikim egom… So pa ti toliko bolj nevarni, če imajo šanso.
Ne gre za ego ali užaljenost. Mnogo hudobij je po svetu, ker zlorabljeni zlorabljajo dalje (črna magija, umori, posilstva, zlorabe, izsiljevanja, kraje itd.) Ego je zame najstniško nedoraslo obnašanje in se v take otročarije nerada spuščam, ne pridem daleč. Rada se družim in imam opravka z resnimi in odgovornimi ljudmi. Če se le da.
Ego je naše bistvo, to smo. Resni ljudje… olajšajo tvoje delo, to je to.
Da, ponavadi dam vsaj še eno priložnost. Lahko se je prvič ta oseba zmotila, imela težak dan, površno poslušala, ker je bila pri drugi stvari. Iz odnosa razberem, kako me obravnava. Če zaznam ponižujoč odnos, kakšno špikanje, s tem potrdi, da me ne vidi na isti ravni in torej tudi prijateljstva ni mogoče graditi. Lahko vseeno ostanem v stiku, a si nič posebnega ne obetam. Mogoče na vsakih nekaj let nenadno obujanje spomina na neka lepa leta. Pač ne gledamo več istega filma, kar je tudi v redu.