Lahko po kolonoskopiji voziš in greš v službo?
Dormicum (midazolam) je zdravilo, ki spada med benzodiazepine. Vožnja po uporabi benzodiazepinov je prepovedana.
V kolikor boš prejela midazolam intravensko (nadzor anesteziologa), bo potrebno odležati v prebujevalnici še okoli pol do ene ure.
Glede same preiskave pa je tudi bolje, da te pride nekdo iskat (tudi, če bi potekala brez pomirjeval) – neprijetni občutki, predvsem občutek napihnjenosti in bolečnosti po celem trebuhu.
@ena, ki ve : če je poseg potekal brez premedikacije oz benzodiazepinov, je to možno…čeprav stokovno ni najboljše, da se nekdo naje dobrega kosila po nekaj dneh brez prehrane. V kolikor je poseg potekal pod vplivom zdravil ali celo splošne anestezije, je tako početje napačno zaradi možnih stranskih učinkov.
Pred nekaj meseci sem imala kolonoskopijo brez premedikacije in tudi sla pol ure zatem na lahko kosilo. Brez kakrsnekoli napihnjenosti ali bolecin po posegu (no, poseg sam je bil seveda malo bolec na trenutke), res pa je, da je bilo vpihovanja zraka minimalno. Dobro kosilo ne pomeni nujno kolicinsko oblinega kosila.
Pri avtorici originalnega posta je seveda drugace, ker bo pri posegu pod vplivom zdravil.
Pred nekaj meseci sem imala kolonoskopijo brez premedikacije in tudi sla pol ure zatem na lahko kosilo. Brez kakrsnekoli napihnjenosti ali bolecin po posegu (no, poseg sam je bil seveda malo bolec na trenutke), res pa je, da je bilo vpihovanja zraka minimalno. Dobro kosilo ne pomeni nujno kolicinsko oblinega kosila.
Pri avtorici originalnega posta je seveda drugace, ker bo pri posegu pod vplivom zdravil.[/quote]
Seveda je poudarek na lahkem kosilu…in strinjam se tudi s tem, da bo avtorici drugače…lep dan še naprej.
Mene so tudi uspavali, bolecin ni bilo, sem pa najprej malo se tam odspala, potem me je moz pod roko vodil do avta, ker sama nisem zmogla. Sla sva po otroke v vrtec, spomnim se, da sem cakala na moza in je prisla ena znanka k meni in pojma nisem imela, kaj mi govori. Doma sem odspala se nekaj ur, potem pa ko da ni bilo nic.
Veliko srece!!!!