Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lahko po kolonoskopiji voziš in greš v službo?

Lahko po kolonoskopiji voziš in greš v službo?

Dali mi bodo Dormicum. Nič pa niso povedali, ali bom šla lahko takoj nazaj v službo in ali lahko vozim avto.

Po Dormicumu bos zaspana in nisi primerna za vožnjo.
Po kolonoskopiji pa tudi za med ljudi ne boš, ker te med preiskavo napolnijo z zrakom.

Koliko časa pa se sprošča ta zrak? Lahko to traja nekaj dni?

Hčerka je bila prejšnji teden na kolonoskopiji. Po pregledu sva šli na dobro kosilo in po nakupih.
Nobenih težav ni imela. Pregled sicer ni najbolj prijeten in na hipe boleč, še zdaleč pa ne tako hud, kot
opisujejo eni.

Dormicum (midazolam) je zdravilo, ki spada med benzodiazepine. Vožnja po uporabi benzodiazepinov je prepovedana.
V kolikor boš prejela midazolam intravensko (nadzor anesteziologa), bo potrebno odležati v prebujevalnici še okoli pol do ene ure.
Glede same preiskave pa je tudi bolje, da te pride nekdo iskat (tudi, če bi potekala brez pomirjeval) – neprijetni občutki, predvsem občutek napihnjenosti in bolečnosti po celem trebuhu.

@ena
, ki ve : če je poseg potekal brez premedikacije oz benzodiazepinov, je to možno…čeprav stokovno ni najboljše, da se nekdo naje dobrega kosila po nekaj dneh brez prehrane. V kolikor je poseg potekal pod vplivom zdravil ali celo splošne anestezije, je tako početje napačno zaradi možnih stranskih učinkov.

In zakaj dormicum?

In zakaj dormicum?[/quote]

Pri nekaterih ljudeh je možno opraviti preiskavo samo v sedaciji.
S tem ni nič narobe, ker je preiskava zelo neprijetna.

Pred nekaj meseci sem imala kolonoskopijo brez premedikacije in tudi sla pol ure zatem na lahko kosilo. Brez kakrsnekoli napihnjenosti ali bolecin po posegu (no, poseg sam je bil seveda malo bolec na trenutke), res pa je, da je bilo vpihovanja zraka minimalno. Dobro kosilo ne pomeni nujno kolicinsko oblinega kosila.

Pri avtorici originalnega posta je seveda drugace, ker bo pri posegu pod vplivom zdravil.

Pred nekaj meseci sem imala kolonoskopijo brez premedikacije in tudi sla pol ure zatem na lahko kosilo. Brez kakrsnekoli napihnjenosti ali bolecin po posegu (no, poseg sam je bil seveda malo bolec na trenutke), res pa je, da je bilo vpihovanja zraka minimalno. Dobro kosilo ne pomeni nujno kolicinsko oblinega kosila.

Pri avtorici originalnega posta je seveda drugace, ker bo pri posegu pod vplivom zdravil.[/quote]

Seveda je poudarek na lahkem kosilu…in strinjam se tudi s tem, da bo avtorici drugače…lep dan še naprej.

Zdravnik sam se je odločil, da mi bo dal uspavalo, ker imam razjede po črevesju in ko sem bila nazadnje na kolonoskopiji sem umirala od bolečin. Takrat me niso uspavali.

Edino pravilno. Veliko sreče ti želim.

Po dormicumu ne smeš voziti.

Mene so tudi uspavali, bolecin ni bilo, sem pa najprej malo se tam odspala, potem me je moz pod roko vodil do avta, ker sama nisem zmogla. Sla sva po otroke v vrtec, spomnim se, da sem cakala na moza in je prisla ena znanka k meni in pojma nisem imela, kaj mi govori. Doma sem odspala se nekaj ur, potem pa ko da ni bilo nic.

Veliko srece!!!!

New Report

Close