Lak za nohte – Essie ali Essence?
Res niso dobri? Jaz imam 3 in so vsi zelo dobri in obstojni. Je pa res da so stari že vsaj kakšni 2 leti. Lahko da se je kakovost od takrat poslabšala, al pa je bla zanič serija. Razumem pa da te “boli srce”. Mene bi na tvojem mestu tudi.
Zdaj kupujem Essie. Splača se sledit akcije v DM-ju, Mislim, da imajo trenutno akcijo za 10 točk 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta.
A Essie pa testira na živalih? Na Planetu lepote so bile pred leti čisto nore na Essie, pa se ne spomnim da bi bilo kaj govora o tem, so pa bile babe tam zelo proti testiranju na živalih.
Sicer pa, obstojnost laka je odvisna predvsem od tega kaj počneš z rokami in od dobrega nadlaka in Essie mi ne zdrži nič dlje kot Essence. Zdaj kateri zdrži en teden pa težko rečem, ker nikoli nimam laka en teden, se prej naveličam in zamenjam.
Seveda je odvisno tudi od nohta. Mogoce bi tebi “sedli” in bi bila zadovoljna. Lahko, da je kakovost res upadla. Skratka, potegnila sem crto – te znamke ne kupim vec.
Ce te vseeno zanima, barve v kpl so: roza (tega sem najveckrat sprobala, zato ni povsem poln), kozna barva, temno modra-zelenkasta in svetlo rumena, te tri lake pa sem vse poskusila samo 2x in so buaaa. Ce bi jih rada imela, kot ze prej napisano, podarim.
Je pa res cisto mozno, da so stvari izpred dveh let kakovostnejse kot dandanes, mogoce so malo zaspali na lovorikah in se ne trudijo vec.
Ne vem, itak pa nima veze vec, I’m done with them
https://www.cosmopolitan.si/forum/zivali/cosmo-rna-lista-podjetij-t24858.html
[/quote]
Pa še tu seznam, čeprav se itak ves čas spreminja (Avon je tak primer npr.)
http://svet-zivali.forumsl.net/h6-testiranje-na-zivalih
Ne pozabi na podlak in nadlak, ki sta zelo pomemben faktor pri obstojnosti laka.
Osebno sem sicer ZA Essie, zelo obstojen. Eden biseren je bil slabši, sicer pa res izjemne izkušnje. Zanimivo pa tudi meni OPI ne ustreza najbolj, so potrebni vsaj trije sloji, kar ni moj način. Se pa vsaj hitro posuši. Mislim, da je poleg kvalitete laka odvisno tudi od samega nohta, enemu bolj ustreza neka znamka, drugemu druga.
Problem, ki ga imam jaz s cenejšimi, je prehitro krušenje, kar pri živobarvnem laku sredi delovnega dneva pač ni najlepše za videti.
https://www.cosmopolitan.si/forum/zivali/cosmo-rna-lista-podjetij-t24858.html
[/quote]
Pa še tu seznam, čeprav se itak ves čas spreminja (Avon je tak primer npr.)
http://svet-zivali.forumsl.net/h6-testiranje-na-zivalih
[/quote]
Mislim, da tudi Bourjois testira na živalih, na seznamu pa je na beli listi.
Sicer nisem najbolj podkovana v tej temi, a kolikor berem, je problem predvsem dvojni:
– prodaja izdelkov na Kitajskem, ki testiranje na živalih zapoveduje (trg je ogromen in izjemno rastoč, seveda v gonji za dobički velike znamke ne bodo spustile takšne priložnosti)
– testiranje sestavin, kjer ne gre za končni produkt znamke, temveč za sestavine, ki so v produktu, poleg tega pa še drugo podjetje, ki te teste opravi.
Essence ne kupim nikoli vec, sem si ga namazala za na prijateljicino poroko in mi je sredi popoldneva zacel kar odpadati in lusciti sam od sebe, pa imam naravne nohte. Naslednji dan nisem rabila acetona, ker sem lak lahko kar potegnila dol.
[/quote]
Meni se to krušenje laka ni zgodilo že 20 in več let, tega se spomnim le iz srednje šole, ko sem si kar krušila lak z nohtov, ko sploh nisem potrebovala acetona.
Res sem 1x kupila dva različna Essence, en v akciji in en po normalni ceni, ta iz akcije je bil gost in lepljiv, predvidevam star, tako da v akciji ne kupujem več, pa če mi je še tako všeč barva.
Namažem pa vedno podlak, lak in nadlak, če mi nohti ne bi rastli, bi držalo tudi 3 tedne, pa doma delam vse od ribanja kopalnice, kuhanja, drgnjenja ipd.
Evo, tudi jaz – že cca 5 let; pa vzporedno testiranih veliko ameriških, britanskihin italijanskih znamk ( Sally Hansen, Bobbi Brown, OPI, MAC, KIKO, PUPA, etc etc…) samo nobena ni zdržala tako dobro na nohtih kot Essence, tudi salonski lak pri nohtarki mi je zdržal le 5 dni, potem se je začel krušit…
Essence pa tudi po 10-14 dni brez kančka obrabe, pa kar obremenjujem precej namazane nohte ( delam tudi na vrtu tudi brez zaščitnih rokavic včasih, veliko čez dan roke v vodi,….) Moram zamenjat zaradi narastka, ne zaradi obrabe
Očitno moji roževini nohtov odgovarjajo Essence laki in se lepo sprimejo njegove komponente z mojimi nohti.
Essence ne kupim nikoli vec, sem si ga namazala za na prijateljicino poroko in mi je sredi popoldneva zacel kar odpadati in lusciti sam od sebe, pa imam naravne nohte. Naslednji dan nisem rabila acetona, ker sem lak lahko kar potegnila dol.
[/quote]
Meni se to krušenje laka ni zgodilo že 20 in več let, tega se spomnim le iz srednje šole, ko sem si kar krušila lak z nohtov, ko sploh nisem potrebovala acetona.
Res sem 1x kupila dva različna Essence, en v akciji in en po normalni ceni, ta iz akcije je bil gost in lepljiv, predvidevam star, tako da v akciji ne kupujem več, pa če mi je še tako všeč barva.
Namažem pa vedno podlak, lak in nadlak, če mi nohti ne bi rastli, bi držalo tudi 3 tedne, pa doma delam vse od ribanja kopalnice, kuhanja, drgnjenja ipd.
[/quote]
Essence sem ze prej probala in nisem bila navdusena, ker ni bil obstojen vec kot dva dni in sem si mislila, ker je bila barva, ki mi je ustrezala, da bo ok za na poroko bo ze zdrzalo, pa sem bila zelo razocarana in sedaj rajsi dam kaksen eur vec za Max Factorjev lak, Manhattnov ali pa kupim M. Astor in noben ne stane vec mot 5 eur, ampak razlika v obstijnosti je pa ogromna.