LAK ZA NOHTE – OBSTOJNOST
kATERI SO PO VAŠIH IZKUŠNJAH RES OBSTOJNI?
Uporabljam kar nekaj za 2 evra, dva dni zdrži potem se lušči, predvsem ker pomivam posodo (rokavic se mi ne da uporabljat).
A se splača dat več za nek long lasting lak, a bo res trajal dlje, ali naj si pač vsake dva dni na novo lakiram (zdi se mi da potem je pa že tega odstranjevalca preveč, kar je verjetno slabo za nohte). Ker da bi dala 10, 15 evrov in nebi bil kaj bolj obstojen, ne bi rada.
Danes sem vstala z levo nogo ali pa nadomeščam nek Cegu ali enga ta drucga.
Torej moj nasvet je, da si kupi pomivalni stroj. In nehaj kupovat lak za nohte po žnj ceni, ker si narediš ogromno škodo na nohtih in efekt je enak kot da greš do prvega sobopleskarja in prste pomočiš v prvo kanto z všečno barvo.
Jaz sem celo kupila enega od Chanella, ker so baje najboljši in najbolj obstojni,
pa ni res, ker, če pospravljam, pomivam, delam s papirji, se mažem s kremami…,
gre ravno tako dol. Sem šla pred morjem h kozmetičarki, da mi namaže nohte,
da bo lak zdržal na dopustu, pa sem ga čez 7 dni že morala odstraniti.
Sem se odločila, da se kar sama mažem, pa na 2 dni zamenjam. Umetnih nohtov
pa ne maram. Mogoče pomaga, če nič ne delaš
če nekaj ful delaš, gre VSAK dol, to škoda mislit, ne. jaz imam zelo krke nohte, nikoli ni šlo, da bi mi uspelo met dolge. sedaj imam že kar nekaj časa micro cell 2000, ki je super, končno imam lahko dolge nohte, res naredi trde, ko si namažem nekaj plasti.
naredim tako:
-najprej tega, potem chanelovega, potem spet tega, torej 3 plasti in sem 1 teden dobra – če se mi pa od pomivanja na 1 kaj odlušči, pa samo 1 popravim. poceni laki pa ne zdržijo več dni.
Na nogah si namažem lak in ponavadi potem 1x na teden dolakiram, in potem čez 2, 3 tedne zamenjam.
Če imam lakirane nohte na rokah z močnejšimi barvami (moja najljubša sta letos črn in živo rdeči) si jih menjam vsak večer, saj se čez dan tudi na najboljšem laku za nohte spere sijaj in naslednji dan lak zgleda grozno, saj si (menda) umivam roke kar precej pogosto – brez rokavic… (ha ha ha) posodo pomivam pa vedno v rokavicah pa ne glede na to…
Meni so nekoč rekli da je zelo obstojen Collistar lak, pa sem ga poskusila ene 2x in je res obstojen, ampak ima pa dve veliki napaki, je drag in zelo gost, tako da ga ponavadi uspevam porabljati le en teden, potem se tako zgosti da ni več mazljiv…
Lani sem pa odkrila Deborah (Shine Tech) lake za nohte, ki so mi odlični, obstojni, ravno pravšnje gostote, da lahko uporabiš tudi 3/4 flaške ne da bi bil pregost. Cene pa se ne spomnim, ene 6, 7 eur, se mi zdi…Imam doma bež, živo rdečo, bordo rdečo in črno. Najbolj pogosto uporabljam črno in živo rdečo.
Dobri laki so Opi, Essie, Chanel in Bourjois.
Jaz mažem tako, da dam en sloj podlaka, dva sloja laka, na konicah ga “zamažem”, če ne se itak odkruši, čez pa še sloj nadlaka. Tudi nadlak dam ob konici.
Nimam krempljev, ker mi niso všeč.
Doma delam z rokavicami, barv na papirjih pa laki ne puščajo, če jih na konicah zamažete z nadlakom.
tak način zdrži 5 dni, potem se pa itak na korenu nohta že pozna, da je noht zrasel in je treba lak itak zamenjati.
Vaja dela mojstra.
Ko se laki zgostijo, jih pa redčim z razredčilom od Mavale.
Škoda se mi zdi kupovati kar ene lake za 2 evra, ker nosim le par barv in imam nekaj lakov za par let.
Če nanašate po več plasti: kako si vmes sušite plasti in koliko časa traja celotno nanašanje?
Meni čisto nikoli (rsinično nikoli) ne rata in si še čez kakšnouro kaj noter vtisnem, če grem spat, je noter vtisnjen vzorec rjuhe, lasje že kaj……… in mi res ne rata. V doglednem času se posuši samo kadar lakiram eno in edino plast, brez osnovnega, brez drugega barvnega, brez nadlaka.