Lakiranje nohtov
Katere lake uporabljate in kako dolgo se vam sušijo?
Ni važno kaj uporabim jaz, ampak se mi zdi, kot da mi na nohte nič ne prime. Na otip se že posušijo, ampak še po treh urah in pol (ne pretiravam, ker sem si jih pred tremi urami in pol nazaj nalakirala in nič delala z rokami) kot da ne primejo na nohte. Sem se šla stuširat in ko sem malo več pritiska dala na konice nohtov, ko sem se slačila/oblačila, se mi je lak zgubal. Pa sem trenutno uporabila znamko kinetics, ki je ni možno kar tak v trgovini dobiti in sem upala, da bo delovalo.
Edino gel je tisti, kar mi ostane nekaj časa, pa še ta po 2 tednih pade dol.
Je možno da imam take nohte, da laki in geli ne primejo tako kot večini?
Še ima katera ta problem?
nohtki120, 09.01.2025 ob 23:47
Katere lake uporabljate in kako dolgo se vam sušijo?
Ni važno kaj uporabim jaz, ampak se mi zdi, kot da mi na nohte nič ne prime. Na otip se že posušijo, ampak še po treh urah in pol (ne pretiravam, ker sem si jih pred tremi urami in pol nazaj nalakirala in nič delala z rokami) kot da ne primejo na nohte. Sem se šla stuširat in ko sem malo več pritiska dala na konice nohtov, ko sem se slačila/oblačila, se mi je lak zgubal. Pa sem trenutno uporabila znamko kinetics, ki je ni možno kar tak v trgovini dobiti in sem upala, da bo delovalo.
Edino gel je tisti, kar mi ostane nekaj časa, pa še ta po 2 tednih pade dol.
Je možno da imam take nohte, da laki in geli ne primejo tako kot večini?
Še ima katera ta problem?
Jaz sem si gelirane nohte dala delat dvakrat. Obakrat zelo razočarana (delala mi jih je najbolj priznana ga., ki dela v našem kraju).
Razložila mi je, da je to, koliko časa drži, odvisno tudi od mastnosti nohta.
Jaz588, 10.01.2025 ob 06:14
Jaz sem si gelirane nohte dala delat dvakrat. Obakrat zelo razočarana (delala mi jih je najbolj priznana ga., ki dela v našem kraju).
Razložila mi je, da je to, koliko časa drži, odvisno tudi od mastnosti nohta.
Aja. Sama uporabljam lak za utrjevanje Microcell + 2 sloja Essie gel couture laka + Essie gel couture nadlak. Sem že tudi uporabila Catrice gel nadlak, ker Essija nekaj časa ni bilo. Tudi čisto ok.
Ampak da bi mi držalo 14 dni?? Meni največ 4 dni, potem pa že popravljam. Po 1 tednu dam lak dol, naredim eno masko za roke in na novo nanesem lak.
Bi vas pa vprašala jaz, čisto tako, tiste redke, ki nimajo narejenih nohtov, kako dolge nosite?
Jaz588, 10.01.2025 ob 06:19
Aja. Sama uporabljam lak za utrjevanje Microcell + 2 sloja Essie gel couture laka + Essie gel couture nadlak. Sem že tudi uporabila Catrice gel nadlak, ker Essija nekaj časa ni bilo. Tudi čisto ok.
Ampak da bi mi držalo 14 dni?? Meni največ 4 dni, potem pa že popravljam. Po 1 tednu dam lak dol, naredim eno masko za roke in na novo nanesem lak.
Bi vas pa vprašala jaz, čisto tako, tiste redke, ki nimajo narejenih nohtov, kako dolge nosite?
Manikuro si delam tedensko. Sama. Navaden lak. Meni je ekstremno grdo imeti “narastek”. Mi pa nohti zelo hitro rastejo. Ni mi bolj grde stvari, kot nohti žensk z gelom, ki si jih delajo enkrat mesečno. Pol nohta že brez. Ogabno. To s tuširanjem se pa tudi meni včasih zgodi. Sploh če si še lase perem. Tako da si vedno lakiram po tuširanju in ne ravno preden grem spat. Običajno v nedeljo zjutraj tuš in potem manikura. Ob nedeljah tudi delam ne nič kaj takšnega. Pomembno je tudi da nanašaš res tanke sloje laka. In pustiš med enim in drugim nanosom da se čisto posuši. Kar vzame časa ja.