Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Laminat ali vinil

Laminat ali vinil

V kratkem bomo prenavljali stanovanje. Glede tal smo še neodločeni. Parket ni opcija. Zanima pa me, kako velika razlika je v praksi med vinilom in laminatom. Vinil je nekoliko dražji – je torej boljši? In predvsem v čem…

Dober vinil ni poceni, lahko ga pa preko polagalca dobis ceneje in se splaca, res dobra stvar,dalec boljsa od vsakega laminata.
Ce pa gledas slabse vinile, je pa verjetno vse en glih, kaj polozis.

Vinil je meni super. Nisva vzela najcenejšega, najdražjega pa tudi ne. Je topel, tih, super za čistit, odporen, ni panike, če se zmoči… V spodnjem nadstropju imamo laminat, ki je bil med najdražjimi in se po mojem mnenju ne more primerjat z dobrim vinilom.

Oboje je plastik fantastik.

Vinil je res super. Bolje, kot laminat.

O vinilu nimam pojma kot prvo. Smo pa v tem letu zaradi res izrabljenega parketa po 24 letih položili laminat, preko parketa , debelina 8mm, razred obrabe 32 ( priporočilo za notranje prostore ) , znamka Kaindl, ga premazali, po montaži s sredstvom za laminat in po cca. 6 mesecih je zadeva za mene zelo dobra. Treba je seveda biti pozoren, kot je njihovo priporočilo, da se ne čisti s preveliko mokroto. Itak pa je vse plastika, pa kaj hočemo tako je. Za 28 kvadratov cena materala + zaključne letve+ podloga pod laminatom ( neke vrste folija) + drobni material + dobra volja (ni težko če položiš sam), pač prečitaš na netu vsa možna navodila = cca. 400-450 €. Toliko. Odločitev je seveda na vaši strani.

Če bi kupili laminat, bi ga položili sami. Je to možno tudi z vinilom ali potrebuješ mojstra za polaganje vinila?

Če vzameš vinil na klik sistem se polaga popolnoma isto kot laminat!
Sam sem položil par prostorov z laminatom in par z vinilom in ti povem, da je razlika velikanska v korist vinila….
Res pa sem kupil vinil na koncu sezone v akciji, tako da je bila cena s 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom več kot ugodna!
To je moje opažanje, mogoče ima kdo boljšo izkušnjo z laminatom, jaz je žal nimam!

Če nimas v nulo ravnih tal, absolutno laminat. Za vinil moreš met res estrih v nulo narjen, ker se lepi čez in 1mm neravnina se takoj pozna. Tam sčasoma poči.

Če vzameš vinil na klik sistem se polaga popolnoma isto kot laminat!
Sam sem položil par prostorov z laminatom in par z vinilom in ti povem, da je razlika velikanska v korist vinila….
Res pa sem kupil vinil na koncu sezone v akciji, tako da je bila cena s 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom več kot ugodna!
To je moje opažanje, mogoče ima kdo boljšo izkušnjo z laminatom, jaz je žal nimam!
[/quote]
Hvala.

Žal se ne strinjam. V primeru neravnih tal uporabiš podlogo, res pa nimam izkušenj z lepljenjem vinila, saj sem za vse tiste prostore uporabil vinil na klik. Podlaga tudi ni bila popolnoma ravna, pa se sedaj še nikjer ne pozna niti minimalnih poškodb; pa se tam veliko hodi….

https://www.merkur.si/podloga-iz-um-materiala-selit-selitbloc-1-5-mm-za-vinilne-plosce/

Hvala.
[/quote]
Prosim.
Všeč mi je vinil, posebej takrat ko hodiš bos po njemu in te ne bo zeblo v noge, medtem ko se na laminatu nikakor ne ogreješ (deluje kot keramične ploščice)
Če pa imaš talno gretje je pa toliko boljše pri obeh oblogah, samo pri meni talnega gretja ni.
Srečno.

Doma imamo mali miks, polagali smo ga sami. Na prvi pogled ni neke razlike, še največjo naredi izbira barve talnih oblog.

Vinil je na trenutke bolj tečno polagat, ga je pa veliko lažje pripravit, ker ga lahko režeš z olfanožem, za laminat pa potrebuješ vbodno/krožno žago.

Laminat ti ne glede na ceno – če pride voda v stike ti ga napihnilo – to je neizbežno.

Vinil pa kot vinil – trpežen, vodoodporen, ni pa nesmrten.

Če bi morali še enkrat : vinil absolutno.

Žal se ne strinjam. V primeru neravnih tal uporabiš podlogo, res pa nimam izkušenj z lepljenjem vinila, saj sem za vse tiste prostore uporabil vinil na klik. Podlaga tudi ni bila popolnoma ravna, pa se sedaj še nikjer ne pozna niti minimalnih poškodb; pa se tam veliko hodi….

https://www.merkur.si/podloga-iz-um-materiala-selit-selitbloc-1-5-mm-za-vinilne-plosce/
[/quote]

Za na klik se čist strinjam s teboj. Teli cheap vinili ko se lepijo pa moreš met v totalno nulo narjen, čez estrih samorazlivna in šele potem lepilo. Sem ga lepil na hodniku direkt na vaservago raven estrih in 2 meseca zatem peno in laminat čez, pozna se milimeterska napaka in tud mojstri se izogibajo tega kot maček vode.

Vidim, da tudi ostali dajete prednost vinilu. Malo dražji je ampak očitno se izplača. Cene pa zelo varirajo. Vinil za tam okoli 25€/m² bo verjetno že v redu.

Ne nikar ne kupovat vinila. Mi smo kupili in mi je žal, da smo plačali tako veliko ceno. Očisti se ga nič ne lahko, ker ima resice in se vanje zajeda prah. Ko čistiš samo z vlažno krpo, kot priporočajo, kmalu spremeni barvo in ugotoviš, da je zasvinjan. Na njem se pozna sto črtic od stolov, celo od stojala za časopise. Barske stolčke smo morali odstraniti, ker je njihova teža porumenela vinil. Ne, vinila ne bom nikoli več dala v stanovanje. Še po treh letih kolikor ga imamo, smrdi, ko vstopiš v stanovanje po plastiki. Razmišljam, da bi dali čez laminat. Mi imamo slabo izkušnjo z vinilom.

Laminat je glasen. Karkoli pade na tla, se zelo slisi. Vinil je ok, samo ne prevec hrapavega vzet.

V enem objektu Imamo vinil, v drugem laminat, bolj odporen na čevlje. Vinil je topel in odporen na vodo, po drugi strani tudi laminat ni slab, za čiščenje je lažji. V hiši kjer živimo , imamo pa klasični parket in to je tisto pravo. Vse ostalo so substituti.

Jaz sem bila glede čiščenja opozorjena s strani prodajalca, da se eni težje čistijo zaradi hrapave površine in sva izbrala gladkega. Se čisti perfektno. Drugih težav, ki jih naštevaš pa nimamo, po dveh letih je kot nov. Lep, iste barve, brez poškodb pa smo med tem enkrat belili in premikali tudi večje kose pohištva in se ni nikjer zrisal, tudi od stolov se nikjer nič ne pozna, vonja nima nobenega… ne morem verjeti, da imate pri vas tako slabo izkušnjo…

Vinil je top, meni precej boljši kot laminat. Samo kupi kvalitetnega in naj bo dobro položen. Nam so fajn zrihtali pri Deti https://deta-co.si/vinil/

Dare

Kaj je možno vinil polagati na laminat

če še ne veste, danes se že dobi laminat AQUA Home. z 33 odporen na poškodbe.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1513, 02.05.2023 ob 19:20

Kaj je možno vinil polagati na laminat

Seveda. Komot ga položiš čez parket ali laminat.

Pozdrav. Ali je kdo mat vinil poskušal premazati z Vogartovim Floor Shine premazom za čiščenje. Ali kakšnim drugim sijaj premazom?

New Report

Close