Lance Armstrong – Ne gre samo za kolo
Primož,
predlagam, da za to knjigo določimo datum 1.avgust. Prav danes sem v Delu prebrala članek, da je knjiga dobila nagrado kot najboljša knjiga o športu v Ameriki.
Je pa o Lance-u Armstrongu tudi članek. Letos naj bi tretjič zmagal na Touru, do sedaj mu gre kar dobro. Piše še, da je najboljše plačan kolesar in da se v kolesarstvu še nikoli ni vrtelo toliko denarja.
LP,Kaja
Zdravo,
jaz sem jo prebrala kakšen mesec nazaj, in moram reči da je napisana zelo iskreno, pritegnila me je prav zaradi iskrenih čustev ki so v njej.
Nisem si nikoli predstavljala da je kolesarstvo recimo temu “krut” šport, ker iz zapisanega sledi da aktivno kolesarstvo izcedi iz tebe vso možno energijo ki jo premoreš…
Žal mi pisanje ne gre od rok, raje se pogovorjam “v živo”, tako da ne znam opisati čustva ki sem jih podoživljala ko sem brala knjigo, vem, da mi je pomagala znova premišljevati o smislu zdravja, bolečin, zmag, porazov, življenja, strahu…
Hallo,
Danes je dan tretje Armstrongove zmage, ki me je prepričala, da tudi sam zapišem mnenje o njegovi knjigi.
Armstrongova knjiga je pritegnila mojo pozornost, takoj ko sem jo zagledal na knjižni polici, saj se tudi sam ukvarjam s kolesarstvom. Izposodil sem si jo in odšel z njo domov, v glavi pa so se mi motala različna vprašanja “ali je knjiga dobra?” in “ali sploh zna takšen navaden kolesar napisati tri spodobne stavke?”. Toda Armstrong je človek, ki rad preseneča, in tokrat je presenetil drugič (prvič je presenetil, ko je premagal svojo težko bolezen in je bil v glavah raznih pokroviteljev že v v večnih loviščih). Knjiga je nadpovprečno dobra, to vam pove tudi dejstvo, da sem jo “požrl” v enem dnevu :> Povsem se strinjam s Katjino izjavo o iskrenosti. Katja, zakaj kdaj sama ne preizkusiš svojih sposobnosti? Če jih boš, boš vsebino knjige doživela tudi “v živo”, sam sem jo večkrat:>
Bravo Armstrong, we hope you’ll winn in 4th time again, next year !
LP