Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek laneno seme-koliko v jogurt?

laneno seme-koliko v jogurt?

Vprašanje za tiste, ki presnovi pomagate z lanenim semenom: koliko se ga da v jogurt in ali je treba počakati, da se seme zmehča (koliko časa) ali se ga poje takoj?

Mene pa zanima kje si kupila posamično?

LP

Laneno seme se ti zlepa ne bo zmehčalo. Zato, ga po približno dveh decilitrih posuj eno veliko žlico ( ali dve ), morda le 5 minut počakaj in pojej.
meni je dobro in ga jem kot nekakšen jogurt z muslijem.
Čez po nekaj minutah seveda obvezno spij vsaj 3 – 5 dcl vode in uspeh bo zagotovljen.
Jaz sem si tako pomagala med nosečnostjo in rešitev bolečin, zaprtja je tako prišla skoraj čez noč.
Kupujem pa vrečko od Nature, ki jo dobim v Sparu, Mercatorju, skratka povsod kjer imajo polico z zdravo prehrano.
Lp

Mislim, da se laneno seme ne zmehča kar tako. 🙂 Jaz sem nekje brala, da je baje bolj učinkovito, če ga zmelješ in tako tudi delam. Na grobo ga zmeljem v mlinčku za kavo in potem pojém z jogurtom.

Tako je, Bubika, laneno seme je treba na grobo zmleti, npr. v mlinčku za kavo obrnit le dvakrat – trikrat in je pripravljeno za uporabo. Osebno sem na en jogurt dodala dve mali žlički tako zmletega semena.

lp

http://deteljica.moj-album.com/

Dobi se ga tudi v DM. Jaz ga zmeljem, 1-2 žlici v jogurt, včasih ga potresem po zeleni solati-brez česna, ali pa kadar delam solato mix, t.j. korenček, grah, peteršilj, koruza, rio mare, dodam še eno maxi žlico lanenega semena. LP

V Tušu , 200 gr 299 sit, tuševa blagovna znamka.

kupila v trgovini kalček, trubarjeva. Če prav razumem, ga je treba obvezno zmleti, sicer ne deluje?

V DM imajo tudi že zmletega, se prej prepoji, učinek je pa isti 😉

Laneno seme je potrebno zmleti če želiš, da telo absorbira omega 3 maščobe.
Celo seme pa pomaga pri prebavi-v črevesju se “obda” s sluzjo in se blato lažje izloči;) Seme se pa izloči celo-takšno kot je bilo zaužito (se pa ne izkoristi maščob).
Pa še to: lan je najbolje zamleti sproti. Tisti, ki se kupijo že zmleti naj ne bi imeli takšnega učinka (mislim, da zaradi obstojnosti omega3 maščob-nisem pa čisto prepričana).

Lp, Maja

Ja res je, mleti lan postane tudi hitro žarek. Zato je bolj, da se melje za sproti. LP

Če nimam mlinčka za kavo, kje naj ga zmeljem?

Ja, zaradi tega sem se jaz odpravila po mlinček za kavo, čeprav že leta kupujem mleto kavo.:) Dvakrat sem si ga sposodila, tretjič sem šla v trgovino in ga kupila. Ker redno uživam laneno seme, to niti ni bila tako draga investicija.

lp

Namesto mlinčka, kupi kar zmleto laneno seme (imajo ga v DM-u)!

Taja,

Rakica je že prej povedala, da mleti lan hitro postane neužiten, pa tudi zdravstveno neuporaben, ker spremeni okus in svoj učinek. Laneno seme naj bi se mlelo in uživalo sveže mleto, lahko se pa tudi shrani v hladilnik za 2-3 dni v dobro zaprti posodi.

lp

OJLA, jaz sem pa uživala kar nemletega pa je tudi zaleglo. Zvečer sem tri žličke namočila v 2 dcl vode in pustila čez noč. Zjutraj na prazen želodec najprej popiješ vodo, seme pa daš v jogurt recimo in poješ. lahko tudi samega če ti paše, vendar je precej sluzast.

New Report

Close