Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lani sem prodala nekaj vrednostnih papirjev – moram kaj narediti?

Lani sem prodala nekaj vrednostnih papirjev – moram kaj narediti?

Oddati napoved davka na kapitalski dobiček?

Od borzno-posredniške hiše sem dobila dopis, pa na razumem, ali to naredijo oni sami, ali moram napoved oddati tudi sama?

Ti moraš oddati napoved do konca februarja. Oni so ti verjetno poslali podatke po kateri ceni si kupila vrednostne paprirje in po kateri ceni si prodala. Ker drugače je kar zapleteno napisat prave podatke še posebno, če si kupila papirje pred letom 2006.

Se opravičujem ker sem čisto nevedna.
A v knjigarni kupim obrazec – napoved davka na kapitalski dobiček?
In to pošljem na občino – tam kot smo do sedaj oddajali dohodnino, al kam?

Lahko pa oddaš tudi preko tega:

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če si prodala delnice katere si kupila s pomočjo certifikata (katere je država podarila) pa ne rabiš prijavit prodaje delnic. Drugače pa moraš izpolnit obrazec katerega si navedla in tega oddati na davčno upravo. Ali pa tako kot ti je svetoval Marko.

Ja te, ja.
Ni treba nic naredit?

Ni potrebno, če so še certifikatske.
Banka oziroma borzna hiša pošlje obvestila vsem, ki so v preteklem letu delnice kupili ali prodali, ne glede na to, ali je potrebno izpolniti napoved za kapitalske dobičke za določen papir ali ne. Tako, da lahko mirno spiš.

New Report

Close