Laos, Vietnam (julij, avgust)
Zivijo.
Konec junija se odpravljam v Laos in Vietnam. Potrebujem Lonely Planet za ti dve drzavi in kaksno koristno informacijo o potovanju v tem letnem casu in nasploh. Najbolj me zanimajo ceste in mozen prehod po cesti v Vietnam (na severu vzhodu Laosa). Lahko pa vam sam posredujem ze marsikaj kar vem.
Na temo foruma “cepljenje” sem prav tako poslal svoje sporocilo pod vzdevkom Kefo. Tam dobite vec informacij.
LP, Kefo.
Zivijo!
Pametna odlocitev je leteti v Bankok, kjer si bosta zrihtala vize. Laoška ambasada je kar precej iz mesta, zato vama svetujem, da si to viso naredita na eni od mnogih agencij. Sicer se lahko peljata s taxijem ven iz mesta in naredita express vizo v dveh urah, vendar vama vse to ne bo prislo ceneje. Tudi ce se bi morala naslednji dan voziti tja se enkrat ne bosta nicesar profitirala. Vietnamsko pa je menda v mestu in ni panike. Viza za Laos je menda okoli 1300 bhatov v agencija, kjer ti jo naredijo v enem dnevu (potrebujes potni list in slike). Midva potem okoli 1. julija s spalnikom (cca. 600 B) do meje z Laosom (tisto zadnje mesto pred mejo). V dezevni dobi je menda Laos velikokrat brez cest (ki jih itak ni veliko v doberem stanju), zato si vzamita cas. Premislita, kje bosta preckala mejo z Vietnamom! Menjava dong sit je 10000 dongov = cca. 150 sit, oziroma 10000 kipov = 300 sit. Vietnam je drazji, nekoliko manj prijazen, vendar zelo lep. Svetujem, da gresta na sever, se menda zelo splaca.
Najbolj pametno je, da vprasata kaj natancno zelita, ker ne vem tocno kaj ze vesta in kaj ne.
LP, Kefo.
Hi,
Za koliko časa odhajaš in koliko nameravaš oz. imaš planiranega denarja.
Sam se odpravljam naslednje leto po Tajski, Laosu in Vietnamu in me zanima, kdaj je najbolje potovati (kateri meseci v letu) ter kako je z kartami, saj bi rad letel v Bankok nato pa nazai iz Hanoi-a nazaj v evropo. Kako je z vizami, kje si pridobiš vizo za Tajsko, Laos in Vietnam ?
LP,
Alex – Alan Kovačič