Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Laparoskopska sterilizacija psičke

Laparoskopska sterilizacija psičke

Psičko bomo dali sterilizirati. Slišala sem, da v SLO izvajajo tudi laparoskopske sterilizacije, vendar mi je ušel podatek, pri katerem veterinarju. Kdo ve morda? Koliko pa je cena? Verjetno je še bolj zasoljeno kakor običajna sterilizacija? Je bil kdo tako pogumen in odpeljal psičko kam čez mejo na poseg (menda je enako kvalitetno opravljeno, le cena pol manjša). Meni se sicer ne gre za ceno, bolj za to, da je čim manj boleče in stresno za mojo ljubljenko, ampak gledat je treba tudi na vse ostalo (sploh, če obema z možem grozi izguba službe 🙁
Hvala za odgovore.

Kolikor vem, večinoma delajo laparoskopske sterilizacije, klasičnih, kjer je rana večja, ne delajo več. Najbolje da pokličeš najbližjo ambulanto, tam ti bodo povedali kako in kaj. Cene pa so zelo različne.

Dr.Matko- Veterinarska klinika Topolšica

zdravo!
prvo ti odgovorim na vprašanje…jaz nisem sploh še slišala za laparaskopsko sterilizacijo…vendar ne trdim da ne obstaja.
mi smo dali par mesecev nazaj sterilizirat psičko, ki je moram povedat zeeeeeloooo mehkužna oziroma občutljiva in sem se prav bala kako bo z njo. prvi dan je bila malo bolj utrujena…drugi dan je bila že čisto normalna. moram povedati, da to sedaj ni več tako “mesarsko” ( upam da me eni ne boste narobe razumeli) kot je to bilo včasih.
drago…hm……glede na to da imaš vsepovsod cene že v naprej v pogled, bi lahko vedeli, da vsak hišni ljubljenček nekaj stane. se sicer tudi meni zdi drago, samo sem se prej pozanimala tako, da sem bila pripravljena koliko bo potrebno odšteti, če ne želim imeti cele vojske psov pred vrati. he he
sem pa tudi slišala, da če vzamete psičko v zavetišču jo oni sterilizirajo pri svojem veterinarju ( veterinar ki ima z njimi pogodbo).

upam, da sem ti bila v pomoč……drugače pa kar brez skrbi…ne bo tako hudo za psičko. mislim da mi bolj trpimo.
l.p.

aha, tam kjer tetovirajo pesje smrčke………

Dr. Butinar, Postojna

Žal ni manj boleče in tudi ne boljše za psa. V Avstriji recimo, kjer so prvi razvili to tehniko, jo zdaj že pošteno opuščajo. Lahko ti sicer opišem celoten postopek, pusti mail če želiš.
Bolje je, da najdeš veterinarja, ki opravlja normalno sterilizacijo vendar odstrani (oziroma podveže) samo jajčnike. To je zelo pomembno, maternica lahko brez težav ostane in je tudi pomembna za nadaljnje kakovostno življenje psičke. Nekateri so še žal vedno v starih časih in odstranijo komplet vse.
Cena operativnega posega je pa predvsem odvisna od teže tvoje psičke.
Po navadi psička okreva zelo hitro, moji se je zacelilo presenetljivo hitro in so šivi popadali ven že po 5 dneh, je pa res, da sem ji malo pomagala še na drugačen način 🙂

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Po mojem pa zdaj povsod odstranijo samo jajčnike, maternico samo v primerih, ko so tvorbe in pri splavu. Rana ni pretirano dolga – moja psica je imela pet šivov, ki se jih po enem tednu odstrani. Tudi zacelili so se ji zelo hitro, brazgotine danes ni več videti, tudi zelo lepo so jo zašili. Zdaj je že stara, pa se ji tkivo nič ne poveša ali kaj podobnega, vse tako, kot mora biti.
Pri laparoskopski isto odstranijo jajčnike, le da psica dobi samo dve rani po en cm in da je po posegu ne rabiš pazit (tisti teden dni, dokler ne poberejo šivov).
Zdaj imaš akcijo na sterilizacijo, preberi na forumu Domače živali.

Ja, sem tudi jaz mislila enako, dokler dejansko ni šla kolegica klicati po vet. klinikah in so jo dejansko nekateri nadrli, od kod ji ta ideja. Skratka malo sem bila šokirana, kolegica pa še bolj, ker je prejela kar nekaj krepkih besed, sploh s strani enega zelo renomiranega veterinarja kirurga.
Šivov pa tudi ne pobirajo več ven, ker so rezi oz. kasneje šivi s sodobnimi tehnikami minimalni in so samorazgradljivi.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Ja, sem tudi jaz mislila enako, dokler dejansko ni šla kolegica klicati po vet. klinikah in so jo dejansko nekateri nadrli, od kod ji ta ideja. Skratka malo sem bila šokirana, kolegica pa še bolj, ker je prejela kar nekaj krepkih besed, sploh s strani enega zelo renomiranega veterinarja kirurga.
Šivov pa tudi ne pobirajo več ven, ker so rezi oz. kasneje šivi s sodobnimi tehnikami minimalni in so samorazgradljivi.[/quote]

Hm, jaz sem vprašala, če poberejo samo jajčnike in me je debelo pogledal, da itak in da nihče več ne jemlje ven še maternice, ker ni popolnoma nobene potrebe.
Je pa to že nekaj let nazaj, takrat je moja psica dobila navadne zunanje šive, ki jih je bilo treba pobrat.

Tudi mi smo preddobrim tednom peljali našo psičko (mešanko) na sterilizacijo. Prvotni plan je bil, da ji odstranijo samo jajčnike, vendar pa so potem na ultrazvoku ugotovili da ima celo maternico bulasto – sum je bil na rakavo tkivo – tako da so ji odstranili tudi maternico. Je pa izjemno pridna in zelo dobro okreva po operaciji 🙂 Zgleda da je tudi malo od veterinarja do veterinarja odvisno kako operira in kakšne šive da… Mi moramo našo peljati na odstranitev šivov.

Ja laparoskopska sterilizacija je veliko boljša kot normalni poseg pri psičkah, je manj boleč in zelo hitro okreva. Cena pa je enkrat večja kot pri navadnem posegu sterilizacije. Meni osebno ne pomeni nič druga , kot samo to da je čimprej gotova in zdrava psička.Posege pa opravlja dr. Matko v Topoljščici, ki ga zelo hvalijo. Naša psička jena vrsti v ponedeljek, kako bomo to prebrodili, vam javim naslednji teden. Pa srečno vsem skupaj

Tako pa smo prebrodili sterilizacijo. Psička je bila po laparoskopski operaciji živahna in nič prizadeta od narkoze. Res ,da smo jo morali cel teden pazit, da ni divjala, kot je pri njej to v navadi, ampak preživeli smo tudi to. Bili smo zelo zadovoljni s posegom, hvala Dr. Matkotu in njegovemu osebju za strokovno izpeljan poseg. Vsem , ki pa se boste odločali za takšen poseg, nikar ne razmišljajte, verjemite. Palep pozdrav vsem skupaj

New Report

Close