Laptop – prosim računalničarje za mnenje
Kakšen je naslednji laptop in kakšna je primerna cena zanj – je nov, še zapakiran. Je iz navedbe spodaj jasno, če so Windowsi že naloženi? Morda je kak typo kje vmes.
– Asus
– x553m
– id color 7a black textur
– v: n/a
– cpu: intel 2840/bga
– hdd – 500GB 5400 sata
– odd: woodd
– ram ddr 3L 1066MHz 4GB
– tpm wo/tpm
– wlan cb – 80211 bgn – bt 40
– usb 2.0 – usb 3.0
– os type win8 8.1 64 bit
– kb language – west balcans
– power cord
– accessory 2 cell 30WHrs
– camera.
deluje, kot da ima win 8 naložene
Da še malo pojasnim zadevo. Prijateljica ga je dobila v nagradni igri. Želi ga prodati, pa ne ve koliko lahko dobi zanj. Jaz pa bi ga na drugi strani tudi morda kupila, a ji ne bi rada predlagala nefer cene. Zato prosim za pomoč. Kakšen je ta laptop po kvaliteti in kakšna je primerna cena zanj?
Nikar ga ne kupi – prijateljica bo vedno mislila da ti ga je dala napol zastonj, ti pa boš preplačala ta “jajca”. Ali ni škoda prijateljstva?
v trgovini ga dobiš za 350 EUR
https://www.mimovrste.com/prenosniki/asus-prenosnik-notebook-x553ma-sx454b?gclid=COSa5sXQ08kCFaMSwwodxWsGEA
pardon, 330 EUR
če ti ga da za 300, sta obe zmagali.
ti si ga dobila ceneje, kot v najcenejši trgovini, ona pa je še vedno dobila max možno zanj.
Mislil sem napisati 300 eur, pa vidim, da so spodaj že odgovorili. 🙂 Osebno tega ne bi kupoval.
Hvala vsem.
Večer, zakaj ga ne bi kupil? Slaba zmogljivost?
250€ max
Zakaj taka razlika med njenim in tistim iz povezave? Je njen toliko slabši?
Zakaj taka razlika med njenim in tistim iz povezave? Je njen toliko slabši?[/quote]
tud un na tisti povezavi ni vreden tistga denarja za kerga ga prodajajo, jst sem za slabih 20€ več od tega v povezavi dobil še enkrat večji disk torej 1 tb, boljši procesor, boljšo grafično itn. tist k pa zdej kupuje računalnik s prednaloženimi windowsi 8.1 pa še plačuje za njih dodatno je pa butl, ker so na novih mašinah že gor 10 in to brezplačno.
Zakaj taka razlika med njenim in tistim iz povezave? Je njen toliko slabši?[/quote]
tud un na tisti povezavi ni vreden tistga denarja za kerga ga prodajajo, jst sem za slabih 20€ več od tega v povezavi dobil še enkrat večji disk torej 1 tb, boljši procesor, boljšo grafično itn. tist k pa zdej kupuje računalnik s prednaloženimi windowsi 8.1 pa še plačuje za njih dodatno je pa butl, ker so na novih mašinah že gor 10 in to brezplačno.[/quote]
Hvala za tole. Nisem razmišljala v tej smeri.
Tole je vredno ene 200, mogoče 250. Oskubljen procesor, rabljeno, win itak majo vsi piratske, tako da to ni vredno nič skor. Za 370 že dobiš i3, ki je čisto druga liga.
Jaz sem za osebo, ki rabi samo za mal brskanja, nabavil NOV prenosnik z zelo podobno zmogljivostjo za 200 pred slabim letom, tudi 500 G disk, isto rama, ampak brez windows, tako da si tu nekje.
Nikoli ne kupujem slabih računalnikov. Potem je bolje, da ga nimam. Samo slaba volja.
Kakor za koga, za brskanje je tudi najšvohnejši dost dober. Razen za tiste, ki ga zasvinjajo, za tiste pa še najboljši nikoli ne bodo dovolj.
Forum je zaprt za komentiranje.