Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka LAS VEGAS

LAS VEGAS

Lepo pozdravljene v tem popraznicnem casu!

Tudi jaz nacrtujem poroko.Vendar se kaj kmalu pojavi problem.Moj bodoci moz je vsekakor proti vsem obicajem,zlahti…
Padla je ideja,da bi se porocila nekje dalec,recimo v Las Vegasu.
Zanima me,ali se je katera od vas porocila tam.
Zelo rada bi vedela,kje na internetu najdem kaj vec o tem.Ali slucajno ve katera koliko vse to stane.

zelo hvalezna bom za odgovore

Draga Ella,

NIKAR!!!!! Bolje je,da se sploh ne poročita, kot da to opravita v Vegasu. ZAdeva se mogoče res slisi romanticno, vendar je vse prej kot to. V Vegas moram vsako leto poslovno in verjemi mi, ce to ne bi bila nuja, tja ne bi sla nikoli vec. Je ze res, da je to mesto zabave (showi so res nekaj posebnega a so tudi cene zanje precej navite – od 90$ navzgor….), vendar je hkrati tudi mesto brez duse.
Velikokrat vidim pravkar porocene bare, kako se sprehajajo po igralnici ali sami vecerjajo v kateri od restavracij in tega ne privoscim nobenemu dekletu (a si to priznamo ali ne, vse zelimo biti princeske vsaj en dan).

Svoj denar raje nesita na kaksno romanticno destinacijo (npr. kaksni eksoticni otoki), kjer se lahko brez vseh ceremonij porocita npr. na plazi ob soncnem zahodu.

Pa srecno….

Moja svakinja se je pred 6 leti poročila v Vegasu. Pravi, da je bilo noro, noro dobr. Gledala sem video kaseto in res je bilo lepo vidt. Cena pa je res visoka in za to ceno ti naredijo še frizuro in šopek. Ona je bila v beli obleki in poročila sta se v eni izmed kapelic.
V SLO pa sta imela kar nekaj problemov z dokumenti. V vegasu je navada, da ko se enkrat poročiš, moraš vsake pet let pridet na zaobljubo. In lansko leto sta šla spet v Vegas. Zaobljubo sta imela v enem hotelu – prostor za poroke. Imaš vsaj en razlog, da skoz hodiš v Vegas, seveda če ti je všeč.!!
Jaz pa razmišljam o poroki na enem eksotičnem otoku. Bomo vidli, kaj bo čas prinesel.

Krasno,da ste se oglasili.Zanima me kam bi se lahko sla (eksotika?)

Hvala za odgovore

bali, mavricius, bora bora, australia, fidzi, sejseli, karibsko otocje (na krizarki) hi hi hi

Midva sva se tudi hotela porociti v Las Vegasu, pa sva ugotovila, da se mogoce niti ne splaca trudit.
Prva stvar glede poroke v tujini je ta, da ti nobena agencija noce uredit vsega (letalo, hotel, papirji) in si moras dosti sam uredit – vsaj tako je bilo pri nama. Na agencijah pravijo, da so to vcasih poceli (npr. za Bali), pa so zaradi problemov s papirji prenehali.
Druga stvar je prevoz. Ni tako zelo enostavno priti do Vegasa. Ena izmed opcij je: 1. letalo do nekega vecjega evropskega mesta, potem presedanje na 2. letalo do ZDA (Los Angeles ali kaksno drugo mesto) in se presedanje na 3. letalo do Las Vegasa (strošek na osebo – s taksami – 200.000 sit).
Tretja stvar so papirji, papirji, papirji. Poroka v Vegasu v filmih izgleda zelo enostavno, v resnici pa… Najprej moras zaprosit za dovoljenje Marriage Licence. Potem si moras najt kapelco in se porocit. Ta, ki te poroci ima do 10 dni!!! casa, da papirje prinese na urad, kjer ti izdajo potrdilo o poroki Marriage Certificate (v desetih dneh si ze zdavnaj doma). Potem moras na nekem drugem uradu narediti se kopijo tega potrdila Copy of Marriage Certificate in jo nest k notarju, da ti ga overovi z zigom Apostille. To je to. Seveda pa te potem se v Sloveniji caka prevajanje teh dokumentov v slovenščino (baje) in urejanje papirjev .

No saj mogoce bi slo, ampak je kar prevec opravkov – namesto da bi clovek uzival, sa mora podit po uradih in cakat v vrsti. Vsak naj se odloci zase.

LP

Poroči se kje v kakšnem romantičnem kraju v Sloveniji – mislim, da je kar cela Slovenija en sam romantični kraj! Marsikdo iz Las Vegasa bi dal ne vem kaj, da bi se lahko poročil na blejskem otoku (če bi seveda vedel zanj!). Tudi doma se da poročiti brez ceremonij, z malo stroški in brez žlahte, ki jo tvoj bodoči ne mara.

New Report

Close