Lasagna
kupis testenine za lasagne .
Kilo mesanega mletega
Poprazis mesano mleto z malo korenjcka, cesna cebule in psradiznika. Dodas origano, baziliko , timijan ce imas sveze super ce ne suho.
Natedis beschamel ne ga ne znas ga kupis( ni tolk dobr)
In parmezan ali… grana padano za ribat.
Jaz testenine pokuham vseeno malo pokuham potem pa sledi;
Steklen pekac: olivno olje- plast testenin- plast mesne omake- plast- bechamel( poleti se poigram in dodam se kaksne malancane prej popecene, in spet plast testenin- bechamel- testenine- mesna omaka ba vrhu bechamel… specem in ohladim. Cez noc v hladilnik naslednji dan pa v pecico da se pocasi segreje in gas cez parmezan ali grana.
Rezes jo kot torto. Lepa in dobra
Na brzino res brzino recept.
Lahko delas zelenjavno… ali po domisljii
Lasagna je po nase ” zlozenka” 😉
Kupila sem jo zgolj enkrat v hofru iz radovednosti… to ni to.
Po tisti aferi z mesom, mi je pa sploh ne prodajo vec.
Tisti tvoj recept s kulinarike je tudi samo priblizek dobre lazanje, mal boljsa kot zmrnjena iz Hoferja.
Ali pa tista ena, ki jo spece, da v hladilnik cez noc in naslednji dan pogreje.
Razlicice lazanj se delajo tudi s sadjem, orehi, skuto, na sladko, sicer je to toliko lazanja kot je so sojini koscki meso, ampak testo pa le lahko porabis na razlicne nacine.
Pa ženska, ali ti ne znaš sama pripraviti testa za lazanjo?
Pa to je nekaj najbolj enostavnega in hitrega (10 minut), okus pa kot noč in dan…
Ali tudi za Veliko noč kupuješ že pobarvana jajca….ha,ha,ha..
Mlada gospodinja, ni kaj!
[/quote]
A pa ti dejansko kupiš moko in jajca za testenine za lasagno? Mi imamo pa svoje kure, izključno graha ste in pa svojo njivo pšenice. Pa vodo črpamo iz vodnjaka.
A pa ti dejansko kupiš moko in jajca za testenine za lasagno? Mi imamo pa svoje kure, izključno graha ste in pa svojo njivo pšenice. Pa vodo črpamo iz vodnjaka.
[/quote]
Seveda je najbolje kupljeno testo ki je polno vseh dodatkov, ki tja ne sodijo!
Ampak babe, ki imate polne riti poberete vso zmrznjeno hrano v lokalni trgovini, saj skuhati in speči itak ne znate NIČ!