Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Laser Morela

Laser Morela

A je kdo bil na laserski operaciji pri Moreli v LJ? Kakšne so izkušnje, razpišite se, lepo prosim. Po kateri metodi? Koliko časa se čaka na pregled? Koliko časa se čaka na operacijo? Vse ostalo sem se že informirala, prosim za IZKUŠNJE, tisti ki ste operirali oči pri njih.
Hvala vsem!

Jaz sem bila operirana v Zagrebu in ko sem poslušala njihove “reklame”, se mi je obračal želodec. Mi smo najboljši, edino mi znamo, v tujini sploh ni pooperativnih pregledov, zarežejo in čao, to je samo pri nas, po operaciji te nihče ne spremlja, nimaš se na koga obrnit, to je spet samo pri nas … Sori, meni taka ordinacija glih ne vliva zaupanja. Malo mimo teme, ampak vseeno. Napletli so same laži, da očrnijo konkurenco, ker jim pacienti bežijo.

Nekaj izvlečkov iz članka v Dnevniku:
V takšnih primerih se slovenski zdravniki radi izgovarjajo na dražje in boljše materiale oziroma uporabljeno tehniko. A v tem primeru bi to težko držalo: materialov tukaj ni, Hrvatje pa se za nameček pred našimi oftalmologi postavljajo tudi s sodobnejšo opremo.
Natalija Sakelšek, vodja agencije Happymed, prve medicinske agencije v Sloveniji, prek katere v Zagreb na mesec odide od 40 do 80 Slovencev, je prepričana, da slovenski oftalmologi paciente izgubljajo tudi zato, ker se predolgo niso posodabljali,
S tem se strinja tudi slovenski oftalmolog Franc Šalamun, ki na leto v svoji ordinaciji dioptrijo lasersko odstrani približno 500 pacientom. Šalamun zanika, da na Hrvaškem ne bi delali dobro, navsezadnje je bil prav on tisti, ki jim je pri prvih operacijah ponudil vse znanje in podporo. »Delajo z najnovejšo opremo, delajo dobro,« meni. Pri cenah in najsodobnejši tehnologiji pa ima vendarle nekaj pomislekov. »Sama operacija očesa lahko stane manj, a ko je treba zraven prišteti še stroške predhodnega in pooperativnega pregleda, smo mi od klinike Svjetlost celo cenejši,« izračuna Šalamun. Tudi o najnovejših laserjih, ki so na hrvaški kliniki Optical express magnet številka ena, ima svoje mnenje. »Seveda je potrebna dobra oprema, a stroj je stroj, dober zdravnik pa odtehta več kot laser šeste generacije,« je prepričan.

Hvala. Šalamuna poznam, ker je mož bil pri njem na op.

Jaz sem bila tudi v Zagrebu in to v privat kliniki Bilič Vision. Niso mi delali laserja, temveč zamenjavo leč, ker nisem videla ne na daleč in ne na blizu. Kaj naj rečem, jaz sem prezadovoljna s prijaznostjo, strokovnostjo in vsem kar zraven spada. Zdaj mineva dve leti in lahko rečem, da mi niti slučajno ni žel, da sem si dala tako naložbo v življenju.
Je pa res, da so se sedaj tudi v Sloveniji oftamologi zbudili in začeli mogoče konkurenčno opravljati podobne operacije.
Srečno

Hvala 😉

Tipično slovenceljsko. Vse slovensko je zanič, vse balkansko je pa super. V resnici pa imate denar za najnovejši mobitel, ne pa za kvalitetno operacijo očesa. Zato se po forumih med sabo tolažite, kako so cenene operacije fajn. Pred kratkim je na TV tip iz zdravstvene zavarovalnice povedal, da (če se prav spomnim) imajo letno okoli 300 neupravičenih zahtevkov pacientov, ki so jim na Balkanu zašuštrali oči, pa poskušajo potem rešit kar se rešiti da preko naših doktorjev in zavarovalnic. Najbolj glupa pa je teorija o sodobnejših laserjih. Ej ljudje, zdravnik rabi par let, da nova orodja zna uporabiti vrhunsko. Zato jih dobri doktorji ne menjajo na vsaki 2 leti, ker bi bili stalno začetniki. Ampak tole je MON in tukaj ste tako ali tako zbrani sami najpametnejši luzerji.

Meni dr. Mikekova ni vlila zaupanja pred posegom. Imela sem kar nekaj vprašanj, ki jih je želela odpraviti z levo roko, na koncu pa je dejala, da preveč sprašujem. Halo, menda imam samo ene oči?!! Sem odpovedala termin. Prav tako se nisem odločila za poseg nikjer drugje. Odločila sem se, da morebitne posledice ne odtehtajo nekoliko večjega ugodja od očal in leč.

Če nimaš za seboj laserske operacije in svojih lastnih izkušenj, potem je tvoje pisanje strel v prazno.

Jaz sem bila lani v Optical Expressu, operiral me je dr.Dražen Grgič.Vse pohvale, profesionalen, šaljiv in prijazen!
Vidim super in sem zelo zadovoljna.
Ko sem bila pri njem na prvem pregledu v Mariboru – pred operacijo -, je prihajalo tja precej ljudi na kontrolo.Mladi, srednji, starejši – prav vsi so se pohvalili.

Če nimaš za seboj laserske operacije in svojih lastnih izkušenj, potem je tvoje pisanje strel v prazno.

Jaz sem bila lani v Optical Expressu, operiral me je dr.Dražen Grgič.Vse pohvale, profesionalen, šaljiv in prijazen!
Vidim super in sem zelo zadovoljna.
Ko sem bila pri njem na prvem pregledu v Mariboru – pred operacijo -, je prihajalo tja precej ljudi na kontrolo.Mladi, srednji, starejši – prav vsi so se pohvalili.[/quote]

Pa še to : Cenenih operacij ni!
Po pregledu ti zdravnik pove, kakšna vrsta operacije pride zate v poštev , lahko tudi dve :meni je priporočal PRK ali LASIK.PRK je bila cenejša za 700 evrov, vendar bi trajalo par tednov, da bi se epitelij obnovil, po LASIKU sem bila naslednji dan fit.

Če pa imaš recimo tanjšo roženico, pride v poštev samo PRK operacija.

Jaz sem bila na operaciji pri Morela leta 2009, se danes je vse ok, tako da imam dobro izkusnjo
Cena je bila 1.300 eur za eno oko, torej sem placala 2.600+100 eur pregled =2.700 eur. Bilo je drago.
Takrat se ni bil taksen mnozicen zdravniski turizem na Hrvaskem.

Jaz sem bila na uvodnem pregledu in so mi jo odsvetovali. Vsako lasersko.
Mogoce bi mi jo kdo drug naredil, ker bi gledal na svoj zasluzek.
Hvalezna sem jim, da so bili profesionalni, strokovni in jzredno prijazni. In namesto 100 eur sem placala pregled samo 30, ker ga potem niso nadaljevali.

Ne, zaradi denarja ti nihče ne bo delal laserske operacije. Tudi na Hrvaškem precej pacientov zavrnejo. Že suhe oči so razlog, da nisi kandidat.

Tole si si gladko izmislila. Definitivno ni bil nihče iz zavarovalnice, če me spomin ne vara, so bili ravno kekci iz Morele, ki so opozarjali na kao zašuštrane primere. Če ne oni, pa kateri drugi slovenski okulisti, ki so ob posel.
V Sloveniji so te dolžni prevzet, ne glede na to, kje si bil. A zdaj se bodo pa dohtarji po tvoje izmišljevali, koga bodo vzeli in koga ne? Saj javno zdravstvo vsi plačujemo. Če bi bi bilo res, pa ni. Izmišljotina, skratka.
Sodoben laser je drugače zelo pomemben, ker je od debeline in oblike reza odvisno, kako dobro se bo reženj celil in koliko bo pooperativnih zapletov. Tako da za moje oči je samo najboljše dovolj dobro, ti pa po svoje. In boj se zdravnika, ki rabi par let, da se nauči s svojim orodjem delati. Ti si pa slika.

New Report

Close