Laserska odstranitev dioptrije
Bila konec maja. Vstavili trifokalne leče: za na blizu, računalnik in daljavo. En mesec bolniške, ker imam težje fizično delo. Nič bolečin, le malo čorava sem bila prve dni, pa še to bolj od presenečenja, da se mi je nekaj tako lepega in dobrega zgodilo. Znesek (večji, zaradi vgradenj trifokalnih leč), plačan drugi dan po viziti, je bil pozabljen ob izstopu iz stavbe. Pacienti so pri njih number one.
Poleg otroka, je to druga najboljša naložba v mojem življenju, čeprav jih je kar nekaj (izobrazba, hiša…).
Operacijo sem imela marca.2014, operiral me je Dr. Dean Šarić v Optical Expressu. Imela sem najboljšo metodo, pri kateri cel postopek poteka lasersko (prvi in drugi del), hkrati pa se z metodo odpravila težava z bleščanjem in nočnim vidom. Moja dioptrija je bila -1,75 cyl in +0,50. Operacija je traja 1 minuto na oko. Z vsemi pripravami pa realno 5 minut na oko. Nič nisem čutila, pozitivno pri postopku je, da kirurg zraven skozi govori, kaj dela, kaj sledi…tako da nisem bila ‘osamljena’. Občutki pri posegu so mešani. Ležiš, nič ne čutiš in ne vidiš, ampak hkrati zaznavaš vse okoli sebe. Malo friki:).
Jaz sem šla po priporočilu. Klinika je vrhunska in zaradi tehnologije, ki jo koristi, nisem razmišljala, da bi šla drugam. Če te zanima več, ti priporočam, da pokličeš agencijo Happymed, kjer vse detajlno pojasnijo. Vse sem vedela o posegu, že ko sem bila na pregledu. Pregled pa traja več kot uro. Pri meni so zenice širili 3x, tako da je pregled pri meni trajal skoraj 2 uri; to je s posvetom. Kirurg si res vzame čas. Mi je pa bilo v veselje, da me operira doktor, ki je operiral Gorana Ivaniševića in znane osebnosti, ki so imele še višjo dioptrijo.
Videla sem v manj kot 24 urah-popolno. To je doživetje in se ga najbolje opiše, da po posegu vidiš vse v pravilnih oblikah, barve so bolj intenzivne, oči se nikoli ne utrudijo, vid je konstantno dober. Na cesti pri vožnji to najbolj opazim. Po posegu sem se zelo držala kirurgovih navodil. Koristila kapljice, nisem si niti enkrat v 2 tednih drgnila oči, potem pred spanjem koristila poseben gel…Se mi je zgodilo (znotraj prvega in drugega tedna), da se je za par sekund zgodila meglica, ampak mi je kirurg to vnaprej povedal. Nimam nobenih težav po posegu, oči so iste vlažnosti (testi za suhost očesa ti naredijo že na pregledu), vid je stalen. Zanimivost: zaradi urejene dioptrije, ne gubam več čela in obrvi.
Laserska korekcija vida je dobra storitev, gre pa se zato, da vsi, ki se operiramo, vidimo enako dobro, kot osebe brez dioptrije. Po moje najboljša stvar, ki sem jo naredila zase.
IntraLase popolna LASIK laserska operacija oči[/url]preberi si več, da spoznaš tudi razlike v metodah in se informiran odločaš za poseg. Pa vso srečo in lep pogled nas svet ti želim!
Link, ki ga je pripela VizaVi, kjer je naveden Ambasadorjev program (le za kaj tak naziv?), se mi pa zdi absolutno izsiljevanje. To se ne moreš odločiti od danes na jutri, ker to je velik projekt. Tako težko najdeš baš 3 ljudi, ki bi šli hkrati na operacijo, da dobijo popust. Očitno tako lovijo paciente.
Na Kliniki Svetlost v Zagrebu opraviš detajlni pregled (cca 3 ure, 70 evrov), kateri ti velja 6 mesecev. V tem času urejaš finance: hitri kredit, povišanje limita, če imaš v tem času roj. dan, izraziš željo po denarju, ne po darilih, pa še kakšna čebelica v službi, itd. …
Šla sem preko agencije v Celju, katera mi je dala na znesek, ki so mi ga določili v Zagrebu, še 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta. Mene je operirala dr. Bohač Maja, o njenih referencah je dosti napisanega na guglu.
Se opravičujem. http://www.happymed.si/popolna-laserska-operacija-oci-lasik-intralase/[/url]. To je pravi link. Poznam kliniko, vendar se za rezanje z mikrokeratomom nisem odločila. Če si imela Lasik z mehanskih rezom, potem si morala biti seznanjena koliko tkiva v mikronih se je med posegom odstranilo in si se odločila na podlagi tega. Če bi želela mikrokeratom, bi šla na poseg v Sloveniji. Jaz sem se ravnala po tem. Vsak pa naj izbere svoje. Ne zbiram prijav, ker sem že pol leta brez dioptrije. Hehe. Če pa link ne deluje, naj razišče vsak sam. Odgovarjala pa sem na vprašanje osebi, ki se zanima za poseg. Če bo želela ta oseba imeti najboljšo metodo, se bo odločila za to. Tebi in drugim, ki so imeli ali bodo imeli laser pa svetujem, da narediš še enkrat pregled roženice, da vidiš, koliko tkiva je bilo odstranjenega med posegom. Na to me je opomnila osebna zdravnica, ko sem prinesla izvide, saj je to pomembno za starost pri posegu sive mrene. Takrat se računajo parametri od inicialnega položaja roženice.
Pa lepo nedeljo!