Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Laserska operacija dioptrije

Laserska operacija dioptrije

Odločam se za lasersko odpravo dipotrije in zbiram informacije.
Kje in katero vrsto operacije ste izbrali (LASIK, LASEK)?
Ste imeli kaj zapletov, kako je z okrevanjem?

Hvala za vse info!

Pri vseh operacijah je veliko tveganje, da se ti zdravje bistveno poslabša, ali pa celo umreš. V konkretnem primeru lahko oslepiš. Je res tako težko nosit očala?

se opravučujem avtorici, ampak a se ti mal hecaš?

Spet nekdo, ki je nesramen. Si kdaj pomislil/a, da nositi očala ni tako enostavno?
Kako bi se počutil, če brez očal niti na meter ne prepoznaš osebe? Zdaj pa mi povej kako boš v vseh situacijah nosil očala: recimo plavanje, savna, razni športi z žogo, različna dela…
In kako bi se počutil, če ne bi smel avta vozit, ker preslabo vidiš z novimi očali in v vsaki službi zahtevajo, da imaš izpit za avto…?

Tudi jaz sem razmišlajla o operaciji. Dioptrijo imam ful visoko, sicer nosim leče. Okulist je rekel da če res ni nujno, naj se še ne odločam, dokler vsaj lepo prenašam leče…
Sicer bi bila operacijo uspečna, nikakor pa ne bi prišla na 0. Imela bi vsaj 2.
Rekel je, da je še čas..
Pozanimaj se tudi ti? Če lahko nosiš leče, mal prestavi operacijo. Jaz sem jo.
Niso pa smrtno nevrane, kot pravi ena gor. Baje kr uspšne, ti bo pa najbolje znal za to svetovat kak usposobljen okulist.

Jaz vem za tri, ki delajo operacije: v Novi Gorici oz. tam blizu, Morela v LJ in Irman Žalec, ve še kdo za koga?

Imela lasik pred 10 leti. Naredil mi je malo plus diopotrije, kar me je najprej malce motilo, ampak do danes sem na 0. Imela sem pa -2 dioptrije. Zelo zadovoljna z rezultatom.

Katero operacijo se izbere praviloma ni tvoja izbira, saj ti svetujejo katera je glede na tvoje stanje najprimernejša. Sama sem imela lasik, 7 let nazaj. Prej sem imela – 6,5 na obe očesi, ostalo mi je -0,5. Zdaj se mi je na enem očesu poslabšalo na -1,25. Kljub vsemu sem zadovoljna saj nisem imela nobenih težav.

dr. Pfeifer

Jaz sem imela operacijo približno tri leta nazaj, imela sem približno enako dioptrijo – 6, več se žal sedaj ne spomnim. Sedaj dioptrije sploh nimam, ne potrebujem nosit očal niti za vožnjo avta. Kadarkoli bi se znova odločila za to operacijo.

Pojdi na pregled in vprašaj, če si primerna kadidatka in koliko ti lahko spravijo dol. Meni so že takoj rekli, da sem idealna kandidatka in da potem očal ne bom potrebovala.

Edina slaba lastnost je, da sedaj ne vidim čisto majhne črke npr. čisto najmanjše pri znamkah – a me to dosedaj ni nikoli motilo, ker je zelo redko, da so črke v realnem življenju tako majhne.

Operacija me ni nič bolela, prav tako po operaciji nič. Bila pa sem pri Šalamunu v Kromberku pri Novi Gorici.

Operater ti po pregledu svetuje, katera vrsta operacije je primerna zate……

jaz sem imela dioptrijo -8, ter prirojeno precej tanko roženico, zato nisem bila kandidat za laser….

so mi naredili pri Moreli operacijo z vstavitvijo leč pod roženico….sedaj dioptrija 0, brez kakšnihkoli težav, mi je žal, da nisem šla že prej!!!

Jaz imam še višjo dioptrijo in si mi tudi rekli, da za laser nisem več.
Kako pa je tole z vstavitvijo leče?
Kaj težav z nočnim vidom? Mogoče kaj težav pri športu?
Po operaciji: koliko časa ne smeš recimo športat, koliko časa ne moreš delat v službi (če imaš računalniško delo 8 ur na dan)…?
Mogoče težave s suhimi očmi?
Cena za eno oko?

[/quote]

Tudi jaz sem imela pretanko roženico ( diop. -9 ) zato mi je dr. Irman vstavil znotrajočesno lečo. Cena ista kot laserska operacija, le med oeracijo si buden in moraš sodelovati. Orodje ti drži oko odprto, močna luč sveti vate, potem moraš pa po navodilih gledati levo, desno, gor dol. In še šive ti morajo potem ven vzeti. Malce neprijetno, a gre.

Po enem letu sem na eno oko dobila nekaj astigmatizma, ker me je hči sunila v oko. Malo bolj moraš le paziti na oči, blazno mencanje ni priporočljivo, tako kot pri lečah. Dioptrija sicer po -0,5. Vozniško brez očal dobila bp.

Edina pomankljivost je vid v temi, pa ne razločnost ampak bleščanje izvorov svetlobe. Npr. podnapisi pri temnem filmu, pa avtomobliske luči v temi, vse ima nek svetniški sijaj. Dejansko zaradi tega ne vidiš nič slabše, vse je ostro, le navaditi se moraš. Na začetku je precej zoprno, po nekaj letih pa tega sploh ne opazim več, tako kot npr. če nosiš očala, veš, da je svet ob strani očal meglen, le skozi leče očal vidiš jasno, pa te to ne moti.
Pri športu nobenih težav.
Prvo operira eno oko ( tisto z večjo dioptrijo ). Jaz sem vozila in delala za računalnikom normalno tiste dni, ko sem imela prevezo. Dejansko ostaneš doma le na dan operacije, naslednji dan je kontrola, čez 14 dni drugo oko.

Pri Moreli ni bilo nobenih šivov, je pa lani prva uvedla čisto nov način te operacije, kjer je rez v roženico res minimalen…. jaz sem že po eni uri odlično videla, nimam nobenih težav, razen ponoči rahlega sija, če gre za samo eno luč v temi…. če je svetlobe več, ni problema, pa tudi sicer se navadiš in ni nobenih težav… cena je bila pa višja, kot za laser….2000 eur za eno oko…

New Report

Close