Laserska operacija dioptrije okrevanje
Prejšnji petek sem imela lasersko operacijo dioptrije (lasik) takoj naslednji dan sem bila na kontroli in moj vid je bil o.k. prebrala in videla sem vse kar mi je doktor pokazal. Sedaj teden dni kasneje pa vidim zelo slabo vse je megleno in neizostreno občutek imam kot da se mi je nekaj dioptrije vrnilo in bi potrebovala očala.
Jutri imam kontrolo jaz pa čisto pod stresom, prosim povejte mi kako je potekalo pri vas ali ste bili takoj brez dioptrije ali vam se je boljšalo s časom.
Naj povem da bolečin in pekočine nimam antibiotik in kapljice si kapam redno, tudi svetloba me ne moti tako kot prve dni.
Prosim za kakršnokoli izkušnjo ker sem čisto na koncu z živci.
Pomiri se, saj si pod kontrolo.Zakaj pa nisi že v petek ali prej kontaktirala tja, kjer si bila operirana in bi se malo pogovorila, kako in kaj?
Jaz sem šla na operacijo lani junija, v Zagreb v Optical Express in zdravnik mi je takoj povedal, kako bo v nadaljevanju.In točno tako je bilo.Imam dovolj debelo roženico, imela sem operacijo Lasik Wavefront intralase , dobro sem videla že takoj po operaciji, naslednji dan pa sem bila praktično že brez težav, kar se tiče praskanja in zamegljenosti vida.
Moja sestra je šla na operacijo letos, k Irmanu (bila je zadovoljna), vendar je imela zaradi tanjše roženice PRK operacijo.Okravanje se ji je podaljšalo na skoraj dva meseca, pekle so jo oči , se ji solzile, potem je bilo iz tedna v teden bolje.
Tudi jaz sem en teden še zunaj hodila s sončnimi očali, zaradi prahu in za zaščito oči.Pa včasih sem gledala čudno na blizu in daleč, ne znam ti zdajle razložiti, otroci so mi rekli, da sem gledala čisto na drobno.V parih tednih se je vse normaliziralo in sedaj sem super zadovoljna!
In kaj ti je rekel zdravnik? Koliko časa bo potekalo zdravljenje?
Če ti kaj pomaga moja izkušnja: na laserski operaciji sem bila okrog 11 let nazaj, prvih nekaj dni so me oči pekle, bolele, težko razložiti natančno to bolečino. Uporabljala tiste kapljice, ki so mi jih dali po operaciji. V tistih nekaj dneh tudi težko karkoli rečem o vidu, ker sem večinoma preležala v postelji in se smilila sama sebi. Zdravnik je samo rekel, naj malo potrpim, da bo kasneje bolje. Večina pacientov naj sicer ne bi imela težav po operaciji (po njegovih besedah), očitno spadam med izjeme.
Na srečo je bilo po tem začetnem obdobju v redu, vid tudi super. Naslednjih nekaj tedno so bile oči še krvave, tako da sem zgledala kot en vampir, haha. Potem je tudi to izginilo.
Nosim pa še danes vedno sončna očala na soncu, če jih le ne pozabim doma. Takrat mi je to svetoval zravnik, vsaj za obdobje nekaj mesecev, in mi je to prešlo v navado.
Da, vendar je vse odvisno tudi od vrste operacije.
Kar poglej na net, koliko vrst jih je.
Prav zato greš pred operacijo na pregled in tam ti povedo vse.Glede TVOJE operacije in TVOJIH oči.
Se pravi, da bi morala biti avtorica konkretno obveščena.Če pa se po operaciji porajajo vprašanja, imaš pa itak njihovo telefonsko in ne razumem, zakaj jih dosedaj ni kontaktirala, če ima take skrbi.
Da, vendar je vse odvisno tudi od vrste operacije.
Kar poglej na net, koliko vrst jih je.
Prav zato greš pred operacijo na pregled in tam ti povedo vse.Glede TVOJE operacije in TVOJIH oči.
Se pravi, da bi morala biti avtorica konkretno obveščena.Če pa se po operaciji porajajo vprašanja, imaš pa itak njihovo telefonsko in ne razumem, zakaj jih dosedaj ni kontaktirala, če ima take skrbi.[/quote]
Se v celoti strinjam s teboj!