laserska operacija nožnice
Živjo!
Saj sem na to temo že kar nekaj prebrala, pa me vseeno zanimajo izkušnje iz prve roke…
Odločam se za omenjeno operacijo, ker imam rahle težave z uhajanjem urina ob kihanju, poskokih, teku. Je katera od vas bila na tem posegu? Pri kom? Zadovoljne z odnosom zdravnika? Cena posega? Koliko časa je od takrat minilo in kako ste z rezultatom zadovoljne? Je uspešnost posega opazna takoj oz. po kolikem času so stvari dokončno “na mestu”? Kaj pa spolnost? Je občutek tudi tam opazen? Ste se pred posegom posvetovale tudi z ginekologom, ali je šla odločitev mimo njega?
Skratka, čim več “resničnih” izpovedi me zanima… Hvala, če ste pripravljene deliti izkušnjo z mano in mi pomagati pri odločitvi…
Obstajajo tudi posebni stoli z magneti, na katerega se lepo oblečena vsedeš, magneti ti pa od spodaj stimulirajo mišice medeničnega dna.
Imajo jih nekateri ginekologi privatni, pa mislim, da je en tudi v Kranjski porodnišnici, samo to nisem sigurna.
Tule ga imajo zagotovo, pa če nisi iz Ljubljane bi ti znali povedat, kam se obrni: http://www.zzz-strumbelj.si/storitve/magnetna-terapija/urinska-inkontinenca-1.html
Tule imaš pa še eno mal bolj fensi verzijo: http://www.zdravjevsem.si/o-terapiji.html
To bi jaz vsekakor prej šla kot na operacijo. Pa v Ljubljani imaš tudi posebno vadbo za vitalno medenično dno, tudi kar pohvalijo. http://www.parinama.si/?subpageid=719
Ker keglove vaje so sicer fajn, je pa vprašanje, če sploh krepiš ta prave mišice in kar dolgo časa traja, da se pozna in veje je treba delat res redno vsak dan 5 krat, po 5 serij, ne pa samo tu pa tam, ko se ravno spomnim.
Tako magnetni stoli kot na vadbi pa dobiš občutek, katere mišice sploh krepiti in kako.
bila sem pri megliču, cena 500 evrov za 2 posega
http://www.ginekologija-meglic.si/leon-meglic/
jaz sicer inkontinence nimam, sem pa šla zaradi prolapsa sprednje stene nožnice in posledično prolapsa mehurja.
ps
laserski poseg ni operacija
sondo ti vstavi v nožnico in ti pobliska z laserjem, to je vse. malo zna skelet.
Tudi jaz sem bila pri njem, vendar iz enakih razlogovo kot avtorica, ki sprašuje zgoraj. Po prvem posegu nobene razlike. Po drugem še čakam na čudež, sicer bom zelo razočarana, ker sem pognala denar v nič:-( Moja ginekologinja pravi, da ne bom prva, ki ji je pojamrala o neuspehu…
Keglove vaje pomagajo do neke mere, problem v nožnici je, ker je veliko drugega tkiva, ki ni mišica, in se tega ne da trenirati – na to tkivo deluje laser.
Tudi jaz sem bila pri njem, vendar iz enakih razlogovo kot avtorica, ki sprašuje zgoraj. Po prvem posegu nobene razlike. Po drugem še čakam na čudež, sicer bom zelo razočarana, ker sem pognala denar v nič:-( Moja ginekologinja pravi, da ne bom prva, ki ji je pojamrala o neuspehu…
Keglove vaje pomagajo do neke mere, problem v nožnici je, ker je veliko drugega tkiva, ki ni mišica, in se tega ne da trenirati – na to tkivo deluje laser.[/quote]
jaz tudi bolj ali manj razočarana. žal.
Jaz sem tudi bila na laserju pri dr. Senčarjevi pred parimi leti. Po dveh porodih sem imela inkontinenco ob skakanju ali teku in težave s sindromom ohlapne nožnice. Lahko povem, da po laserju (bila sem 2x) ni bilo niti najmanjše spremembe ne za prvo in ne za drugo težavo. Na to me je sicer že prej opozoril moj ginekolog, ampak sem si res želela poskusit. Dr. Senčarjeva je krasna, zelo prijetna ženska, vendar pa žal poseg pri meni ni imel nobenega učinka. In ni poceni.
Kar se tiče inkontinence lahko še dodam, da opazim bistveno razliko v obdobjih, ko sem res redno športno aktivna, se stanje popravi. Takoj ko polenarim, pa je spet vse po starem.
Pozdravljeni, vidim, da je že stara tema, s vseeno… Bila sem v Domžalah, dr. Ksenija Šelih, drago sem plačala, pomagalo ni nič. Neprijetno okrevanje. Meni je najbolj sedlo na živec, da sem večkrat klicala in povedala, da je še slabše, da peče, kdaj bodo vidni kaki rezultati… Odgovor je bil, da bo sčasoma, počakajte, gospa..malo traja,… To je neka eksperimentalna metoda. Zdaj ful furajo injekcije z lastno plazmo, isti drek. Pacientke ne nasedajo več, je šel glas naokoli, da ne prime. Meni še vedno iz ordinacije pošiljajo reklame, vse samoplačniško, kao neke nove metode in drago kot pes. Ne naserjejo me več. Jaz odsvetujem, slaba izkušnja.
Se bila pred tremi leti, 3 terapije z laserjem, 600 EUROV pomagalo pa nič. Pred kratkim sem bila sedaj na operaciji TVT. Super je uspela, žal mi je, da nisem šla že prej. Moj ginekolog je povedal, da mu pacientke povejo, da po laserju glede urinske inkontinence ni nobenega učinka, samo denarja so se znebile, tako kot jaz, pa še nožnica zabrazgotinjena.
Kot je svetovala Kofetarica, poskusite najprej Kegla, glede na vaša mlada leta . Laser pa – iz prve roke- moja sestra je bila, zaradi inkontinence, pred Corono, pomagali mi nič, je bilo pa zelo drago, vstran vržen denar. Je rekla, da bi šla raje na dopust za tak denar, če bi prej vedela. Večinoma ne uspe poseg, a denarja ne vračajo. Veliko privat gin. ima laserje na kredit in rabijo naivne pacientke, da se investicije pokrivajo. Za nas, ki smo že v letih, ta metoda ni. Sicer je bila prvotno mišljena v estetski kirurgiji, da laser vzpodbudi ponovno rast kolagena ali nekaj takega (se opravičujem, nisem medicinka…). Poznam še nekaj gospa, ki so bile na laserju, a ni uspelo. Tako da menim, da za starejše dame to sigurno ni rešitev, čeprav jo kot takšno propagirajo, a to je komerciala. Ker ste še mladi, res poskusite z vajami. Vse dobro vam želim.
Pozdravljeni, v Ameriki je bila to že pred leti popularna metoda, se kliče Mona Liza Touch, po naše Dotik Mona Lize, poglejte po ameriških forumih (Patient.info…). Je zanimivo branje, a statistika zadovoljnih pacientk je bolj tako-tako. Celo nekaj zadovoljnih na začetku, poročajo pa, da učinek ni ne vem kako dolgotrajen. Odločitev je vaša, vsekakor si preberite mnenja in si ustvarite svoje.