Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek laserska operacija oči (???)

laserska operacija oči (???)

Zanimajo me konkretni primeri….je že kdo šel? V kakšni meri so vam izboljšali vid? Popolnoma?
Jaz si že dolgo časa želim na to operacija, saj me očala pri non-stop uporabi že prav motijo.
Cena je okoli 500tisoč. Slišala sem pa tudi, da baje v Zagrebu ful dobro operirajo.
Vesela bom kakšne informacije.

pa pa

*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* 'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?' William Shakespeare

Šla sem leta 1999 v Žalec k dr. Irmanu.
Z dioptrije -12 in -13 sem pristala na lepi okrogli nuli :-))))))))))))
Jaz priporočam, saj sem imela dobro izkušnjo.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

majav, super!!
in koliko časa si okrevala? a je možno plačati na obroke?
a je bolelo?
pa saj so se ti najbrž nebesa odprla ko si ‘spregledala’ brez očal :-)))

Daj še kaj napiši o operaciji, prosim.

*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* 'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?' William Shakespeare

Po dveh tednih sem šla delat. Čas okrevanja je odvisen tudi od vrste dela (jaz sem si vzela malo dlje, ker delam 8 ur za računalnikom).
Bolečino je težko opisat – v bistvu ne boli ampak močno skeli in preneha takoj, ko je konec postopka z laserjem.
Glede obrokov pa ne vem – takrat je blo treba “skeširat”, kako je zdaj pa ne vem. Najbrž tudi odvisno, kam greš.
Nebesa? Ja, v bistvu res. :-))))) Ne bom pozabila tistih trenutkov, ko se čez kakšen dan vid začne bistriti in sva z možem gledala v daljavo in sem prepoznavala podrobnosti, pa ko sem v stoje zraven mize lahko brala naslove v časopisu…

Joj,jaz tudi sanjam o tej operaciji ze kar nekaj casa, a vseeno odlocitev ni lahko,saj gre za oci in ce gre kaj narobe…
Majav, a tako visoko diptrijo so cisto odpravili, to je super! Sem mislila, da gre tam nekje do -6.
Mislim,da je sedaj ze kar nekaj razlicnih vrst teh operacij. Rada bi pa tudi jaz kaksno mnenje nekoga, ki je to dal skozi.

Tudi jaz prosim za vaše izkušnje: posebno bolečina in cena me zanimata! A je sploh kkašna šansa, da bi ZZZS vsaj delno povrnil stroške? Nenazadnje ti pri vsakih očalih nekaj sofinancirajo in bi si ta strošek prihranili, če greš na operacijo!

ZZZS menda nič ne vrne, ker gre za “lepotno” operacijo. Meni se to zdi čudno, saj če sofinancirajo očala, bi lahko tudi operacijo, ker taka oseba ne bo več potrebovala očal in tako ne bo obremenjevala zdravstvene blagajne.

Moja kolegica je šla na to operacijo in je bila presrečna, saj se ji je vid popravil 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Jaz bi tudi takoj šla, če bi imela očala, saj se mi 500 tisoč ne zdi previsok znesek za dober vid. Tudi milijon bi dala za tako operacijo.

Tudi meni se tak znesek ni zdel nič hudo visok – ja, saj je dosti denarja, samo tudi očala (pri moji dioptriji z vsemi specialnimi stanjšanimi stekli kar visok strošek), pa leče, pa pripomočki za čiščenje leč…

Joj, tudi jaz prosim za več inf.
Znanka je šla v domžale, pa je imela tri tedne take bolečine da tudi spati ni mogla.
Sedaj sem slišala za op. Lasik same pohvale. Katera kaj ve o tem?
Kje naj bi bilo najbolje opraviti ta poseg?
Koliko časa ne moreš voziti avta…..

Jaz sem bila operirana po lasik metodi.
Kaj in kje je boljše ti nihče ne bo mogel jasno svetovati. Jaz sem bila zadovoljna tam, kjer sem operacijo opravila, nekdo, ki pa je na istem mestu imel kakšno od možnih komplikacij, pa najbrž ni zadovoljen.
Povprašaj povsod, vsi ti opišejo postopek, predstavijo tveganja, komplikacije, odločiš se pa v vsakem primeru sam.

majav, pa si imela od operacije naprej kakršnekoli težave…te je kaj bolelo, a vedno dobro vidiš?
jaz si sploh ne morem predstavljati, kako bi bilo ko ne bi več potrebovala očal…najbrž božansko :-))
Pa še to.
A je treba dosti prej na oftamološki pregled, ali je to tik pred zdajci. ker v primeru, da meni na pregledu rečejo, da mi ne morejo popraviti dipotrije v celoti, me sploh ne zanima.

čao

Nobenih bolečin, nobenih težav. Nekaj časa motna slika, vendar se sčisti samo od sebe.
Ko te zadeva toliko resno zanima, da greš na pregled, se tam vse pomeniš. Po natančnem pregledu šele ugotovijo, ali si sploh primeren za operacijo (vsi menda niso). Ko je ugotovljeno, da je vse OK, se dogovoriš za naprej.
Božansko pa je, ja 🙂 Čeprav sem bila jaz pripravljena tudi na to, da bi nekaj dioptrije ostalo (to je pač možnost, ki jo pri takem posegu moraš upoštevati), vendar bi bilo zame že tudi -1 ali -2 glede na začetno stanje kar lep dosežek.
Še največ težav zaradi te operacije sem imela potem na medicini dela, kjer sem jim s težavo dopovedala, da zdaj ne bom več zaradi očal hodila na preglede za vozniško vsaka tri leta. :-)))))) Po pregledu vse dokumentacije je zdravnica malo s težkim srcem podpisala vse skupaj. Me je v bistvu presenetilo, da je dnevno časopisje polno člankov o tem, nek zdravnik pa za to tudi slišal še ni.

majav – zdravnica ti ni hotela tako na hitro ustreči zato, ker je z operacijo popravljena “zgolj” dioptrija, stanje mrežnice pa ostane enako dobro/slabo. In pri dioptriji -12, -13 ni nujno v najboljšem stanju.

P.S.: Iz lastnih izkušenj.

To razumem. Vendar sem BP opravila pregled pri sestri, ko pa sem njej razlagala moje stanje pa je gledala “kot tele v nova vrata” – sploh ni vedela, da je to mogoče. :-))

New Report

Close