Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Laserski odstranjevalec dlačic

Laserski odstranjevalec dlačic

Zdravo,
zanima me, če se kateri/ a spozna na laserske odstranjevalce dlačic? Domača raba 🙂

Danes je v reklami (drogerija TUŠ), skromno predstavljen IPL depilator G932e ( http://www.tusdrogerija.si/catalogue/tus-drogerija-10-12-14#5 ).

5 nivojev intenzivne svetlobe, 50 000 pulzov, 36 pulzov na minuto, ročna nastavitev pulzov, 3cm[sup]2[/sup] površine,…

je možna uporaba na obrazu?
V bistvu se ne spoznam, samo cena je zelo nizka : 130e…

Mi lahko svetujete, če je vreden denarja oz. katerega priporočate? Katerega uporabljate? če ste zadovoljne… so rezultati vidni? Dolgotrajni?

BaByliss mi je poznana firma, enkrat dobila kodralnik las… bil je zanič!

Vesela bom vseh vaših odgovorov :)))

Telih domačih naprav ni varno uporabljati , predvsem ne na obrazu. Saj kljub temu da ne delujejo – niso pravi laser – lahko povzročijo kakšno trajno poškodbo. Dlake se odstranjuje v resnih dermatoloških centrih.

Jaz ga ne bi izbrala. Moč je pod spodnjo mejo po priporočilih, ki se jih najde na spletu. Ta naj bi bila med 590 nm e 1200 nm ta aparat ima deklarirano 550 nm.
Na obrazu se ne sme uporabljati.
Kar sem jaz pregledala se dobri ipl aparati začnejo pri 400-500€. Če tip kože in dlak ustreza potem tudi delujejo. V Sloveniji je malo zapisov ampak na tujih straneh najdeš že res veliko napisanega.
V Sloveniji je po moje trenutno najboljši nakup Philips Lumea SC 2008/11. V Merkurju je iz 500€ znižan na 350€. In ta je primeren tudi za obraz.

Odločno NASPROTUJEM tejle izjavi!

Torej, izdelki resnih firm je varno uporabljati! Resni der.centri tudi, ne rečem, ampak žal nimam dobrih izkušenj tam!

Preberi NAVODILA predno kupipš in nato še predno začneš uporabljati. Tudi na obrazu se da uporabljati! Poglej še druge komentarje o LUMEA! Glede valovne dolžine se strinjam – 560nm navzgor…

Predvidevam, da gre za IPL tehnologijo, bliskavca. Tehnologija ni primerna za svetle lase, za sive ali pa če imaš res “afro črno kožo”. Delal sem več let na razvoju teh izdelkov!

na tujih spletnih straneh dobiš ipl laser NOV silk ( ne vem kako točno se zapiše že za 70 e

Seveda ga dobiš, samo kakšnega. Dobri IPL aparati imajo ceno primerljivo slovenskim oziroma trenutno tako poceni kot je ta v Merkurju ga ne najdeš drugje.

jaz imam philips lumea, sem ga kupila iz druge roke za 150eur in sem zelo zadovoljna. Bikini dlačice so nehale rast v 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} že po prvi uporabi. Drugje (na nogah) gre bolj počasi, ker dlake niso tako močne, tako da sem zdaj na nekje 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, po eni zimi uporabe. Poleti sem se depilirala, ker po terapiji ni dobro kože izpostavljati soncu. Zdaj bom spet nadaljevala na nogah. Je malo zamudno, ampak meni se je že zaradi bikinija splačalo, ker me je ravno ta predel najbolj živciral z vraščenimi dlakami, vneto kožo… zdaj je pa lepo gladko. Za obraz pa moj model ni uporaben, ker je še tastar, tanovi pa je tudi za to.
Ampak moraš vedeti – bolj ko so temne in močne dlake na svetli koži, bolje deluje. Za tanke svetle dlakice to ni.

Še dodaten komentar;

Preverite ali se “kartuša z žarnico” zamenja, zamenljiva žarnica !

Na trgu sta dva tipa naprav;
1.
nizka začetna investicija in potem dokupiš kartuše ali
2.
da je žarnica dovolj dobra, da je ni potrebno menjati / dokupiti!

Najlepša hvala za vaše odgovore…. se pravi, da bomo še malo šparali in prišparali cca 400€, na to pa spet pridem z vprašanjem na plan 🙂 hehe 🙂

Sicer mislim da sem potencial, da bi aparat deloval na moji koži. Svetla koža z temnimi dlačicami – bikini, noge. Torej svetlih dlačic ne bi odstranil noben? recimo, meni gredo blazno na živce dlačice po rokah. Ampak se mi ne izplača redni obisk salona,… bi bila naložba v dober domači odstranjevalec po mojem mnenju veliko boljša.

Sicer sem brala, brala, brala in prebirala razne spletne strani, ampak za totega konkretnih komentarjev ni. Sem pa veliko bolj prepričana, ko mi nekdo iz izkušenj pove, če je z izdelkom zadovoljen. – torej HVALA 🙂

Tistedva Janeza, ki pa mi na licu “štrlita”, jih pa tako ali tako redno pulim s pinceto! (ampak ZAKAJ samo dva? še tistih ne bi bilo treba 🙂

Seveda ga dobiš, samo kakšnega. Dobri IPL aparati imajo ceno primerljivo slovenskim oziroma trenutno tako poceni kot je ta v Merkurju ga ne najdeš drugje.[/quote]

DOBREGA

New Report

Close