Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style laseska epilacija

laseska epilacija

Pozdravljeni,

želela bi opraviti lasersko epilacijo. Klicala sem v 2 salona in cene za majhen areal (brada) so se gibale med 20.000 in 40.000 sit za en obisk. Ali veste morda za salon z bolj normalnimi cenami? (ljubljana)

Lp.

DCP, Lj,Parmova 51

Živjo,

Jaz obiskujem Studio Ma v Kranju ( tudi za predel brade ) in moram reči, da je kar učinkovito. Veš, da se dlačice ne uničijo z enim obiskom, ampak zdaj po tretjem obisku nimam več tistih trdih temnih dlačic, ampak še kakšne temne pa čisto tanke, zato računam še na nekaj obiskov, da jih popolnoma izkoreninim.
Postopek je popolnoma neboleč in traja približno od 20 min do pol ure ( 10 min za lasersko odstranitev dlačic in okoli 15 min, da se koža ohladi – odvisno od občutljivosti kože ). Cena pa je naslednja: 1-3 obisk po 20.000 SIT, 4-5 obisk po 10.000 SIT, vsi nadaljni obiski pa po 6.500 SIT ( obiskov pa je potrebno okoli 10 ).
Sicer pa to ni ne vem kakšen strošek, če se obiski vrstijo na okoli 4,5 tednov.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Lep pozdrav,

Zdravo!

Tudi sama se pripravljam na trajno odstranjevanje z laserjem na predelu brade in me zanima predpriprava kože oz. dlak za ta poseg. Skoraj eno leto sem hodila na epilacijo v kozmetični salon in ker rezultati niso zadovoljivi sem se odločila za laser, vendar pa sem slišala, da približno en mesec pred posegom ne smeš dlak puliti ali epilirati, temveč samo briti, zadnji teden pa še to ne.
Zanima me tudi kako si jih odstranjuješ po posegu oz. med posegi.
Ne predstavljam si da bi se morala skoraj vsak dan briti, saj se potem vse dlake še okrepijo in verjetno rastejo nekontrolirano, črne pikice pa so verjetno vidne tudi takoj po britju.
Sedaj hodim na epilacijo enkrat na teden in sem skoraj 5 dni brez dlak.
Zanima me kakšne izkušnje imaš ti in če mi lahko kaj svetuješ.

Hvala

Živjo,

Ko greš v kozmetični salon prvič na obisk za lasersko odstranjevanje dlačic, je to obisk, kjer ti razložijo celoten postopek. Šelel pri drugem obisku se začne odstranjevanje.
Res je, da si dlačic ne smeš pred prvim posegom puliti s pinceto, lahko pa si jih briješ. Najbrž si jih ne boš smela briti nekaj dni pred prvim obiskom, tako da bo kozmetičarka vidla točno na katerih predelih rastejo. Ko ti po obrazu z nekim svinčnikom obrobi predel z dlačicami, ti jih tudi ona pobrije. Malo je zoprno hoditi okoli ves poraščen, vem. Ampak z malo tekočega podra se da vse prekriti.

No, prvi poseg je hitro končan ( 5-10 min ), občutek je tak, kot bi ti na vsako dlako špricnil mrzel oz. vroč curek, saj se navadiš. No, po posegu imaš 3-4 dni tako gladko kožo, da ni za verjet in veselo kažeš svoj vrat. Ampak po nekaj dneh začnejo poganjati dlačice, ki se s postopkom niso uničile. Te boš mogla z ogledalom pri dnevni svetlobi puliti s pinceto- to nič ne boli, ker so dlačice že uničene in jih samo potegneš ven – teh pa ne smeš briti, ampak samo puliti. Briješ si šele tiste, ki zrastejo na novo. Mogoče mal zakomplicirano ampak se navadiš.

Poleg tega se moraš paziti direktnega sonca, se namazati s kremo za sončenje.
To je pa v bistvu vse, če te še kaj zanima mi piši na moj mail.

Biba

Najlepša hvala za odgovor. Oproščam se za zamudo.
Če bom imela še kakšno vprašanje ti bom pisala (sigurno me bo še kaj zanimalo).

G.I.

Ali veste, da to ni trajna odstranitev, saj dlačice zrastejo nekje po osmih/devetih letih nazaj. To so ugotovili sedaj, saj je ta metoda stara približno toliko let, tako da so prva dekleta že dobila nazaj svoje dlakice.

Vseeno je bolje vsake 9 let to ponoviti, imaš 2 mesca s tem opravka in spet 9 let mir… kot pa da si jih moraš vsak dan briti. To je moje osebno mnenje.

Tudi meni se zdi bolje ne imeti dlačic vseh teh 9 let, kot pa se vsak dan briti.
Bomo šli pa čez 9 let še enkrat na odstranjevanje.
Meni je važno samo to, da po 3 obiskih ( jutri imam četrtega ) zraste le še ena tretjina črnih dlačic, ki pa so svetlejše in pa tanjše. Tako, da se počutim bolj samozavestno, nimam strahu iti med ljudi in imam lepšo kožo, brez majhnih mozoljčkov.

Lep sončen dan še naprej !

Biba

New Report

Close