Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Lasje Hajdi Korošec, se tudi vam zdijo predolgi?

Lasje Hajdi Korošec, se tudi vam zdijo predolgi?

Doma da so imele razpuščene? Iz katerega kokošnjaka si pa ti ušla? Vedno so imele spete v figo, kakšna kdaj še v kito. Umivale so si jih vsake kvatre, ker je bil problem si jih posušiti. Daleč od romantike, daleč od lepote. Lasje so bili mastni in smrdeči večino časa. Dolgi lasje so pač nepraktični.

Zakaj skačete od jeze ob drugačnih mnenjih?
Enim je všeč, drugim ni.
Frizura jo postara in je res bolj babi kot mami. Koliko je sploh stara?
Jaz ne bi tako otrok izpostavljala.

Kdaj in kje so imele včasih razpuščene? V figi, kot pravi predhodnica, umivale so si pa za velko noč in božič. Mokre so si spele nazaj v figo in to je bilo to. Še danes zaprisežene dolgolaske nosijo čop, ker so razpeti lasje nepraktični. Da ne govorim o gnusobi, ko pobiraš te dolge lase iz odtokov, ko sesaš, se pa kar vleče vse po stanovanju. Pa bolj imajo uboge in krepaste, bolj se silijo z dolgimi lasmi.

Glej Hajdi, če iščeš potrditve na forumu jih ne boš našla. Če dvomiš o svojem stilu si dobi profesionalca in naj ti svetuje spremembo. Moje skromno mnenje je pritrdilno, torej da potrebuješ spremembo.

Ne vem, zakaj bi bili dolgi lasje nepraktični in umazani? Meni se ravno kratki zdijo nepraktični, ker ne moreš nobene pričeske naresti z njimi. Z dolgimi lahko na milijon načinov ustvarjaš razne frizure, lahko zlikaš, kako so krasni dolgi kodri… meni je to res tako všeč. Valoviti, kito, ribjo kost, navaden spuščen čop, visok čop, figa, delne fige, razne frizure s špangicami.

https://imgur.com/a/PqDxL5k

Ko vidim dolge, lepe in goste lase na ženski, mi je res wauuuu. Sploh, če so lepi, negovani, sijoči. Res zavidam takim.
Sama imam do pol hrbta, imela sem najdlje do riti. Dela s pranjem imam čisto enako kot s krajšimi. Normalno našamponiraš, balzam, spereš. Več je edino, če jih toplotno obdeluješ, likaš. Je pa zato toliko lepša frizura. Umazani in mastni so pa ravno tako kot kratki. Če jih ne pereš, so mastni, pa naj bodo dolgi ali kratki.

Točno tako!
Jaz živim svoje življenje in z drugimi nimam problemov!

Dajte ljudje, nehajte že opazovati druge, brigajte se zase!

Nekdo zgoraj ti je napisal, zakaj so nepraktični… Jaz imam dolge, ne ravno kot hajdi, ampak do polovice hrbta in jih nikoli nimam spuščenih. Delam v živilski dejavnosti in moram imeti spete. Ko jih enkrat spneš, ne moreš več imeti spuščenih, razen če jih opereš in na novo posušiš. Pranje las je nočna mora, ker lovim tiste lase iz odtokov, sušenje je dolgotrajno, po sušenju las pa moram posesati še kopalnico. Da ne govorim, da se tudi po stanovanju nabirajo o tleh… Če grem s spuščenimi lasmi spat, se zbudim ponoči mokra okrog vratu…. No, iz vsega tega sledi, da imam dolge lase in vedno spete. Sama imam to srečo, da čeprav imam pol las manj kot pred 20 leti, jih imam še vedno veliko. Večini žensk se z leti lasje redčijo in dolga frizura ni tako bujna, kot je bila včasih.
Meni tudi niso všeč kratke frizure, še posebej asimetrične in delno pobrite. Ni mi gršega, kot da ženski obrijejo lase zadaj in naredijo neko obliko na glavi, potem pa še pobarvajo z živo barvo. Ni lepo, je pa praktično, ker jih opereš hitro, posušiš hitro, se manj potiš, se ne mastijo tako hitro……
Upam, da ti je zdaj kaj bolj jasno, zakaj so kratki lasje bolj praktični, čeprav ti morda niso všeč.

Ni mi jasno, zakaj vam delajo težave lasje v odtokih. Daš na odtok mrežico in po pranju las pobereš lase z mrežice in flikneš v smeti. In potem opereš roke z milom (ker se vam lastni lasje zagotovo gravžajo 😉 ).

[img]https://mtehnika.mercator.si/img/cache/products/7838/product_medium_image/00261283.jpg[/img]

Doma da so imele razpuščene? Iz katerega kokošnjaka si pa ti ušla? Vedno so imele spete v figo, kakšna kdaj še v kito. Umivale so si jih vsake kvatre, ker je bil problem si jih posušiti. Daleč od romantike, daleč od lepote. Lasje so bili mastni in smrdeči večino časa. Dolgi lasje so pač nepraktični.
[/quote]

Očitno nimaš pojma in nikoli nisi imela res dolgi las (govorim o dolžini linije modrca na hrbtu ali več).
S takimi lasmi je bistveno MANJ dela kot pa s kratkimi!

Ampak da se sušijo celo večnost – na to pa dolžina zeloooo vpliva. Tako da ne, ni isto. Je pa bolj komot, če jih spneš v čop (kar itak večina počne), pa je. Toliko o nešteto možnostih, ki je večina ne izkoristi, ker se jim enostavno ne da. Tako kot se jim ne da umivati, pa jih spnejo, pa je še kak dan dlje. Sem bila tudi sama nekdaj med dolgolaskami, zato vem kako je to v praksi. Spuščeni dolgi lasje so prej ovira kot pa ne (že v šoli so bili), pa niso bili dolgi do pasu – to mi je pač grdo, čeprav sem imela goste zelo valovite lase. Večina žensk z zelo dolgimi lasmi pa itak ima ocufano omelo. Tiste štrene suhe, ki na koncu niso ničemer podobne, teža las pa itak naredi vse skupaj še bolj polizano in majhno glavo. Nesorazmerno in neestetsko. Samo kaj, ko so bolestno navezane na dolge lase, brez katerih mislijo, da ne obstajajo. Včasih katera pride k pameti in se ostriže na bolj normalno dolžino in potem ugotovi, da ji to stokrat bolj pristoji. Saj imaš lahko dolge lase, samo ne do pasu, še do srede hrbta ni za večino. Skratka cel cirkus za tiste štrene, ki jih potem imate itak spete v brezvezen čop ali figo. Ja, frizura za lenobe, ki se jim ne da delat frizure in umivat las.

Očitno nimaš pojma in nikoli nisi imela res dolgi las (govorim o dolžini linije modrca na hrbtu ali več).
[/quote]
Torej so dolgi lasje idealni za lenobe in packe?

[/quote]

Nak. Dolgi lasje so primerni zato, da imate pleškoti kaj osirat.

Ampak da se sušijo celo večnost – na to pa dolžina zeloooo vpliva. Tako da ne, ni isto. Je pa bolj komot, če jih spneš v čop (kar itak večina počne), pa je. Toliko o nešteto možnostih, ki je večina ne izkoristi, ker se jim enostavno ne da. Tako kot se jim ne da umivati, pa jih spnejo, pa je še kak dan dlje. Sem bila tudi sama nekdaj med dolgolaskami, zato vem kako je to v praksi. Spuščeni dolgi lasje so prej ovira kot pa ne (že v šoli so bili), pa niso bili dolgi do pasu – to mi je pač grdo, čeprav sem imela goste zelo valovite lase. Večina žensk z zelo dolgimi lasmi pa itak ima ocufano omelo. Tiste štrene suhe, ki na koncu niso ničemer podobne, teža las pa itak naredi vse skupaj še bolj polizano in majhno glavo. Nesorazmerno in neestetsko. Samo kaj, ko so bolestno navezane na dolge lase, brez katerih mislijo, da ne obstajajo. Včasih katera pride k pameti in se ostriže na bolj normalno dolžino in potem ugotovi, da ji to stokrat bolj pristoji. Saj imaš lahko dolge lase, samo ne do pasu, še do srede hrbta ni za večino. Skratka cel cirkus za tiste štrene, ki jih potem imate itak spete v brezvezen čop ali figo. Ja, frizura za lenobe, ki se jim ne da delat frizure in umivat las.
[/quote]

Torej si lenoba, ki si ne umiva las? Fuj, kaka packa si. Grdi in umazani lasje so neapetitlih ne glede na dolžino las. Imam dolge in vedno urejene, umite, sfenirane, perem jih na 2 dni. Če si pa ti po naravi packa, si packa al z dolgimi al kratkimi. Zakaj se pa nisi postrigla že prej na kratko, si raje zanemarjena hodila okoli?

[/quote]

Sem napisala kaj takega?
Komentirala sem samo “…… Dolgi lasje so pač nepraktični…”
Ker to ni res!

[/quote]

Ja, če ti je všeč, da si umazana in smrdiš.

Torej si lenoba, ki si ne umiva las? Fuj, kaka packa si. Grdi in umazani lasje so neapetitlih ne glede na dolžino las. Imam dolge in vedno urejene, umite, sfenirane, perem jih na 2 dni. Če si pa ti po naravi packa, si packa al z dolgimi al kratkimi. Zakaj se pa nisi postrigla že prej na kratko, si raje zanemarjena hodila okoli?
[/quote]

Daj, ne sprenevedaj se. Če si jih res umivaš na 2 dni, potem porabiš veliko časa – torej so nepraktični. Da o tem, da je to poleti večinoma premalo, sploh ne bi. Pa o tem, da imaš itak spete, sploh ni treba govoriti, a ne? Ja, dolgi lasje so za lenobe in packe – vse ostale si jih zaradi nepraktičnosti skrajšajo.

Ni čudno, da gobcate čez dolge lase, če jih pa ne morete / nočete / niste sposobne imeti. Pri tej hajdi pa se mi zdi problem barva ne dolžina. Pa vsaka naj ima tisto, kar ji je všeč ne pa sam pljuvat od žlehtnobe. Pa samo za info, z daljšimi imam mnoooogo manj problemov kot s krajšimi in ko bom stara bom imela dolge, da se boste kure s trajnami na cesti lahko pozobale med sabo od opravljanja :))

Z dolgimi lasmi ni nič dela. Imajo jih lene ženske. Spnejo v čop in imajo po 50let isto frizuro. Ko si jih morajo oprati je cela drama zaradi sušenja in odpadanja las po tleh. Redčijo se jim ob robovih in lasje se jim cepijo kjer je elastika. Dolgočasne ženske.

Tako je.

Imela sem včasih dolge, pa nisem znala z njimi. Zato sem jih spenjala v čop in prala na 10 dni. Tako so se mi zavozljali in zlepili zaradi slabega vzdrževanja, da me je frizerka morala postriči na balin. Zdaj jih perem na 15 dni in je bolje.

Se strinjam, tudi jaz ne znam z dolgimi. Zdaj sem pobrita zadaj.

Se strinjam, tudi jaz ne znam z dolgimi. Zdaj sem pobrita zadaj.
[/quote]

Od spredaj tudi. In spet ne znam vzdrževati pričeske. Mi je tudi frizerka svetovala frizuro na nulo.

Ti tanova “vedno spete” si dolgočasna dolgolasa packa , a ne? 🙂

Najbolj bolno pa je, ko pri frizerki te ekstremne dolgolaske jokcajo za vsak postrižen centimeter tistih posušenih zlomljenih konic. Totalno otročje.
Že pri majhnih punčkah zgledajo zelo dolgi lasje grdo, kaj šele pri odraslih. Da pa potem 50 let nosijo isto repo na glavi (itak da vedno speto), je pa res žalostno. Ja, so dolgočasne, neizvirne in se oklepajo mladosti, ki je že davno mimo. Otročje.

Res imate zanimivo razmišljanje za večne kratkolaske. Če ne znate negovati dolgih las, še ne pomeni da jih tudi druge ne. Ta tema je ena sama babja zagrenjenost.

New Report

Close