Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lasje in koža, kateri vitamini

lasje in koža, kateri vitamini

Pozdrav,
rabila bi pomoč, katere vitamine, dodatke jesti, da bi se lasje in nohti okrepili?

Ima kdo kakšen preizkušen dodatek, ki mu je pomagal?

hvala

Fitoval kapsule+prosena in ovsena kaša za zajtrk.

veliko govorijo o kolagenu, da ima res hitro vidne učinke, osebno ap še nisem jemala.
Vedno kupim prav posebne vitamine za lase in nohte, sicer pa nimam nekih težav

Za Fitoval sem že slišala da je super, kaj pa šampon?

B vitamin. Poišči v kateri hrani ga je dovolj. To je najbolje.

http://zdrava-kuhinja.blogspot.com/2013/01/proso-za-mocne-nohte-in-sijoce-lase.html

jaz sem bila pred kratkim pri zdravniku, sicer zaradi slabokrvnosti, mi je pa poleg železa predpisala tudi folno kislino…tablete sem sicer dobila na recept, dobi pa se jih tudi brez recepta, v dm, milerju … in opazila sem, da so se mi lasje in nohti bistveno izboljšali…tako da priporočam, da poskusiš s folno kislino..pa mogoče kakšen kolegen..

jaz bi ti svetovala kolagen in folno kislino, jemljem kar tsito, ki sem jo med nosečnostjo in imam super lase ter kožo.

Jaz sem tudi po vitaminih za nosecnice imela nohte kot kamen. Lase se ne spomnim, so itak vredu skoz.

Jedla sem pa femibion najprej 1 potem 2.

Ker sem imela med nosečnostjo odlične lase, nohte in kožo se obdržala folno kislino z dodatki vitaminov tudi po nosečnosti. Jemljem pa Premamo, ki ima vitamine in minerale, omega 3, folno kislino.

Tole:

https://www.lekarnar.com/izdelki/premama-duo-tablete-in-kapsule

lp,

kolagen shot, meni je super. Notri je ribji kolagen, msm, c vitamin, biotin pa še ostali b vitaminčki. Tudi pri pms-ju pomaga

Tekoči kolagen v ampulah priporočam, ter čim manj stresa.
Stres se zelo odraža na laseh.

A res prisegatee na kemijo?

Dodatkov ali vitaminov iz škatlic ne jem, pa imam lepe zdrave lase, lepo kožo in zdrave nohte.
Jem pa veliko zelenjave, ker jo imam rada, od sadja sicer dosti manj, ker mi cuker nekako ne sede, kikirikija dosti pojem, ta pa ima veliko dobrih stvari v sebi, ne jem rdečega mesa, ker mi ni všeč, ne pijem alkohola ne kadim…. tak da se da tudi brez umetnih dodatkov…

Piszda babe, žrete kolagen v vseh mogočih izvedbah. Jejte ta prav kolagen, boste lepe. 😁

Jaz ze par let vsakodnevno pojem kar nekaj kolagena. Med ostalim. Zaenkrat lase in nohte se imam. 😀

Kefir. Ultimativni.

Za dobro kožo in lase ter vse ostalo rabiš vse vitamine in minerale ter proteine in maščobe torej dobro prehrano. Če pa misliš za hitrejšo rast – če nameravaš jest tablete, posebej za lase, ti bodo še dlake bolj rasle zaradi velike doze biotina.

V času nosečnosti je folna kislina nujna, govorim iz lastnih izkušenj…ker ej nisem jemal ain se je ža nosečnost končala z najslabšim izzidom ravno zato, ker nisem jemala folne.
Ne gre za nobeno kemijo, ampka je potreba po FK v nosečnosti višja, zato jo je treba dodajati. In ja, posledično so tudi lasje lepši.
V tretji nosečnosti sem zato jemala Premama folno kislino, ki ima še de omega 3 maščobni kislini in jih jemlejem še danes…vmes sem prekinila pa je bilo stanje las slabše.

Čeprav tema ni o nosečnosti, se pa strinjam s predhodnico… tudi jaz sem ena tsitih, ki jemlje folno že od nosečnsoti naprej.

Ker se bližam menopavzi, se mi je začelo poznati tudi na laseh in nohtih….začela sem jemati Kolagen shot (ki ga npr. kupiš v Sparu, ker je to eden od produktov Startaj Slovenije) in lase umivati z Watermans šamponom in balzamov in lahko povem, da je razlika res občutna, zato zelo priporočam.

Oberem vse murje parklje, kar jih kje najdem, pa proso jem vsak dan eno žličko v jogurtu, pa ovsene kosmiče enkrat tedensko. Lasje sijoči, močni, nohti pa bp. 52 let.

Imela sem krhke lase in nohte pa sem poskusila malo s keratinom. No na koncu sem se odločila za te kapsule: keratin in vitamini za lase[/url]. Poleg keratina imate v kapsulah še cink, selen in vitamine ABCE, tako da pokrivajo celoten spekter – koža, lasje, nohti…Traja pa res malo časa da boste opazile razliko, kot pri vsem 🙂

New Report

Close