lasje iz svetle blond na temno blond
Prosim poznavalke za nasvet.
Moji lasje so naravno tiste mišje barve, ki ni ne svetla, ne temna, nekaj čudnega vmes.
Zdaj se že nekje 10 let barvam (doma) na nekaj odtenkov svetlejšo, barva je bila lepa, ravno toliko malo svetlejša, da je vse lepo izgledalo, kot da je to moja barva las. Po nekajletnih barvanjih in ker mi lasje grozno počasi rastejo (torej so večkrat tretirani, čeprav poskušam le narastek, ampak…), so se lasje ob uporabi iste barve nekako čudno posvetlili. Na preveč “blond”, tako, ki mi ni všeč. Preveč je svetla, preveč proti “beli”, če tako rečem. Lasje ne izgledajo več naravno svetli, ampak umetno blond. Upam, da si predstavljate.
Zato bi rada šla nazaj na malo temnejšo, da dosežem bolj naraven učinek barve. Razmišljam o tem, da bi te pretirano posvetljene lase prebarvala s “temno blond”. Uporabljam Garnier, če je to pomembno.
Kako mislite, da se bo izšlo. Se bo? Se po ravno malo potemnilo? Ali kaj naj pričakujem? Če katera kaj sumi, da me ne bo kap rezultat s kako čudno zelenkasto posledico ali kaj takega 🙂
Hvala!
Imaš srečo, da ti te barve iz škatle lepo primejo. Jaz zmešam kar tri blond barve iz tube skupaj. Keune.
Pojdi v drogerijo in poglej odtenke. Kombiniraj svetlo in temno blond, ampak najprej poskusi na enem pramenu. Kupiti moraš še 6-procentni razvijalec, to je čisto dovolj močno in bo tudi bolje za tvoje lase. V škatli je mislim da močnejši. Te prodajalke v drogeriji ne znajo ravno dobro svetovati, razen verjetno kaka čisto po naključju, da se spozna na barve.
Je pa tako, da sčasoma ta barva vseeno pobledi. Keune so bile sicer včasih profesionalne barve, ampak vseeno ni isto, kot če bi se barvala pri frizerju. Jaz si narastek barvam na tri tedne (lasje mi zelo hitro rastejo) in vsako tretje barvanje pobarvam cele lase. Nekako je. Je pa lepo, če daš več barv skupaj, ker se malo preliva, ni enakomerna barva povsod.
Nisem pa še nikoli poguglala, ali je mogoče kje kak profi nasvet, kako kombinirati blond barve. Poskusi še to.