LAŠKO OBJAVILO POZIV ZA PRODAJO MERCATORJA
http://www.finance.si/231827/La{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}B9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}E8ani_objavili_poziv_za_odkup_delnic_Mercatorja
pa še odziv Lahovnika:vir finance
————————————————————————
‘Mercator država ne bo kupila dražje, kot ga je prodala’
Ne, država ne bi smela kupovat podjetij, obljubljali so, da jih bodo prodali, oz. se bodo umaknili iz gospodarstva. Izgovori, da bi z nakupom zaščitili domače Živilce, je pa čisti nateg. Mercator tako grdo dela s svojimi dobavitelji, da ni res.
Naj se vendar nekdo najde in popiše izvor živil v trgovini Mercator in Špar, skoraj bi si upala trditi, da jih v Šparu nimajo 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več. Mercator kupuje, kjer je ceneje -kumarice z miško so bile iz Madžarske :-), prodajali so jih pa pod svojo blagovno znamko. Seveda bo uprava lobirala, vendar politika ne bi smela popuščati. V Sloveniji potrebujemo še več konkurence – tudi med živilskimi trgovinami. Cene so pa itak daleč najdražje v Mercatorju, nas potrošnike pa to najbolj zanima, bolj kot politika – rdeči ali črni.
Kako pa z našimi dobavitelji dela Hofer Lidl…
V njihovih prodajalnah skoraj ni opaziti slovenskih izdelkov.
Če greš pa v Merkator v Beograd, je tam slovenskih izdelkov kolikor hočeš.
Povsem normalno, da si trgovec skuša pridobit pri dobaviteljih najcenejše izdelke. Vendar Merkator od naših vsak poceni vzame, Lidl, Hofer jih pa za enako ceno ne vzame.
Kar trgovec postavi na polico, tist ljudje kupijo. Zakaj v lidlu, hofru nimajo Uniona, Laškega, fruktalovih sokov…..? Najbrž ne zato, ker so zanič (ker niso) in jih kupci ne marajo, ampak zato, ker favorizirajo njihove nemške dobavitelje in proizvajalce. No sej nekaj podobnega dela tud Merkator, vendar v korist naših proizvajalcev.
V Lidlu in Hoferju kupujejo popolnoma drugi ljudje kot v Mercatorju. To naj bo vsem jasno. Mercator ima res butične cene in tudi kupce temu primerne – sami rečejo, da to ni trgovina za penzioniste in podobne. Živilce pa ne izsiljujejo le s ceno, še s čim drugim.
Pa v Lidlu in Hoferju je normalno, da nimajo našega piva, tam so najcenejši izdelki, naši živilci in tudi pivovarji so še vedno najdražji. Zato pa je prav, da imamo veliko izbiro trgovin in vsak naj kupuje tam, kjer mu je najbolj ugodno. Država naj pa omogoči, da bo čimvečja konkurenca in tudi to, da se bodo naši živilci začeli obnašati drugače – tudi Boško in Bavčar(če mu je ostalo še kaj živil). Kupovat neko trgovino je pa čisti nesmisel in še pred nedavnim so vpili, kako se mora država umaknit iz gospodarstva, sedaj pa bodo zaradi…. iz davkoplačevalskega denarja kupovali podjetje (pa še blazno zadolženo je menda).
Ne vem, no. Sem penzionist (ne vem kakšni so podobni) in kupujem v Mercatorju, včasih v Sparu. V Mercatorju zato, ker je pač špica, po zaslugi Jankoviča, je pa zato razumljivo, da je dražji. Lidl me ne zanima, dvakrat do trikrat letno sem pa v Leclercu, ki je sicer dobra trgovina zlasti pri sirih in ribah, mi je pa nekoliko od rok.