Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Last minute-varijante!

Last minute-varijante!

Pozdrav!

Mi lahko mogoče kdo pove kdaj začnejo izdajati last minute varijante.Se ve že bile tako ponudbo,kje in kako ste bile zadovoljne in predvsem koliko je cena ponavadi nižja od cene rednega aranžmana.Recimo,če redni aranžna prodajajo za 500Eur,kok pol plačaš za isto zadevo,če greš kot last minute varjanto?

LP Mojca

Saj ni nekega pravila. Včasih se last minute pojavi kakšen dan pred odhodom ker recimo dve mesti na letalu nista zapolnjeni, včasih se pojavi mesec dni prej, ker da kakšen hotel posebno ponudbo agenciji….varijant je ful. Se tudi dogaja, da ne kupiš iste stvari kot v katalogu. Pomeni, da je isti hotel kot ga imajo tisti, ki plačajo normalno cena, soba pa je slabša ( enkrat smo imeli na Krfu sobo v podzemlju brez oken, da smo prišli na beli dan smo morali doplačat) Jaz mislim, da so najboljše last minute varijante takoj na začetku in koncu sezone, kar je v sezoni je katastrofa, ker so ponavadi hoteli, ki jih ne morejo nobenemu prodat in pol jih dajo pol zastonj.

Katera agencija vas je namestila v podzemlje?

Nekatere agencije oglašujejo ponudbe kot lastminute, pa so tako drage da mi še zdaj ni jasno kako je to lahko “lastminute”. Se strinjam, da pri nas lastminute deluje le na začetku in koncu sezone. Tako sem jaz šla oktobra 2005 na Djerbo za takratnih 50.000…danes jo ponujajo za veliko več (in to pod lastminute)….Isto je z Egiptom…primer Sharm el Sheikh, lastminute ponudba je skoraj ista kot navadna…

edino kar sem ugotovila da se splača recimo v tem trenutku je lastminute z Iliriko v Turčijo…zraven dobiš še 2 izleta ki sta v ceni, greš z letalom do tja in mislim da maš še AI, za cca 500 evrov…ampak kaj ko se ne moreš kopat :)))))

Kar se mene tiče to sploh niso prave lastminute variante, če pa ponujajo stvari tudi za 2 meseca vnaprej. Tudi “firstminute” ni nič kaj boljše (tz vidika cenovnih ugodnosti)

Zaključek je ta, da se v glavni sezoni ne hodi na tovrsten dopust…jaz jo poleti mahnem na kako potovanje in pol oktobra se pa prileže še malo poležavanja na plaži za dosti manjšo ceno :))

lp, katja

Tako ko je že bilo povedano, last minute načeloma pomeni tik pred odhodom, oz. to so zdaj t.i. ultra last minute-i.Ni pa nujno, da to pomeni slabšo namestitev, ker lahko pride do kakšne stornacije in je hotel in soba čisto ok, sam tega pač ne moreš vedet, razen če maš fajn vire v kakšni agenciji:)
Mi recimo prodajamo konkretno Egipt, če se pač ne zapolni tud za 100 € manj, je pa isti hotel in storitev, ampak tisti ki pride kasneje, je takorekoč “nagrajen” z nižjimi cenami. Seveda se potem ne vem koliko ljudi razburja, kako so oni lahko toliko plačali, drugi pa manj. To je isto kot razprodaje, če greš 2 tedna prej tud plačaš polno ceno, nekdo za tabo pa pol manj…

Lahko se torej gre na last minute tudi v sezoni, v primeru stornacij, first minute pa ponekod najdemo tud z velikimi popusti, pa še izbiraš lahko.
Če si prilagodljiv (predvsem glede destinacije) je LM zelo dobra stvar.

Tista zadeva z Turčijo in izleti pa je z hotelom 4* že za ceno 250 €, poznam par, ki je bil in sta rekla, da je blo ful dobro, seveda spet stvar okusa, nekateri bi sigurno našli pomanjkljivosti….

Nekaterim destinacijam pa tudi nikoli ne padejo cene tako nizko, da bi rekli da je mega ugodno, recimo Hurghada ne bo nikoli imela cene 300 €, spet Tunizija pa jo bo imela, mogoče res 3*, ampak so bili ljudje doli že v 5* pa je bilo baje kritično…

lp,

Nina

Običajno agencije pri prodaji v kataloge dodajo hotelom eno *. Npr. Hotel Golden Beach Skanes
Monastir Tunizija, ko prideš dol vidiš, da ima hotel samo 3* čeravno je v katalogu pisalo 4*.
Dejansko pa razen dobre lege vidiš, da hotel zasluži komaj 2*. Ni čudno, da je toliko kritike.
Pohvalijo samo tisti, ki prvič letujejo in ne vedo, kaj je v redu hotel.

Omenjeni hotel je zunaj “uj” notri pa “fuj”.

Pa meni sploh ni važno kakšen je hotel…mislim pomembno mi je recimo da ni ravno ščurčkov ki se plazijo naokoli, drugače pa itak cel dan preživim zunaj. Zato bi bla ful vesela če bi kdaj na lastminute za določene destinacije ponujali kakšne hotelčke z 2 zvezdicami ki bi bli ful cenovno ugodni (recimo za Egipt, kjer so ponudbe večinoma za 4-5* hotele). Za Turčijo sem se pa zmotla ja, sem napisala za 500 namesto za 300 EUR…

no kakorkoli že….

lp, katja

Zdravo!
Sem ravno opazila da teče debata o last minute ponudbah in me zanima ali mogoče kdo ve…ali obstajajo tudi last minute ponudbe za 2 tedna (opazil sem da jih je večina za 1 teden)..namreč nameravam iti v začetku septembra za 2 tedna v Egipt ali kaj podobnega!Hvala za odgovor!

Lp

En teden lahko dobiš LM, drugi teden pa plačaš po redni ceni dodatnega tedna.

Pred tremi leti sva z možem letovala po last minute varianti v Turčiji hotel 5* (ruleta sistem) AI + dva izleta za takratnih 100.000 SIT. Bilo je odlično.
Letos bo verjetno za Turčijo manj last minute variant, ker je že precej polna.
Je pa res, da na first minute izbiraš, kar želiš, pri last minute pa moraš biti zadovoljen, karkoli dobiš. LP

New Report

Close