Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Lastnica stanovanja želi najavo obiskov??

Lastnica stanovanja želi najavo obiskov??

Sem najemnica stanovanja, ki je v bistvu spodnje nadstropje stanovanjske hiše, v zgornjem nadstropju pa živi lasnica. Deli se le glavni vhod in stopnišče. Ker imam fanta iz tujine, s katerim se vidiva približno enkrat na mesec, sem se že pred najemom pozanimala pri lastnici, kako je z obiski na splošno (prijatelji na kavici itd.) ter glede daljših obiskov (1-2 tedna). Lastnica je rekla, da z obiski ni problema, mojega fanta je dala celo v pogodbo, da sme bivati v stanovanju za čas do dveh tednov (sicer bi bila najemnina višja), za druge obiske naj ne bi bilo problema, povedala je le, da ne želi kakšnih prirejanj zabav in podobno. Pogodbo sva sklenili za en mesec, ker takrat še nisem vedela, kako bo naprej, za naslednji mesec pa sva sklenili aneks k pogodbi, ki je v bistvu samo podaljšal prvotno pogodbo z istimi najemnimi pogoji. Nikjer v pogodbi ni navedeno, pa tudi ustno ni bilo dogovrjeno, da moram obiske vnaprej najaviti, kaj šele natančno povedati datume. v prvem mesecu je fant prišel za teden dni, o obisku nisem lastnici nič posebej rekla in ni bilo nobenih težav (fanta je tudi spoznala itd.)
Ko je moj fant prišel naslednji mesec za nekaj dni, pa je lastnica naredila cel halo, češ kaj se pa grem, da ona ni nič vedela, da kdo pride in da sva bili zmenjeni samo za prejšnji mesec in da ji moram obiske najaviti, da bo ona vedela kdo je v hiši. A je to normalno?? Da jo moram potem vsakič obvestiti, če pride kdo na kavo ali pa če kdo prespi za kakšen večer (imam veliko prijateljic in prijateljev iz drugih krajev in včasih ostanejo prepozno, da bi se vozili domov isti večer)?
Ne bi rada imela slabih odnosov, vendar se mi zdi, da če oddajaš stanovanje, moraš vzeti v zakup, da bo imel najemnik neko normalno socialno življenje, ali se motim?? kakšno je vaše mnenje?

Moje mnenje je, da čimprej spokaš in najameš drugo stanovanje. Zakon te obvezuje, da lastnika obvestiš, če nekdo biva pri tebi nad 60 dni. vse ostalo je tvoja stvar.

94. člen
(obveznosti najemnika stanovanja)
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Najemnik stanovanja mora:

– pridobiti soglasje lastnika, če stanovanje več kot 60 dni v obdobju treh mesecev uporablja poleg najemnika oseba, ki ni navedena v najemni pogodbi;

Če je stanovanje najeto in plačuješ najemnino, velja zgornji člen. ČE PA SI NA OBISKU, je druga stvar. težava večih lastnikov je, da radi mastno računajo, obnašajo pa se kot da si pri njih na obisku in jim moraš biti hvaležen, da si lahko tam. s pogovorom s takimi ponavadi ne prideš daleč – ker so itak omejeni – normalen človek ne bo zahteval prepovedi obiskov ali pa kaj takega. torej je najboljši ukrep za take kerlce, da prekineš pogodbo in greš. ko bojo imeli večino časa prazno in ne bodo mogli služit, se jim bo mogoče posvetilo.

No jaz sem najemodajalka – da ne bo kdo rekel, da sem nevoščljia tistim, ki imajo eno nepremičnino preveč in da tolčem po lastnikih kar tko v en dan.

Sem sicer lastnik več nepremičnin, vendar podpis pod tole.

Hvala za mnenja, se kar boljše počutim, da nisem jaz tista, ki hoče nemogoče pogoje 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close