Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Lastnik me je želel prepričat

Lastnik me je želel prepričat

Bila sem na ogledu enega stanovanja. 500€ skupaj s troški. Z lastnikom sva se dogovorila za ceno 470 evrov skupaj s stroški za mene in fanta. Lepo stanovanje, za tako ceno bi ga vzela samo zaradi ZELO LEPEGA atrija. Ker se je hvalil kako je elastičen glede cen in da se bova dogovorila, sem sklepala da bo sprejel ponudbo za -30 €.Potem pa očitna manipulacija. Jaz že veselo mislim da je stanovanje najino.Nakar ponudi stanovanje za ceno 550€ ker sva kao dva??? Spraševala sem se kam mu je zbežala elastičnost in nepohlep, za katere se je tako hvalil. Potem je začel nekaj o davkih, da če bi prijavil tistih 6 stanovanj ki jih oddaja, bi nam moral vzeti še več denarja!! In da je zelo dober človek ker bi naredil izjemo in bi nama dal za 500€. Zakaj ni moral to že takoj povedat, potem sploh ne bi prihajala. Najbolj pa me je zanimalo.. ali bi bil res tako drzen da bi tam notri vsem skupaj računal še več denarja, če bi jih vse prijavil??? To je bla pa tista pika na i, ko sem želela samo še stran. Poleg tega se je hvalisal kako njega ne zanima denar, da ni pohlepen, ker je tudi sam doživljal te stvari, ko je bil še najemnik, hkrati pa želi 1000€ varščine in 500€ najemnine za skromnih 35 m2! če pustimo lep atrij… niti nima z nobenim pogodbe, niti dokazila da si dal varščino, ker pravi da on tega ne mara. Da ima rad da si ljudje zaupajo tam notri in da si pomagajo in da tam notri nihče ne razmišlja o dobičku, da se imajo vsi radi itd. Kaj pa vem? Na začetku sem tudi sama verjela da je res tako dober, da ga denar res prav nič ne zanima. Ampak nekako mi je blo skregano s trenutkom ko je začel nekaj o 550€ in še več… Ali bi kdo od vas šel v najemniško stanovanje brez pogodbe, h človeku ki pravi da ga denar ne zanima in da ni nič narobe če nimaš za najemnino tisti dan ko bi moral imet?

Proč od takega lastnika. Najhujši so taki, ki se sami hvalijo, ki govorijo, da raje dajo več kot manj, da so pošteni … Poznam take in taki so najhujši. Vsekakor pa ne brez pogodbe in potrdila, da sta položila varščino. Aja, in 500 € za 35 m2 je vsekakor preveč, pa naj gre za LJ ali Obalo. Za ostale predele SLO pa sploh.

Prijavi ga, da oddaja stanovanja na črno.

12 € na m2 + stroški, je normalna cena. Če dobiš za 10 je pa že zelo ugodno. V Ljubljani.

Ona bi rada za 1 €ur na m2, pa še stroške plača lastnik, ker ona ne uspe zaslužit.

Ne, 12 je preveč. 10 bi bila normalna cena, odvisno od ohranjenosti stanovanja. Da se dobiti marsikaj, treba je biti vztrajen. Oglašuje se pa seveda svašta, samo poglejte, kako dolgo se oglašuje.

Giggles, če lahko malo počakata, bo junija, julija veliko več stanovanj prostih, ko gredo študentje ven. takrat cene tudi rahlo padejo. Kar se tiče plačevanja davka, je to lastnikova dolžnost in je on v prekršku, če tega ne počne. Ne glede na to njegovo pa le zahtevajta pogodbo, sicer sta pa res na črno notri.

In ja, če bi meni tako naredili na ogledu, takšnega stanovanja sploh ne bi vzela. Kaj bo pa potem, če se kaj pokvari?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close