Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek lastniki NEMSKIH BOKSERJEV

lastniki NEMSKIH BOKSERJEV

Se ve, da so omenjena pasma najbolj storasta in smesna, predvsem pa… ne zamenjam vec.

Me pa vseeno zanima, kako je izgledala vasa vzgoja teh neomejenih podivjancev? So trmasti, ljubosumni? Se hitro ucijo, imajo voljo do ucenja? V kolikem casu ste jih naucili to, kar ste zeleli, in ali obstaja kaj, ki vas moti na omenjeni pasmi in je ne morete popraviti, ceprav se trudite na vse mogoce nacine? Ste jih dali v solo?
Se te pasme kdaj (v katerem letu?) vsaj za kancek umirijo? Me ne moti njena zivahnost, moti me, da jo vcasih ne znam vec kontrolirat.
Kako izgledajo sprehodi? Srecanje z zivaljo? In kaksen nacin ucenja je bil najucinkovitejsi v teh primerih?

Hvala za odgovore. In za tiste, ki ne boste razumeli pointa. Meni osebno je n. bokser najbolsi pes na svetu, karakterno in vizualno, ampak ne vem, ali je moja baba tak smotana ali jaz, ker so nasi sprehodi enostavno ubijalsko tezavni. Pa se to.

Vohanje ljudi. Kot vemo, se nase zverce slinijo vedno in povsod (recimo). In nasa baba zacne vse ljudi tak intenzivno vohat in sploh ne neha. Meni to ne dela, dela pa vsem, ki pridejo k nam, pa oce recimo pride 5x dnevno, pa vedno bo isto. Zakaj? Kako odvadit tega? In skakanja v ljudi?

Jap imamo norko doma 🙂 Resnicno podivjano. Mogoce sem kriva to sama, ker fuuuul rada divjam z njo, kot zmesana. Moj drugi smotko mi daje bolj neznost, kot neko divjanje, tale je prava za norenje 🙂

počakaj na DRRRja 🙂

sicer sem soseda od vzreditelja te pasme in moram povedat da vse probleme ki jih opisuješ v dvajsetih letih nisem opazila.
njegove nikoli ne skačejo, niso hiperaktivne, zelo ubogajo, imajo pa kar precejšnje zdravstvene težave, tudi življenjska doba je kratka, slinijo se še pa še, lušne so pa tudi.

Midve sva pristale ze na haltiju, tako je tezavna na sprehodih. Mnogo ljudi, ki pa sicer imajo psa veliiiiiiko manj hiperaktivnega, kot so bokserji, mi recejo ” ah sej bo, zdaj je se mlada”… Pa ne vem. V nasem mestu sta dva bokserja, en je itak bolj malo na sprehodu, ker imajo okolico bajte dost veliko. Zato jih tezko vprasam kaj takega heh 🙂

Pri nas ima boksarja moja mami. Ta pes ti res dobesedno zleze pod kožo :)))) in omehča še takega neljubitelja psov.

Evo, nekaj odgovorov:

1.”naša” je šolana celo 2x,, pa se večinoma smejemo na račun, da ji je bolj malo ostalo v bučki :))) ali pa je ta pasna res zelo neubogljiva, trmasta, samosvoja

2. Stara je 9 let in še vedno pravi “divjak”, na momente pa prava nežica in se samo crklja

3.Obožuje moja otroka, ki sta tudi nora na njo, me pa moti, ker ju ščiti tako, da občasno renči na ostale otroke, ki se jima želijo pribljižati. (Če kdo kaj več ve prosim, če mi poveste, koliko lahko še tole toleriramo in kako pravilno postopat – kregana za tako vedenje je vedno!)

4. Skakanje v ljudi je pri nas do sedaj žal niso mogli odvadit,…ona je pač glavna ko pridejo obski, se veseli lahko tudi 3 ure skupaj, vse lubčka, ovohava, nori,…..

No, sem malo, maloooo pomirjena, vidim, da nisem sama s tem.

1. moja se zelo hitro uci, vse v bistvu zna, ampak malo kdaj uporabi svoje znanje. :))))
2. tudi moja baba se ful cartlja…. mi je vsec, ko me objame, kot clovek. Ali pa pride za mano, da spredne tace na moje rame, njeno glavo pa zraven mojega usesa, katerega tu pa tam malo “prezveci” 😛
3. moja damica nima rada otrok… hmmm v bistvu gre stran od njih, potuhjena. Ne vem, mogoce slabe izkusnje od prej, pojma nimam,… Tudi na sprehodu ne mara, da kdo hodi direkt za njo. Se ji hoce zmesat. In pac vedno spustima takega naprej. Sciti pa ful mene. Vcasih hoce kar koga napast, ce me kdo sred ulice ogovori, ne pusti pa, da jo kdo poboza. Ni zaupljiva – mogoce ima to po meni 😛 hec.
4. bingo.

Kaj pa macke? Psi? Na sprehodu,,…

Aja, pozabila sem napisati, da nikoli ni imela mladičev in mi smo to njeno živahnost večkrat prepisovali ravno tem.

Doma je v hiši z ogromnim travnikom, sadovnjakom, vrtom…nori lahko cel dan, pa bo zvečer spet norela, če bo kdo prišel,….tako, da to nič ne pomeni,……

Ima pa precej zdravstvenih težav s kolki. Prejšnja boksarka je umrla pri 8.ih letih zaradi raka na maternici, ona pa je imela mladičke 1x.

Mačk ne mara, se podi za njimi, ja no tudi psov preveč ne mara,….

Objema nas pa tudi naša,…to je pa res tak prikupno,……

Tudi naša Brina je en vesel bokser. Stara je 1,5 leta. Rada skače, nagaja, vleče na sprehodu. Rada ima vse pse in opazim, kako se zmenijo med seboj. Naša vsakega objame. Se pa zgodi, da samo stoji in se vohata, me prav zanima, kaj si to povesta, da je naša čisto mirna. Pri obiskih je najhuje prvih 10 min. Lahko jo ignoriraš, ampak samo kratek pogled in je akcija. Je hodila v šolo in tam vse naredi za 5. Doma tudi, na cesti pa je odklop. Hoče bit dominantna in me preizkuša, katera bo odnehala. Priznam pa, da sem ga polomila na začetku, ker sem bila premalo stroga in to si je ona vse zapomnila. Če jo pogledaš, prav vidiš v očeh, kaj bi naredila. Ve, da ne sme na posteljo in da lahko leži samo na enem delu kavča. Če ostane sama v sobi, se takoj vleže na drug del kavča in se dela, da spi, ampak vidiš, da te gleda. Jo samo primeš za ovratnico in gre na svoje mesto.
Smo pa imeli nekaj problemov glede prehrane in smo mislili, da ima alergijo. Nekaj časa je jedla eukanubo dermatozis, je bilo nekaj bolje. Potem pa sva šli k drugem veterinarju in je rekel, da ni alergija. Zdaj je almo natur in je vse normalno. Sploh ne vem, kaj je bilo. Drugače pa ima zelo rada mleko, skuto pa kakšne kosti na vsake toliko časa. Kaj pa jejo vaši bokserji?

Lp,

Bokser je delovna pasma, tu pa omenjate sprehode in cartanje ter divjanje, šolanje pa le redki izmed vas. Čudno to.

Ja, bokser je res delovna pasma. Naša ne da miru, dokler ne greva ven in kaj delava skupaj. Vseeno kaj, samo da misli in kar vidiš, da ji je to všeč. Spomladi ji bom naredila en majhen agiliti, da bova malo vadili. Tudi kakšne skrivalnice in iskanje ji je v veselje. Vsako vajo takoj osvoji, še hitreje pa, če so zraven briketi.

Se pozabila povedat, da je naša mešanka, ampak karakter je boksarjev, izgled pa malo manj. Nima tako močne glave in ima malo daljše noge.

Yo_ s sprehodom sem imela v mislih tudi dela, ucenja ipd. Veliko delava, samo ona to “pozabi”, ko pride do tega, da bi mogla to pokazat.

Moja pa razliko obozuje ostale pse (drugih zivali ne), ampak, se ne more razumet z NOBENIM, ker si vse podreja. Joj, doma pa nimamo takih problemov.

Če si jih podreja, potem se ne razume z njimi, pa tudi obožuje jih ne. Pa resno, kako oz. čez kakšna očala gledate svoje pse?

Ah, ti mi gres vcasih posteno na jetra! Pa te ze dooooolgo casa berem. Vcasih znas bit prav prijetna, vcasih se pa nosis, kot da ti poznas vse pse na svetu od mojih, do x psov. Glej, celo zivljenje imam pse, verjetno, skroaj verjetno bom pa vedela, kaj obozujejo in kaj ne. In ne, nisem rekla, da si zacne podrejat psa, ampak ko se zacneta igrat, si podredi psa. (tudi tamali si jo kdaj podredi, pa to ne pomeni, da jo sovrazi, ane? )

In na sreco nisem ena lastnica ki jo boli kurac za psa in jo poznam. Dokler jo na sprehod vozim JAZ, dokler se ukvarjam z njo JAZ, bom jaz povedala, kaj ima moja psica rada in kaj ne. Ker si pa tako zelo pametna (na momente, hvala bogu), te pa vabim, pa pridi pogledat, kaj ima ona rada, da ne bos mencala u tri dni.
Mislim, vcasih si cist prevec drznete ponizevat lastnike raznih zivali, ces, da je ne poznajo in da ne vedo o zivali popolnoma nic. Nimam nic proti novim idejam, nasvetom ipd…. Ampak ne prenesem, da mi kdo obraca besede, glede na to, da mojega psa se videl ni.

Se opravicujem izpadu, sam me res dvigne tole.

Yo,

bi mi ti znala svetotvat, prosim. Ker vidim, da ti je tole precej jasno.

Kar kopiram tole, kar sem zgoraj napisala:
3.Obožuje moja otroka, ki sta tudi nora na njo, me pa moti, ker ju ščiti tako, da občasno renči na ostale otroke, ki se jima želijo pribljižati. (Če kdo kaj več ve prosim, če mi poveste, koliko lahko še tole toleriramo in kako pravilno postopat – kregana za tako vedenje je vedno!)

Me je malo strah, da nebi kdaj kakšnega otroka napdla, pa seveda, da nebi kdaj tudi naše napadla. Kako reagirat ob takšnih dogodkih in kako sploh s takim psom. Je res popolnoma nežna, igriva, potem pa jo kar nekaj zgrabi in zarenči na nekoga, ki gre samo mimo “njenih” otrok. Renči pa res tisto v nizki preži, vsa potuljena,….strašno, res. Potem jo kregaš in je popolnoma prestrašea, pa jo nikoli nobe ne udari.

Resnično ti bom hvaležna za kakršenkoli nasvet. Pa tudi od drugih seveda. Iskrena hvala.

naša je stara 4,5 leta.Zdaj je bolj resna punca,mogoče malo manj igriva kakor prej ali pa bolj ubogljiva,da mi ne sezuva copate itd. Ni bila v šoli,vsi smo se ukvarjali z njo in je prava dama. Na kavč se ne usede,če ji gor ne daš njen frotir. Se ne slini,razen,ko vidi,da odpiram kaj sladkega ji kapljica ali dve kapnejo na tla.Ko je bila mladička sem skozi prosila boga,da se ne bo slinila.

Husse hrano- dijetno poje ampak ni glig navdušena.Skuham ji goveje kite,naribam zelenjavo. Ribo z rižem, ma pomljacka v sekundi.Skutice,kuhan jajc,vse rada poje.

Na obiske je skakala do enega leta nazaj.Tiste “ta fine ” goste ni mazala,ker je mogla sedeti na svojem povštru.Potem ,ko smo se vsedli je že bila mirna,povohala in nismo več bili zanimivi.

Je ubogljiva, lahko jo imam brez povodca ,brez strahu.Na mačke leti samo,ko hodijo okrog naše ograje in sem se prav bala,kaj bi naredila,če bi jo ujela?

!0 dni nazaj na sprehodu proti gozdu jo je sin spustil z povodca in je odfrčala.Pri zadnji hiši se je ustavila pri stopnišču in vohljala malo mucko.Sin pravi,da je bil, kar trd od strahu.Poklical jo je: gremo, pusti mucko,bo šla spančkat…….in je šla mirno naprej

Tega sem se tudi sama vedno bala ampak,ji očitno ukaz več pomeni,kakor muca.

Edino, kar mene malo moti je to,da leži ali pa stoji pod mizo,ko jemo(če bo slučajno kaj padlo s kamiona).Raje bi videla,da je na svojem prostoru ampak sin pravi,da je naša,mi jo imamo radi in lahko stoji ,kjer ji je volja.Eto.to bi bilo zaenkrat. Aja,nebi jo dalaod sebe niti za sedmico na lotu.

1.nikakor ga ne jemljem kot delovnega psa in nikoli ni bil v šoli in nikoli ga nisem učil ukazov, sploh pa tiste bedaste tačke…samcev pač ne mara, jebat ga, čeprav se z nobenim normalnim še ni stepel..edino z enim fukjenim vaškim 100x mešanim posebnežem …

2. skakanje na ljudi je problematično le na začetku prvih nekaj minut…ko se umiri, je vse ok…je pa zelo odvisno od človeka kot gosta..najbolje je, da se mu prvič razloži kako se mora postavit(odločno), kam mora gledat(ne v psa), kaj govorit(ne vpit) in kako laufajo kretnje rok(ob telesu, brez dvigovanja)…če človk tega ne zastopi ali če se boji da bo kaj zajebal, se postaviš pred človeka in psu z odločnim nastopom prepoveš stik s človekom…sicer se pes ponavadi na začetku vedno pizdaka ampak se hitro umiri…Najboljša rešitev je, da gost psa totalno ignorira in se pogovarja s teboj…

3. slinjenje, smrčanje in prdenje so sestavni del ….če se samo z eno “napako” lastnik ne bi mogel sprijaznit, naj naredi obvoz pri boxerjih..

4.sprehodi: vedno se drži leve strani poti…če prihaja pes nasproti in tvoj pes vleče, se ustavi in počakaj(špaga zelo na kratko)..dobro je, da pri tem psa obrneš stran od drugega psa, da se ne gledata med seboj…kasneje se ni treba ustavljat ampak le močno in hitro potegnit povodec…če ne zaleže večkratna ponovitev, je zadnja možnost rahla brca s kolenom v vrat(Milanijeva fora, ki je mimogrede zelo učinkovita)

Z ostalo hrano razen kvalitetnih briketov pa ne pretiravam, ker potem brikete slabo konzumira…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ti veš, kaj je podrejanje? Pa veš, da to v pasjem svetu nima ničesar opraviti s sovraštvom?
In veš tudi, da na svetu nista samo ti in tvoja psica in da tega oboževanega podrejanja drugi psi ne marajo, še manj obožujejo?

Ja, dokler jo TI vodiš na sprehode in se TI ukvarjaš z njo, si tudi TI odgovorna za vse, kar ti psica na sprehodu počne.
Ti morda poznaš svojo psico, te pa zna nekoč presenetit dejstvo, da ne poznaš ostalih psov.
In dobronameren nasvet – začni se takemu oboževanju podrejanja izogibat, ker bosta prej ko slej naleteli na dovolj stabilnega in karakterno močnega psa, da boš psico lahko po kosih domov nesla.
No, tu imaš srečo, da tvoje psice še nisem srečala, ker bi ti jo naš dominanten samec kmalu naučil, kaj za sabo prinese podrejanje. Oziroma bi ob tvojem neukrepanju ukrepala v dobro psice jaz. Pa to ni grožnja, samo povem ti, kaj se ti bo slej ko prej zgodilo.

Očitno tudi tečajev v pasjih šolah še nisi videl, če meniš, da se tam psi naučijo dajat tačko. Še posebej, če govorimo o tečajih, kjer se šola delovne pasme.
Je pa res, da odpravljajo tudi težave z neželenim vedenjem, kam spada tudi skakanje na ljudi :p

@Res je, glede na opisano, bi morala psico videti v opisanem momentu, da bi se ti upala svetovati. Sploh zato, ker so vpleteni otroci. Kakršnikoli ukrep bi bil smiseln le s sodelovanjem nasprotne strani, v tem primeru otroka, na katerega renči. Ampak to je pretanek led, ker težko, da si boš upala otroka spravit v takšno nevarnost, pa tudi če bi se tega lotila, bi ga prej morala naučiti pravilnega postopanja. Tega se jaz na tvojem mestu brez strokovnega nadzora ne bi šla.
Svetujem ti, da psice z otroki (tudi svojimi) nikoli niti za sekundo ne pustiš same. Morda ji poskušaj “dopovedati”, da navzočnost otrok ni slaba s tem, da ima takrat prijetne izkušnje (dajanje priboljškov, igra ipd.) a le, v kolikor ne čuva hrane, igrač ipd. In seveda, da je tega deležna zgolj in samo takrat, ko otroke ignorira. Nikakor pa ne v obliki “podkupovanja”, ko renči, ker bo to razumela kot nagrajevanje svojega vedenja.
Ampak res, sploh glede na to, da so v problem vpleteni otroci, bi ti svetovala strokovno obravnavo. S prevzgojo nevarnih psov se ukvarja pri nas gdč. Alenka Klemenčič (ŠKD Bajka) – ima edina v RS program za prevzgojo nevarnih psov, odobren s strani VURS-a. S tem ne mislim, da je zdaj vaša psica smrtno nevarna, je pa dobro težavo pravočasno odkriti in preprečiti najhujše. Več o ŠKD Bajka si lahko preberete tukaj:
http://www.bajka.si/
Gdč. Alenko pa lahko kontaktirate na GSM 040/500-972 ali po elektronski pošti na naslov: info@bajka.si

Yo_ s tabo se sploh ne mislim vec ukvarjat, ker nimam ravno dobrih zivcev. Pac bodi pametna. Verjetno se nisi rodila taka, aa? No ja, pri tebi je vse mozno!

Zgoraj govoris, da podrejanje ni sovrastvo, in spet, da pes nima psa rad, ce si ga podreja. Zanimivo, da je nas Pikec nor na Jessy, ceprav si jo med igro velikokrat podredi ( pikec 4kg, jessy 35kg). Ona si ga NIKOLI ne podredi, vse ostale pse pa. In ja, ocitno govorim o podrejanju, brez, da bi vedela pomen besede :)) Aleluja. V naprej ignoriraj moje komentarje, jaz bom pa tvoje pa je to to.

DRRR dober komentar. Bom poskusila delat na tocki 2 in 4. Glede 3, pa moram povedat, da moja ne smrci. In sicer mene sploh ne moti, da se slini, moti moje obiskovalce, ker jih zacne vohat in se zraven slini, potem pa res zgledajo, kot bi po njih plazli polzi 😛
Da prdenja ne omenjam 😛 pa kako je hecna, ko se vcasih ustrasi svojega prdca 😛 In vcasih prav muhasto pogleda mojega tipa, ces uffff kako si se sprdnil 😀 haha
Prav zanimivi so boksercki. Presmejis se jim pa tolk, da adijo. 🙂 Ceprav je ful jezna, ce se ji kdo nasmeji 😛 te pogleda s tistim “dolgocajtnim” pogledom 🙂

Vceraj sem gledala oddajo o ucenju psov. Pa je “ucitelj” bil ful grob do psa? A je to normalno? Se mi zdi, da se pol pes boji takega lastnika. V strahu sta pa bolj tezko “partnerja”?

Ne odgovarjam izključno tebi, ker je to javni forum, ki ga bere veliko ljudi. Tudi takšnih, ki bi radi imeli pravilno vzgojene pse in ki ne marajo biti v breme okolici. Svoboda enega se konča tam, kjer se začne svoboda drugega.

Ostalim verjetno ne pridigas o mojem psu, a? Basta, adijo.

Zelo resno in že kar nekaj časa se zanimam za nakup bokserja…Zanima me ali so res tako občutljivi na vse možne bolezni? So zelo hiperaktivni in neobladljivi?

V psarni Suum Cuique se je 18.6.2014 skotilo 9 čudovitih rodovniških nemških bokserjev. 8 progastih in 1 bel, 7 samičk in 2 samca.

Mama in oče sta oba razstavno zelo uspešna na svetovnem nivoju. Prav tako imata oba odlične zdravstvene rezultate.

dam: Tien Suum Cuique (Jr.CH SLO, Atibox 2011 V5, BBH), spondiloza 0, srce 0/1, kolki HDB
sire: Che SC Athena”s Dream (Atibox Champion 2013(6-9), Atibox Vice Champion 2014 (intermedia), BBH) spondiloza 0, srce 0, kolki HDA

Mladički so potomci delovnih staršev, z veliko karizmo in samozavestjo. Za oddajo bodo primerni od 20.8.2014. Vsi mladički bodo čipirani, cepljeni in razglisteni.

Predstavitveni video: https://www.youtube.com/watch?v=h05GQ3F70L4

Za vse dodatne informacije in oglede smo na voljo:

po telefonu: Aleksander Terzić 041 628 040
Tjaša Žužek Kosić 040 222 331

po mailu: info.suumcuique@gmail.com

opomba: beli samček je že oddan

New Report

Close