Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lastniki soncnih elektrarn, dejstva

Lastniki soncnih elektrarn, dejstva

Lastniki soncnih elektrarn, ali veste kdo je zmagovalec zelenega prehoda?

… Monterji, ki so vam za 15 jurjev zmnotirali za 5 jurjev materiala in panelov 🤣🤣🤣🤣

meni ni hudega, v nekaj letih se mi investcija povrne

Odgovor na objavo uporabnika
Trenutna, 10.01.2025 ob 06:44

Lastniki soncnih elektrarn, ali veste kdo je zmagovalec zelenega prehoda?

… Monterji, ki so vam za 15 jurjev zmnotirali za 5 jurjev materiala in panelov 🤣🤣🤣🤣

he he ,res je ,pretirane cene ,to pa zato ker so subvencije ,to je pa najslabša stvar ,kar so se umislili ,samo cene dvigaš ….mogoče za pridelovanje hrane ja …

brez panike, 10.01.2025 ob 08:43

meni ni hudega, v nekaj letih se mi investcija povrne

Po mojem tudi ja. Ko bos menil, da se ti je povrnilo, bos dol dajal s strehe (izkoristek), saj si nasedel na se vecje nabluze okoli izkoristka v letih, pa dobro jutro.

Torent, 10.01.2025 ob 13:07

Po mojem tudi ja. Ko bos menil, da se ti je povrnilo, bos dol dajal s strehe (izkoristek), saj si nasedel na se vecje nabluze okoli izkoristka v letih, pa dobro jutro.

A to se tisti naslajate, ki mesečno plačujete po 300 € elektrike?? Lej, ekonomija vam je tuja. Če si ravnokar obnovil fasado in zamenjal okna, je seveda popolna norost nabavljati panele. Po drugi strani si tudi budala, če si  namesto nabave elektrarne in TČ šel keš metat v ovoje in okna (no, razen če ti že postrani visijo).

Govora je o velikih bajtah, po možnosti dvodružinskih, kjer se elektrarna še kako splača. Pri manjših dobro izoliranih je pa že veliko vprašanje.

japajade907, 10.01.2025 ob 13:20

A to se tisti naslajate, ki mesečno plačujete po 300 € elektrike?? Lej, ekonomija vam je tuja. Če si ravnokar obnovil fasado in zamenjal okna, je seveda popolna norost nabavljati panele. Po drugi strani si tudi budala, če si  namesto nabave elektrarne in TČ šel keš metat v ovoje in okna (no, razen če ti že postrani visijo).

Govora je o velikih bajtah, po možnosti dvodružinskih, kjer se elektrarna še kako splača. Pri manjših dobro izoliranih je pa že veliko vprašanje.

Nic od tega. Denar sem invenstiral v druge stvari, ki jih ti ne poznas, saj najbrz se vedno s rokami delas za denar. Ti bos baje dobil (ce verjames) 15k eur v +6 letih nazaj, jaz sem sredstva oplemenitil iz 15k na 60k v enem letu, ta sredstva bom seveda plemenitil naprej. Kaj pa sedaj? Se bos pogreznil v zemljo? Ocitno je tebi ekonomija tuja, saj svoja sredstva ocitno zelo rad zaupas drzavi 🤣🤦

Od kod ti pa ideja, da tisti, ki smo vložili v elektrarno nimamo drugega keša, hahahahahaha. Od kod veš, da nismo ravno iz oplemenitenega denarja dali za sončno in TČ?

Pa ne da samo ti plemenitiš denar, ejga. V čem pa živiš? Prikolici? Menda ja ne boš keša metal v pretirano drage cegle, strešnike, plačeval pretirano drage mojstre itd.? Ali živiš v maminem stanovanju njej na grbi, ti pa “plemenitiš” denar? Čestitke!

Lastnike sončnih elektrarn bodo sčasoma obdavčili, saj ogrožajo vse okrog sebe, kar 50% verjetnost je, da vam bo sončna elektrarna v dobi 10 let zagorela. Da o izpustih pri gorenju v okolje niti ne govorimo.

Če faušija bi gorela pa res😊

Anonimno 3841 Fouš? Čemu? Da imate nevarnost nad glavo, ki vam lahko vsak čas zagori.

Pa a ja niste mislili da boste imeli nekaj gor na strehi in da se vam dobicek povrne? Zastonj cez čas? ne ne meni je tukaj bilo nekaj čudnega že od začetka…

Hja… glede na to, da nam nekaj solarnih panelov čisto OK deluje že vsaj 25 let… se res lahko bojim, da bo zdaj vse novejše zagorelo ali nehalo delovati v roku par let od montaže, a ne?

Še posebej pa je to verjetno za nove, opremljene z optimizatorji, ki so hkrati varovalke oz omogočajo avtomatski izklop, če kaj ni OK…

Japajade, se ne splača. Koliko let se grejemo in peremo in žaruljimo za 32000 eurov, če je poraba štroma dejmo na uč, 2400 na letni ravni, pa sem po moje še bogato rekel?

Servisa morebitnga še ni, boh ne daj še kkšno okvaro.

Mi smo.prišparal najvec, k smo.majstru po preletu z dronom in predračinom stisnili roko v slovo. Še kave ni hotel.

Fasada je tud minus, ajde hiša je ” bolj lepa”. Koliko let se lahko ogrevamo ob letnem strošku porabe ogrevalnega medija 2300eur?, pri ceni fasade 60000 ?

Ja, lih k bo hin se ujameta..26 let….s tem, da strošek ogrevanja po fasadi ni 0, in smo pri tem, da je fasada investicija ki se realno povrne v 50 letih…

Na hiši se:

Menja streha ( ker pušča), izolira zgornji strop navzven, in eventuelno menja okna.

Ostalo je bw, samo prekladanje denarja sem in tja.

Po domače: plačevati npr. 300eur kredita / mesec  za neko izboljšavo izgub na hiši 10 let ali teh 10 let 200eur več dajati (kot pri izolirani) za npr. kurilca na račun izgub?

Jz sm osebno za drugo možnost, grem raj za ta dnar kam jest vsak mesec.

Kokr se obrneš maš rit udzad.

Enako bo z električnimi avtomobili, tisti ki jih imajo pravijo, vozim se zastonj ali zelo poceni, kmalu ne bo več tako. Meni je oče vedno govoril, najbolj se pazi stvari, ki so zastonj, ker v kapitalizmu nič ni zastonj in kar je zastonj še vedno drago preplača. Ampak ljudje so naivni…

Covid 2021LE, 10.01.2025 ob 21:25

Japajade, se ne splača. Koliko let se grejemo in peremo in žaruljimo za 32000 eurov, če je poraba štroma dejmo na uč, 2400 na letni ravni, pa sem po moje še bogato rekel?

Servisa morebitnga še ni, boh ne daj še kkšno okvaro.

Mi smo.prišparal najvec, k smo.majstru po preletu z dronom in predračinom stisnili roko v slovo. Še kave ni hotel.

Fasada je tud minus, ajde hiša je ” bolj lepa”. Koliko let se lahko ogrevamo ob letnem strošku porabe ogrevalnega medija 2300eur?, pri ceni fasade 60000 ?

Ja, lih k bo hin se ujameta..26 let….s tem, da strošek ogrevanja po fasadi ni 0, in smo pri tem, da je fasada investicija ki se realno povrne v 50 letih…

Na hiši se:

Menja streha ( ker pušča), izolira zgornji strop navzven, in eventuelno menja okna.

Ostalo je bw, samo prekladanje denarja sem in tja.

Po domače: plačevati npr. 300eur kredita / mesec  za neko izboljšavo izgub na hiši 10 let ali teh 10 let 200eur več dajati (kot pri izolirani) za npr. kurilca na račun izgub?

Jz sm osebno za drugo možnost, grem raj za ta dnar kam jest vsak mesec.

Kokr se obrneš maš rit udzad.

ti si eden redkih ki razume koncept nategunstva ki ga spodbuja drzava….zdaj pa dodaj se tole..ce se. vso to sranje se neha subvencionirat bodo tudi nizji davki,potem ce se ukine en kup t.i en svet strokovnjakov bodo davki nizji, ljudje niti osnovnega pojma nimajo da si vse te silne subvencije placajo sami preko visjih davkov in da vse nato v vseh letih mastno preplacajo…

Tomaž H, 10.01.2025 ob 22:58

Enako bo z električnimi avtomobili, tisti ki jih imajo pravijo, vozim se zastonj ali zelo poceni, kmalu ne bo več tako. Meni je oče vedno govoril, najbolj se pazi stvari, ki so zastonj, ker v kapitalizmu nič ni zastonj in kar je zastonj še vedno drago preplača. Ampak ljudje so naivni…

Poglej takole je, tudi mene je presenetilo.

Gospoda si je zase pripravila super pogoje, ni DMV in ni vsakoletne cestne takse, sem rekel babi za šalterjem, kaj se bom po zraku vozil ali kaj ?

Dokler ne boste vsi vi začeli kupovati elektro avte bo tako , ko boste vi navrli bo pa drugače, za gospodo  bo pa že nekaj novega da bo spet zastonj zanje.

Sam sem dobil z vsemi subvencijami avto kateri stane 96 000 za 37 000 na cesto postavljen, je velik in požrešen električar, pokuri do 47kwh na 100 če ga res tiščiš po AC, normalno pa kuri 28 kilowatov x 0,165(kolikor me stane štrom) to znese 4,62€ na 100 kilometrov za avto kateri tehta 2700 kil prazen, če ga pa napolnim na hrvaškem preko noči pa me stane samo slaba 2 € za 100 kilometrov.

New Report

Close